ארצית: הגמר הגדול

לא היה לכם זמן לנוח (גם לנו) אבל סדרות הגמר בליגה הארצית יוצאות מחר לדרך, ולא רצינו שיתפסו אתכם לא מוכנים, אז דאגנו לכמה מילים. בדרום: אשקלון תפגוש את פתח-תקווה המפתיעה. בצפון: קרב ענקיות בין רמת השרון לנתניה. מי תהיה הטובה מ- 3?


| אלירן כהן

דרום: אליצור "איתו" אשקלון (7-15) - מכבי פתח תקווה (8-14)

ולחשוב שזו הסדרה הפחות מעניינת מבין השתיים. עונה שלישית ברציפות שאלופת המחוז הדרומי של הליגה הארצית לא תהיה הקבוצה שסיימה את העונה הסדירה במקום הראשון בטבלה.

אשתקד יבנה (2) הדיחה את בית-ים בסדרת הגמר הגדולה, לפני שנתיים רחובות (3) עשתה את זה לרמלה אחרי 2 הארכות מטורפות, והשנה - בין אם זו תהיה פתח-תקווה (4) שתמשיך בסדרת הנסיגה, ובין אם זו תהיה אשקלון (2) שתנצל את יתרון הביתיות, הרצף האמיתי עדיין ישמר: אלופת העונה הסדירה לא תהיה אלופת הליגה.

הקבוצה של רועי בן יהושע הגיעה לגמר אחרי שלא התקשתה בחצי נגד מעלה אדומים ושלחה אותה הביתה ב- 2-0. זו של אבי קצנברג חזרה מפיגור 1-0 בסדרה נגד חבל מודיעין ורז ניסים כהן, והצליחה להשלים מהפך בדרך אל הגמר ההיסטורי.

המשחק הראשון: 02.05, רביעי, 19:30, אשקלון.
המשחק השני: 06.05, ראשון, 20:00, פתח-תקווה.
המשחק השלישי (אם יהיה צורך): 09.05, רביעי, 19:30, אשקלון.

שחקן המפתח באשקלון - סטנלי ברנדי

14 נקודות במשחק השני, רק 3 בראשון, אבל כבר למדנו את הקטע - זה לא המספרים של סטנלי ברנדי, זו הנוכחות שלו. בעונה שעברה העליונות של ברנדי הביאה לו וליבנה אליפות, ובדיוק בגלל זה באשקלון לא חסכו באמצעים כדי לראות אותו מגיע. ברנדי יכול לא לקלוע נקודה אבל להיות השחקן הכי משמעותי על המגרש, או לחילופין לעשות ב- 5 דקות את מה שהרבה גבוהים אחרים יעשו במשחק שלם. זה הברנדי-טיים.

שחקן המפתח בפתח תקווה - דן שפי

פלייאוף שלישי ברציפות לדן שפי, גמר שני ברציפות. בסדרת חצי הגמר נגד חבל מודיעין הוכיח שפי עד כמה לניסיון שלו במעמדים האלה אין תחליף, ככשהיה הקלעי הבולט של המלאבסים בחצי הגמר ויחד עם רון גוטמן המצטיין הגדול של פתח תקווה, סידר לקבוצה של אבי קצנברג את המקום בגמר. שפי לא אמור להיות ספק הנקודות העיקרי של פ"ת בגמר, אבל הקטנות שלו יכולות לעשות את ההבדל. לפרטים: לכו לסיקור של מאיר פריילכמן וענר חתואל מיום ראשון.

סיפורה של סדרה

עוד מעט תגיעו למחוז הצפוני ותבינו עד כמה זה לא מובן מאליו, אבל כל קבוצה תגיע לסדרה הזו עם ארסנל קבלני העליות שלה. בסגל של אשקלון, כמו שכבר כתבנו לכם יותר מפעם אחת העונה, אין כמעט שחקן שלא רשם לפחות עליית ליגה אחת, כשכמה צמדים עשו זאת יחד, כמו יוני דרעי ותומר פיסצקי (בקריית גת), יונתן שטרקמן ודוד בן ישי (בבאר שבע), סטנלי ברנדי ואבי פוגל (ביבנה), אחיעד בוקרא, רגב זנזורי וארתור ציפלוביץ' (עם אשקלון עצמה, מליגה א').

בפתח תקווה, לעומת זאת, תמצאו קצת פחות קבלני עליות מדופלמים אבל יש כבר שניים שעשו את זה פעמיים - תומר רבינוביץ' ואור זינדרמן. יחד עם דן שפי, הם השלימו טריו נהדר שהוביל את ר"ג / גבעתיים לליגה הלאומית לפני 3 שנים. והנה עוד כוכבית חביבה: בעוד שחקני אשקלון עלו רק מהמחוזות הדרומיים, שחקני פתח תקווה עלו רק מהצפון.

צפון: א.ס. רמת השרון (2-22) - אליצור נתניה (4-20)

ומה לעשות שכאן קצת יותר מעניין. קחו את הסגל של נתניה, או את זה של רמת השרון, תוסיפו 2 זרים, ויש לכם אחלה קבוצת צמרת לליגה הלאומית. קחו את התקציב של נתניה, קחו את התקציב של רמת השרון, תחברו, ותבנו לכם קבוצת חלומות כאוות נפשכם לליגה השנייה. אבל מהעונה הזאת רק אחת תעלה.

סך הכל עוד בקיץ כבר ידענו שזה הגמר האולטימטיבי (חכמים גדולים). עכו הצליחה להקשות, כצפוי, אבל כוחה לא עמד לה במאני-טיים, ואל הקרב הגדול באמת הגיעו שתיים מהקבוצות היותר כשרוניות שראינו בליגה הארצית בשנים האחרונות. מה שאגב, גם אמרנו בשנה שעברה.

בשונה מהמחוז הדרומי, כאן שתי הקבוצות הגיעו לגמר אחרי סוויפ בחצי. הקבוצה של גיא קנטור הזיעה משחק אחד נגד מעלות אבל התפוצצה בשני, בעוד זו של עידן פלדה - כצפוי - הייתה צריכה לעבוד קשה במיוחד במשך 80 דקות כדי לגבור על עכו, המפלצתית לא פחות.

המשחק הראשון: 02.05, רביעי, 20:00, רמת השרון
המשחק השני: 06.05, ראשון, 19:30, נתניה
המשחק השלישי (אם יהיה צורך): 09.05, רביעי, 20:00, רמת השרון

שחקן המפתח ברמת השרון - אדיר הרוש

ציפיתם לראות פה את איתי קרביוב, אבל לא רצינו למחזר פסקאות (אנחנו עושים את זה גם בלי שזה יהיה שקוף כל-כך). 30 הנקודות של אדיר הרוש במשחק הראשון נגד מעלות, והמהלכים הגדולים במאני-טיים הזכירו מאיזה חומר הגארד הנהדר של רמה"ש עשוי. זו לא הפעם הראשונה בה הוא לוקח את הקבוצה שלו על הגב, ולאורך השנים זה עבד לשני הכיוונים: בהצלחה הגדולה עם ב"ש ובפספוס אשתקד עם נתניה. לא מעט אחריות תיפול על כתפיו של הרוש בסדרה הזו, אבל היכולת שלו במאני-טיים תהיה, בסבירות לא נמוכה, הגורם שיכריע את הסדרה.

שחקן המפתח בנתניה -אופק בוגדנובסקי

בין כל הכוכבים הגדולים של נתניה שכיכבו במשך שנים בליגות הראשונות - מאלירן גואטה ומתן נאור דרך יועד בית-יוסף, גל איתן, לירן מורן ויודעים מה - גם ניר כהן, האיש הכי חשוב של נתניה בסדרה הזו הוא דווקא אופק בוגדנובסקי. לא בכדי בנתניה החתימו אותו ברגע האחרון של הקיץ, לא בכדי הוא השריד היחידי מסגל הקבוצה של העונה שעברה (להוציא את גואטה ולבנטר המקומיים) שפספסה את העליה על חודו של ליאור שגב. התקפה, מאני-טיים, הגנה בלתי מתפשרת. בוגדנובסקי שם בשביל כל משימה שיתנו לו, והשנה הוא יודע שיש רק אחת כזו.

סיפורה של סדרה

זוכרים את קבלני העליות מהארצית ללאומית מהמחוז המקביל? כאן, באופן מפתיע משהו, תמצאו הרבה פחות, מסיבה די ברורה סך הכל - מחצית מהשחקנים בשתי הקבוצות העבירו עונות ארוכות מהקריירה שלהם בליגה הלאומית, כששלושה מהם - שחקני נתניה - גם חגגו עליה לליגת העל. אלירן גואטה עם נתניה עצמה, מתן נאור וגל איתן עם הפועל תל אביב.

ובכל זאת - כמה סיפורי פלייאוף ארצית מעניינים. גיא קנטור כבר עלה ליגה עם רמת השרון, כשחקן שבעיקר בא ליהנות מאימונים, בקדנציה הקודמת של הקבוצה בארצית. אדיר הרוש ואיתי קרביוב - כצמד - רושמים יחדיו פלייאוף שלישי ברציפות. עם בת-ים הגיעו לחצי, עם נתניה הגיעו אשתקד לגמר, וכך גם השנה. יועד בית-יוסף ועידן פלדה כבר רשמו סדרת גמר פלייאוף גדולה (בלאומית) נגד הפועל ת"א של מתן נאור וגל איתן, ובכלל - פלדה עצמו - שכבר רשם קדנציה אחת מוצלחת בנתניה בלאומית (העפלה לחצי הגמר) יודע שהפעם האתגר, וההצלחה, יהיו שווים הרבה יותר.