לאומית נשים - איך אפשר שלא להתאהב

אפשר שלא להתאהב בך? איך כולם בעולם לא מאוהבים בך גם? זו הולכת להיות הליגה הטובה בעשור האחרון. עם שחקניות מהבכירות שיש לענף להציע, מאמנים מנוסים יותר ותקציבים שזינקו, 7 קבוצות שרוצות אליפות ואין יורדת בטוחה. האליפות פתוחה, קרבות התחתית עוד יותר, והרמה תהיה גבוהה מאי פעם. מי שרוצה להתאהב בכדורסל הנשים – זו השנה!!


| שי ברק

 

הליגה הלאומית תתפוס השנה מקום מרכזי מאי פעם בכדורסל הנשים. לפחות 4 קבוצות בונות על עלייה לליגת העל ובנו סגלים חזקים. לליגה הצטרפו שחקניות מהמובילות בענף ולצד עדן פורת, בר סלע, ענבר לברון, הדר גוטין וקרן נחמה ישחקו העונה בליגה גם יעל גלילי, אלואיזה כץ, שני פרידמן, מאיה איסרוב ואפילו אינה גורביץ' חוזרת. זו הולכת להיות ליגה מרתקת בלי שמץ של מושג מי תזכה באליפות ומי תרד ליגה, זו הולכת להיות ליגה שאי אפשר להוריד ממנה את העיניים. עם 6 מאמנים עם עבר בליגת העל, 7 מאמנות על הקווים, סגלים עמוקים של 9-14 שחקניות בכל קבוצה. ת-ע-נ-ו-ג.


buca escort * התמונה שמובילה את הפרויקט השנה מסמלת את השחקניות שצפויות להוביל את הליגה הלאומית העונה ולפרוץ בה, כל אחת מהן יכולה וצריכה להיות בליגת העל, אם לא היום אז בשנה הבאה. במהלך השנה יסוקרו השחקניות האלה (יחד עם נוספות אליהן תחשפו בקרוב) בצורה מיוחדת והכל למען העתיד.

 

שוב היא כאן ושוב הכל כמו מהתחלה / טור לפתיחת העונה 

"שוב היא כאן ושוב הכל מאבד צורה
מבולבלת ויפה היא לא השתנתה
מרעידה בי בהלה מניסה שלווה
-
כי איתה כמו תמיד אין עבר ואין עתיד
רק הרגע החולף לא חוזר, יפה, כואב
והכל פתאום אחר, מסוער יותר,
מהיר יותר, יפה יותר, אחר
"

1. "שוב היא כאן ושוב הכל מאבד צורה, מבלבלת ויפה היא לא השתנתה" כתב עלי מוהר בשיא האהבה המרגש. יש הרבה פגמים בענף ובליגה, אפשר וצריך להעביר ביקורת, אבל אז כשאנחנו כמה חודשים בלעדיה והיא חוזרת....היא מרעידה בהלה, מניסה שלווה... איתה הכל מסוער יותר, מהיר יותר...יפה יותר!
כשהליגה הלאומית נפתחת, כל הביקורת, כל מה שאהבנו לזלזל הכל פתאום נעלם, תשוקה-טירוף-ואנרגיות טהורות הן שמניעות את השחקניות כל שנה לחתום בה, את המועדונים להשקיע בתקציבים גבוהים ואותנו להמשיך ולהגיע ולעקוב אחרי המשחקים וההתקדמות של הצעירות בה.
השנה יותר שחקניות מובילות בחרו להיות חלק ממנה, יותר מאמנים מובילים בחרו לעמוד על קוויה אז בואו נשים לרגע בצד את מה שהיה ואת מה שיהיה - כי "רק הרגע החולף לא חוזר...היום הכל יפה יותר, אחר"

 

2. נדמה שככל שחושבים עליה שאינה לגיטימית הליגה רק מתחזקת. הליגה הלאומית בונה שחקניות. הליגה הלאומית מרימה אגודות. הליגה הלאומית היא העתיד האמיתי של הענף. לפני שנתיים קבוצת נערות כיתות י'-י"ב זכתה באליפות – היום הן מובילות את נבחרת הנערות והעתודה ואת הפועל ראשל"צ בליגת העל. שנה שעברה מכבי חיפה זכתה באליפות, אמנם לא רק עם צעירות אבל שימו לב לנתון הבא: דניאל חג'ג', שי אלון, ספיר תירוש סומנו כעתיד הענף, הן נכוו בליגה הראשונה וירדו לשנים ארוכות בלאומית, היא בנתה אותן, שידרגה אותן והן הבשילו איתה עד לחזרה לליגת העל (כמובן שלא נשכח את ההזדמנות שקיבלה אבני סימיונוביץ, פריצת העונה, שתשחק גם היא בליגת העל). כשגליל עליון עלו ליגה הן עשו את זה עם השלד שהעלה אותן, גם בפ"ת ובמעגן מיכאל זה קרה וירושלים מתורגלות בשיטה. העונה הליגה הלאומית "בנתה" את חיפה.
אם לא יפריעו לליגה הלאומית לעשות את מה שהיא טובה בו – היא תמשיך לייצר שחקניות לליגה הראשונה ולנבחרות ישראל ולהעמיד קבוצות ומועדונים שיעלו את הרמה בליגה הראשונה.

 

3. הגיע הזמן לקרוא לליגה הלאומית 'מקצוענית' גם אם אין בה בקרה. טלי נוי ולירון שרף אימנו בשנתיים האחרונות בליגת העל ובנבחרות ישראל, אוהד גל ויונתן אורן אימנו בליגה הראשונה וכך גם גלית מוסאי ונטע קרומר (שאימנו בנבחרות הצעירות). נג'מי מאמן את הנבחרת של המגזר, דניאלה ראובן הגיעה אחרי שנתיים כעוזרת ברמלה (עונה אחרונה דאבליסטית) ואלה רק חלק מהשמות שיאמנו את הקבוצות בליגה. אף אחד מהם לא הגיע ל"חוג" – אין פה מקום לעגל פינות.
אם לא יפריעו לליגה הלאומית לעשות את מה שהיא טובה בו – היא תמשיך לייצר שחקניות לליגה הראשונה ולנבחרות ישראל וקבוצות שיעלו את הרמה בליגה הראשונה.

 

4. 25 שחקניות נבחרות בליגה. טווח הגילאים 20-30 הן שיא הקריירה בחיי השחקנית. כ-25 שחקניות ששיחקו בנבחרות ישראל הצעירות משחקות העונה בליגה הלאומית והן בטווח הגילאים הזה. נתון מדהים, שיכול להחזיק כמעט 6 קבוצות בליגת העל. מתוך הרשימה המפוארת חלק הגיעו לסגל נבחרת ישראל הבוגרת, 80% מהן היו שחקניות ליגת על , לחלקן בארון מספר תארים וכולן רוצות בעונה הקרובה את אליפות הלאומית. כן, הרמה היא עד כדי כך גבוהה. כן, זה מעורר הרבה סימני שאלה. לא, זה לא מעיד על השחקניות אלא על הענף. ובעיקר...כן הכי שווה לבוא לראות אותן משחקות העונה!

ולדה אברמוב, מאיה איסרוב, רוני גולדין, הדר גוטין, עמית גור, בר גילינסקי, יעל גלילי, סהר דגן, הילה הניג, חן וייסבורט, עלית כהן, אלואיזה כץ, טל יעקב, מיקה יקיר, ענבר לברון, הדר לוי, מאיה מדרי, דרור מייברג, קרן נחמה, עדן פורת, שני פרידמן, נועה רודה, רבקה רוס, זואי רייכמן, הדר רפאל, מורן שטרית. 

 

5. והדור הבא גם הוא כאן. רומי לוי, חמישיית העונה בלאומית זינקה לחמישיה בליגת העל. את המעבר עשו גם אבני סימיונוביץ, נטע רפאל, ניצן עמר ואחרות. השנה לצד כל השמות מלמעלה מחכות לפרוץ שחקניות רעננה הוליכו את נבחרת הקדטיות (אמי רינת, רותם שוסטר, מאיה לוינשטיין – רשימה חלקית ביותר), מאי נשר ושירה חג'ג' מנבחרות גיל נערות, ליאן עודה, דנה ביתן, אור דוידי, עמית כהן, אליס חתוקאי וזה אפילו לא קצה המזלג. שחקניות צעירות גיל 15-18 מרגישות בנוח בליגה הלאומית, לא תמיד קל להן אבל הן מובילות, צוברות ביטחון, דוחפות את עצמן גבוה לשיאים חדשים.
אם לא יפריעו לליגה הלאומית לעשות את מה שהיא טובה בו – היא תמשיך לייצר שחקניות לליגה הראשונה ולנבחרות ישראל וקבוצות שיעלו את הרמה בליגה הראשונה.


על כל זה מתבסס הפריוויו. אלה לא רק שחקניות עתיד (כמו הנושא מלפני שנה) ולא שחקניות הגדולות של העשור (בפרויקט שלפני שנתיים). הן שחקניות כדורסל בנות 16 ומעלה שהגיעו לליגה הלאומית כדי להראות מה הן יודעות. מיקה יקיר בת 20 ולי קפיטולניק בת ה-25 הן הדוגמאות הראשונות לשחקניות שאם רק לרגע תסתכלו על מה שהן מסוגלות לעשות העונה, לא תבינו איך ליגת העל (רמת חן, ראשל"צ וכל היתר) פספסו את זה עד היום. איך ולדה אברמוב לא מחזיקה צבע בליגה הראשונה ואיך הסייז של הילה הניג וענבל מיכל לא מוביל קבוצות וחלק מהנבחרת. למה שני ברמן ועידן שלוש לא נחטפו, וכמה רחוק היו יכולות להגיע שחקניות כמו נועה שמעוני, דנה ביתן והיא סלאח אם היו נולדות במרכז. זוהי רק ההתחלה לשחקנית בנות 16-26 שעוד לא מאוחר בשבילן לכבוש את הליגה הראשונה - מזל שיש את הלאומית כדי להזכיר לנו.

וכמו בשנים האחרונות, נכבד את מי שעושה כבוד לנו, את מי שאוהבת כדורסל טהור ולא מחפשת את הדרך הקלה. שיתוף הפעולה, הצניעות והמקצוענות הם מה שאנחנו מחפשים לקדם ולחשוף – מנקים את הליגה הלאומית ועושים אותה מקצוענית.
שתהיה עונה מהירה יותר, יפה יותר, ברמה גבוהה יותר ותחרותית יותר, אבל גם מלאה באהבה. מוזמנים להתאהב, כי איך אפשר שלא?


קצת על הליגה הלאומית 2019-2020 

הליגה השנה ממשיכה עונה שניה במתכונת הקלאסית. 14 קבוצות בליגה מאוחדת של שני סיבובים (26 משחקים) בסיומם יתקיים ה'פיינל פור'. ארבע הראשונות ישחקו בשיטת הטוב משלוש על האליפות ועל כרטיס בודד  לליגת העל. היורדות ייקבעו בתום הליגה הסדירה כש-שתי האחרונות ישחקו בעונה הבאה בארצית.

לוח הזמנים ייפתח כבר ב-26.10, כשסוף העונה הסדירה ב-10.5. משחקי הפיינל פור ייצאו לדרך ב-14.5 ועד סוף חודש מאי. גמר גביע האיגוד, באפריל. 




וזה מה שמצפה במגזין פתיחת העונה , העומד בסימן "תנו את הבמה לעתיד והכבוד להווה":

1. היא עשתה היסטוריה עם גני תקווה, המשיכה לליגת העל ברמת חן והיום פותחת עונה שניה באליצור יבנה כאחת השחקניות המובילות בקבוצה ובליגה. לי קפיטולניק הגיעה לרמות הכי גבוהות מאחת האגודות הכי קטנות - ועכשיו רוצה להתחיל לזכות בתארים. ראיון חגיגי עם לי קפיטולניק השחקנית שעוד תהפוך לסמל בליגה הלאומית - כנסו לכתבה.

 2. אין ספק, זו הולכת להיות העונה שלמיקה יקיר! הקלעית שגדלה באגודה המפוארת של הפועל ראשל"צ, כבר שלוש שנים שמשחקת בליגת העל ובקיץ שעבר היתה חלק מנבחרת העתודה, צפויה להיות השנה מהמובילות בבני יהודה, עכשיו הזמן שלה להצליח ראיון אישי ענק והיכרות ראשונה עם קלעית העתיד של הענף - כנסו לכתבה.

3. וגם... 'ספסל' ממשיך בסיקור כל הקבוצות, מה הן עשו בשביל שנבוא לראות אותן טובות יותר בעונה הקרובה, מי הלכה ומי באה ואחרי מי שווה לעקוב - סקירת 14 קבוצות הליגה, ניתוחים ותחזיות

[* לחיצה על שם הקבוצה תוביל לסקירה עליה]

הפועל גליל עליון ובני יהודה - אחרי 2 גמרים רצופים בגליל בונים מחדש, משנים כיוון לטובת בנייה לעתיד - אבל לא יוותרו גם הפעם על התארים. בבני יהודה שירדו ללאומית עוברים לעונה של הסתגלות ובניה מחדשה - אבל גם שם אין כוונה לוותר על הצלחת. שתי קבוצות שחושבות עתיד ובונות על אליפות 

הפועל 'קרן' גלבוע והפועל כפר סבא - הן בנו קבוצות עמוסות בכוכבות, סגלים עמוקים, כישרונות צעירים לצד שחקניות ותיקות ומנווסת, הן לא משאירות מקום למזל בדרך לאליפות שהיא המטרה המוצהרת בשני המועדונים שמחפשים דריסת רגל ראשונה בליגת העל. האם כסף גדול קונה הצלחה ומי מהשתיים תהיה האלופה בסוף העונה?

אס"א ירושלים ואליצור יבנה - עם שני מאמנים מצוינים, שחקניות נבחרות צעירות בצבע וגארדיות מהירות ואתלטיות ירושלים ויבנה מחפשות תואר ומאבקי צמרת. ירושלים עשו התאמות בעמדת המאמן והגארדיות והשאירו את שחקניות הפנים, יבנה הביאו רכש מירושלים ושמרו על הגארדיות. אז מי עשתה החלטות נכונות יותר?

א.ס. רמה"ש 'גל' והפועל כאוכב - שתי הקבוצות זינקו בעונה שעברה ממשחקי תחתית למאבקי אמצע טבלה ואפילו צמרת, שתי קבוצות עם מחלקות נערות נהדרות שעושות את המעבר לבוגרות בסיוע שחקניות ותיקות ומנוסות. אחרי עונה מוצלחת אשתקד הן ינסו לעשות את העונה הקרובה בלתי נשכחת.

אקדמיית וינגייט ומכבי רעננה 'הס' - שתיהן קבוצות על טהרת הנערות, שבעונה שעברה עשו עונת שיא. וינגייט סיימה במקום הרביעי בלאומית (הגבוה ביותר שלה) רעננה זכתה בגביע האיגוד כשהיא עדיין בליגה הארצית. העונה הציפיות מהן מגיעות באופן טבעי והלחץ עליהן. האם דור העתיד שוב יפתיע את ותיקות הליגה?

אליצור נתניה והפועל באר טוביה - שתי הקבוצות עברו שנה שעברה עונה קשה רחוקה מלממש את הפוטנציאל שהיה בהן ורחוקות עוד יותר מהשנים הגדולות שלהן בליגה. גם הקיץ היה לא פשוט, בנייה מאוחרת, הרבה אילוצים, מעט שחקניות פנויות - אולי דווקא בזמנים קשים כאלה, הסגל שהתגבש יבוא להילחם על הסמל ואיתו יחזרו הימים היפים?

אליצור ת"א והפועל מג'דל כרום- האחת ירדה בעונה שעברה מהלאומית והשניה זכתה באליפות מחוז צפון בארצית , אבל שתי הקבוצות חיכו עד שלהי הקיץ שיתפנה מקום בלאומית וניצלו אותו כדי לעלות. התוצאה זמן קצר מדי להיערך לליגה, אבל לשתיהן מאמנים מנוסים על הקווים להציל את המצב.