תלמידות: לקראת חצי הגמר הכי נוצץ שיש

ליגת העל לתיכונים לא היתה יכולה לקוות לטוב מזה. ה-BIG4 של הנערות על במה אחת בליגת התיכונים. שלוש שנים שראשל"צ (גימנסיה ריאלית) ורעננה (אוסטרובסקי) שולטות בליגה, הסגניות שלהן עפ"י רוב הגיעו מהגלבוע (עמק חרוד) ורמת השרון (רוטברג) השנה גם התיכונים כולם בחצי הגמר ובמשחק אחד של להיות או לחדול יספקו אווירה נהדרת ב"לב הפארק". רביעי, החל מ-11:30, שידור ישיר ב-וואן


| miriam

רוטברג רמת השרון – אוסטרובסקי רעננה (11:30)

אוסטרובסקי רעננה אלופת השנתיים האחרונות ורביעית בעולם באליפות ה-ISF חוזרת למעמד הגמר וקיבלה "בונוס" לארח בעיר שלה את משחקי חצי הגמר. אוסטרובסקי ייפתחו את חגיגות חצאי הגמר באירוע שימשיך גם מחר עם משחקי הבנים. רוטברג חוזרת למעמד אחרי תקופה ארוכה שנעדרה ממנו. לרוטברג עבר מפואר בתיכונים וגם כמה גמרים בלתי נשכחים, אך בעוד שלושת התיכונים האחרים הופיעו בחצי הגמר בשנתיים האחרונות, רוטברג חוזרת רק השנה אבל עם בשורה גדולה סגל כישרוני ולמרות שמגיעות כ'אנדר-דוג' מובהקות אם יש קבוצה שיכולה להפתיע בחצי זו דווקא רוטברג.

הדרך לגמר:
אוסטרובסקי כהרגלן הרשימו כל הדרך לחצי הגמר עם ניצחונות גדולים ומשכנעים, אבל להבדיל מהשנתיים הקודמות הן מגיעות למעמד עם הפסד אחד בשלב המוקדם. מאחר ועד לאחרונה חולקו התיכונים לשני בתים נמנע מפגש בין אוסטרובסקי לגימנסיה בשלב המוקדם והן נפגשו רק בגמר, הפעם לאחת מהן היה חייב להיות הפסד בהתמודדות ישירה ובמסגרת המחזור החמישי יצאה אוסטרובסקי להתארח ב"גמי" ונחלה שם הפסד 73:46. מלבד אותו הפסד אוסטרובסקי לא התקשו לנצח את יריבותיהן כשאת רוטברג ניצחו 69:54. בניגוד לשנים הקודמות היו מעט מאד משחקים של הפרשים אסטרונומיים (60-70 נקודות), אבל הדומיננטיות של התיכון מרעננה לא היתה מוטלת בספק. ברבע הגמר לא התקשתה אוסטרובסקי להשיג ניצחון כפול על קרית שרת בדרך לעוד שנה בחצי הגמר, במסע לשמור על התואר.

רוטברג, מנגד, לא הרשימו ואחרי ניצחון יקר בפתיחת הסיבוב הראשון כשניצחו את היובל 53:37 הצליחו להשיג רק עוד ניצחון אחד בשלב המוקדם על תיכון בליך 52:28. למרות זאת הקבוצה לא נפלה מהיריבות, הפסידה בהפרש חד ספרתי לקרית שרת ולעמק חרוד ואף לאוסטרובסקי נכנעה רק בתום משחק צמוד יחסית. בשלב רבע הגמר כשהן "נגד יתרון הביתיות" הצליחו להשלים עוד שני ניצחונות על היובל ולעלות לחצי הגמר.

על הקווים:
שני מנהלים מקצועיים ותיקים של המחלקות בעירן, מצד אחד יוני דנישבסקי מאמן נערות א' ומנהל מקצועי ברעננה, יעמוד שנה נוספת על הקווים באוסטרובסקי יחד עם אורן לם שמאמן את קבוצת הנערות כבר שלוש שנים. מנגד גלית מוסאי, ברוטברג רמת השרון, המנהלת המקצועי במחלקה הצעירה ברמה"ש כבר למעלה מעשור ומאמנת את קבוצת הלאומית נשים של האגודה (שלא מעט שחקניות מהתיכון משחקות בה).

על הפרקט:
הרבה מאד שמות גדולים ופוטנציאל בשני הצדדים. כמובן שאת אוסטרובסקי מוליכה השנה שלי סירקיס, שחקנית נבחרת הנערות ושחקנית ליגת העל במכבי רעננה שמתחילת השנה מקבלת מקום מרכזי ברוטציה של הקבוצה. לצידה בולטות השנה שירה עתיר עם עוד עונה אישית טובה ונעה גבעון אחת מהפתעות העונה. גם עמית כהן שהצטרפה השנה לאוסטרובסקי עושה אליפות טובה מאד מצידה. ברוטברג עימנואל שניצר היא השם הבולט, שחקנית נבחרת הנערות ואחת מהשחקניות שסומנו כבר לפני שנים כפוטנציאל גדול, אבל דווקא מי שמובילות השנה את הקבוצה ועשו פריצה נהדרת את נועה שמשי שכמו שניצר משחקות בלאומית נשים ורוני קלינגר שיש לה אליפות מצוינת ותפקיד מפתח בניצחונות הקבוצה.

הרב תחומי עמק חרוד – הגימנסיה הריאלית (14:30)

שחזור של המפגש מלפני שנתיים? מי שבוודאי זוכרת את המשחק הגדול ביותר שלהן הן רון יעקב ועדי וינד ששיחקו באותו המשחק בו קלעה מלכין 25 נקודות וניצחו ב-3 את הגימנסיה הריאלית. בגומלין כבר ניצחה הגימנסיה ב-48 הפרש, אך עדיין, היתה זו נקודת שיא בתיכון הצפוני. שנה אחרי עמק חרוד פגשו את אוסטרובסקי ונכנעו גם כן בחצי הגמר כך שזו הופעה שלישית ברציפות האם במשחק אחד על כל הקופה יכולות לעשות את זה?
כמו בפריוויו של הגימנסיה נגד כאוכב, עמק חרוד יכולה לנצח כמעט כל יריבה אבל נדמה שלא את בנות הגימנסיה. השחקניות, תלמידות ראשל"צ נמצאות בכושר נהדר. את הסיבוב הראשון סיימו במאזן מושלם כולל הניצחון הגדול על אוסטרובסקי והן חוזרות לגמר רביעי ברציפות ואחרי 3 הפסדים הן ינסו להחזיר לעצמן את התואר.

הדרך לגמר:
הרב תחומי עמק חרוד סבלו ממזל רע כשגילי ארמה, שחקנית הקבוצה, נפצעה ונעדרה תקופה לא קצרה. מחלות, טיולים לפולין וסיבות אחרות הביאו את הקבוצה בסגל חסר ללא מעט משחקים מה הציב אותן רק במקום הרביעי אחרי הופתעו ב"יובל" 41:35 ע"י הבנות מהרצליה. למרות הכל ידעו שחקניות עמק חרוד להתאושש ולמרות ניצחונות קשים בבליך וברוטברג עשו את שלהן ועם הניצחון הגדול על קרית שרת 70:54 הגיעו לרבע הגמר, שם לא התקשו להשלים ניצחון כפול על העולה החדשה "רבין" כפ"ס.

הגימנסיה הריאלית, כאמור, היתה בלתי מנוצחת כשאת קרית שרת ובליך עצרה על 25 נקודות, את אוסטרובסקי ניצחה ב-27 הפרש ואת היריבה הנוכחית מעמק חרוד ניחה בביתה במסגרת המחזור השביעי 57:39. ברבע הגמר פגשה גם הגימנסיה את העולה החדשה מהאליפות הארצית בגליל, מקיף כאוכב וגברה עליה פעמיים בהפרשים של 40 נקודות ומעלה.

על הקווים:
גם כאן אפשר למצוא שני מנהלים מקצועיים, אבל בעמק חרוד ישנו שינוי. אחרי 3 שנים בהן יונתן אורן, המנהל בגלבוע הוביל את הקבוצה, השנה, אחרי 4 משחקים פינה את מקומו לאבידור לוי. לוי, מאמן את קבוצת הנערות א' ו-ב' במחלקה מלווה את השחקניות כבר שנתיים וקיבל את הבמה הראשית. בגימנסיה הריאלית, זיו ארז, המנהל (גם של הבנים בתיכון) ושל מחלקת הבנות בהפועל ראשון לציון ומאמן את אותן השחקניות בלאומית נשים (מקום שני בליגה) ובנערות א' (גם כן מקום שני בליגה) ידריך אותן שנה נוספת בתיכונים.

על הפרקט:
כבר התרגלנו לא להכיר שחקניות שמשחקות במחוז הצפוני ובעמק חרוד, אך לכמה מהשמות בתיכון הנוכחי יתקשו בקיץ להישאר אדישים בנבחרות. עדי וינד, מאיה ברקוביץ ומאיה וינד כבר משחקות ודקות משמעותיות בקבוצה הבוגרת של הגלבוע והן המפתח של התיכון, אבל מי שעושה עונה נהדרת, מעל כולן, היא דווקא קרן פיבניק עם ידית שלא ניתן לעצור באליפות. הגימנסיה הריאלית הוא התיכון שמרכיב את עתיד כדורסל הנשים – דניאל קארש הובילה השנה את נבחרת הקדטיות כרכזת המובילה, גילי אייזנר היתה מהמרכזיות בנבחרת לצד גאיה סלס ומאיה צימרינג. בנבחרת הנערות בלטו ניקול מיכאליץ ואנה שפובלוב ובסה"כ מהתיכון 6 שחקניות היו בקיץ האחרון בנבחרות ישראל ושחר ברנר היתה השחקנית ה-13 שכמעט ונכנסה גם היא לקדטיות. תקדים שלא זכור בענף. לצד כל השמות המרשימים שווה לשים לב גם לעמית בן אליעזר, קלעית נהדרת בטח באליפות הנוכחית.