עתודה: שואפות להצלחה של הבנים

פחות מחודש אחרי זכייתה של נבחרת העתודה גברים באליפות אירופה ביצעו בסגל העתודה נשים מהפך (35% מהמצולמות בתמונות הרשמיות שנשלחו לא נכללו בסגל). קארש, אייזנר וסלס הוזעקו לעזור לסער, לוי, חדד וסירקיס להעפיל לדרג א'. ההגרלה תומכת בסיכויים לעמוד במשימה. עכשיו הבמה של הכוכבות שלנו. מתחילים ביום ראשון ב-20:00 במשחק החשוב נגד קרואטיה. (צילום: איגוד הכדורסל)


| שי ברק

 

"חייבים לעלות". נכון זה ביטוי שאנחנו משמיעים כמדי שנה, אבל הנתונים שיובאו מיד, לצד לוח המשחקים הנוח, כמעט מבטיח לישראל חצי גמר. הסגל המנוסה שנבחר בסופו של דבר נועד בשביל לנצח את משחק חצי הגמר בדרך לדרג א'.

חייבים להחמיא לשינוי הגישה שהונהגה הקיץ בנבחרות הנשים הצעירות. התחושה שמתקבלת שכבר לא חושבים קדימה לבנות את הענף ולהוציא כמה שיותר שחקניות לבוגרת... עכשיו הולכים על התואר. בשכלול של הביטוי הידוע:

"Winning isn’t everything; it's the only thing"

הנבחרת שהצליחה במשחקי ההכנה לפני שבועיים לנצח את נבחרת קרואטיה באולמה הבייתי, התחזקה ב-3 שחקניות מובילות מנבחרת הנערות שהוכיחו את עצמן במשחקי העפלה והוכיחו את עצמן יותר לפני שבועיים בדרג א' באליפות אירופה לנערות. דניאל קארש, גילי אייזנר וגאיה סלס הן המצטרפות האחרונות לסגל נבחרת העתודה (כ"כ אחרונות שהן כלל לא מופיעות בתמונה הקבוצתית שפרסם איגוד הכדורסל לפני הטיסה). רגע לפני שעוברים לדבר על כל הכישרון שיש בנבחרת, מילה על רגישות על דרך השלמת הסגל. עפ"י גורמים בכירים בענף, בחירת 12 השחקניות שיטוסו היתה רחוקה מלהיות מכובדת. איילה רוט גילתה על כך שלא טסה עם הנבחרת בדרכה לאימון המסכם, כשבני משפחה וחברים עדכנו אותה על פרסום שעלה בפייסבוק של איגוד הכדורסל. שחקנית של 21 דקות בקיץ שעבר (7.3 נק' ו-3 אס' בדרך לדרג א'), שמעה בתקשורת. 30 שעות לפני הטיסה. כל שיקול מקצועי הוא לגיטימי – אבל מהאנשים שמובילים את הענף, דמויות הלובשות מדי נבחרת לאומית מצופה למעט יותר ממלכתיות ורגישות – בכל זאת, אפשר להעריך שהם בוודאי רוצים להופיע בשנה הבאה בתמונות עם אושיות לאומיות בכירות.

סליחה שקלקלנו את המצב רוח, עכשיו בואו נתחיל! אל-אל ישראל!


בין כל השמות הנוצצים שהצטרפו, את הנבחרת צפויה להוביל אחת, רכזת שהיא גם קלעית מדהימה ומחזיקה בשתי אליפויות הקונפרנס במכללות, דור סער. את הקיץ שעבר סיימה סער כשנייה בנבחרת במדד היעילות עם 11 נקודות. בהתקפה קלעה 11.3 בממוצע ומסרה 2.3 אסיסטים והיא היתה היחידה בנבחרת ששיחקה מעל 20 דקות וסיימה בממוצע חיובי במדד +/-.

לצידה צפויות להוביל את הנבחרת הדר חדד (לפני שנה 16 דק' בממוצע ו-2.9 נקודות) כשהשנה במשחקי ההכנה היא מהקלעיות הבולטות בנבחרת, מונתה לקפטנית והיא בכושר נפלא אחרי עונה טובה בליגת העל ושלי סירקיס שהחמיצה את הקיץ הקודם עקב פציעה ומגיעה בכושר טוב לאליפות. גם רומי לוי ואופיר קסטן רז המצטרפות מהנערות צפויות להיות עמוד טווח מרכזי בסגל הנבחרת של רועי איזנברג, גיל סלע ונעמי קולודני.

איך כל זה הופך את הנבחרת לפייבוריטית? ראשית, סביר להניח שאם הצוות המקצועי הבכיר ומאמן העל של הנבחרות לא היה חושב שהמשימה אפשרית, לא היה מוציא לאליפות שחקניות פצועות שבכל יום אחר היו זוכות למנוחה כדי להתכונן להמשך העונה והקריירה. השחקניות האלה הצטרפו לסגל נבחרת שסיים טורניר הכנה עם 3 ניצחונות מ-4 משחקים. השחקניות מגיעות עם נסיון ענק כולל מליגת העל, יש רק שחקנית אחת (גלי בן מרדכי) שזה הטורניר הראשון שלה. כל אחת אחרת בסגל מגיעה עם ניסיון של 3 נבחרות קודמות ומעלה. בנבחרת הזו יש 8 שחקניות(!) מסגל הנערות שעלה דרג לפני שנה. על העליה הנבחרת ניצחה לפני שנה את טורקיה ואת פינלנד היריבות הצפויות גם השנה בחצי הגמר. אם הכל יעבור בשלום, בשנה הבאה מנהל האגף המקצועי יכול להתחיל לתפור חליפות ולהגשים את מה שמרגיש כחלומו הגדול - להצטלם כמו פיני גרשון.

 

עוד 3 סיבות למחשבות חיוביות:

1 – דור סער. כן, השם כבר עלה פה יותר מפעם אחת, אבל חייבים לשים לב לגארדית שאפשר לומר עליה בסה"כ 164 ס"מ, אבל שווה לשים לשידרוג שמביאה איתה בשנתיים האחרונות מהמכללות. סער פורחת מעבר לים, היא שחקנית חמישייה קבועה עם 30 דקות משחק שמובילה את קבוצתה להישגים בזכות האסיסטים והשלשות שמייצרת, היא מנהיגה ובכושר נהדר, היא כל מה שחסר לנבחרת ישראלית שבנויה על סגל שחקניות שסיים עונה קצרצרה במרץ.

2 – רומי לוי. כמו סער, מסתבר ש"להלל" מעבר לליגת העל כמקפצה למקצוענות, רומי לוי סיימה את העונה בליגה הלאומית כשחמישיית העונה של ליגת המשנה. מאז ובמשחקי ההכנה נגד קרואטיה לוי מייצרת 15 ו-13 נקודות למשחק. בכושר קליעה מצוין, הרבה ביטחון ובעיקר מגיעה אחרי ששיחקה בעונה שעברה ולא היתה "רוטציה" בליגה שמתחילה בנובמבר ומסתיימת במרץ.

3- הדר חדד, דניאל קארש, ניקול מיכאליץ, גילי אייזנר, גאיה סלס – מה משותף לכולן? הן ישראליות, הן שחקניות כדורסל מתחת לגיל 20, הן בסגל נבחרת העתודה ו....אה כן, הן גדלו באותה אגודה. אפשר להוסיף על כך עוד הרבה מילים, אבל מישהו יכול להיעלב ולדבר על חוסר אובייקטיביות של הנתונים. אז נסיים פה.



השיטה
מזמן כבר לא היה איזה שינוי מרענן בשיטה. במקום שני בתים ואז חצי גמר ישירות (בדומה לשיטה שמצפה לקדטיות), השלב המוקדם פוצל לשני שלבי בתים. הנבחרת הישראלית משובצת לבית א' המונה 3 קבוצות (ישראל, קרואטיה, איסלנד), שתיים מהשלוש יעלו לשלב הבא נגד שתי הראשונות מבית ב' (אוקראינה, בריטניה, אירלנד).

שלב הבתים השני כולל 4 קבוצות "לוקחות איתן" את התוצאות מהשלב הראשון, כך שלישראל מצפים שני משחקים נוספים נגד היריבות מהבית המקביל. בסיומו של השלב השני שתי הראשונות בבית ימשיכו לחצי הגמר וייאבקו על אחד מ-3 כרטיסים לדרג א', האחרות יירדו למשחקי הדירוג 5-8.

סה"כ שלושה ימי מנוחה ו-6 משחקים באליפות אולי הכי רגועה בשנים האחרונות, שתתקיים, לראשונה, בקוסובו.

היריבה המרכזית של הנבחרת הישראלית על ראש הבית היא כמובן נבחרת קרואטיה (ירדה מדרג א' בקיץ שעבר), הנבחרת הקרואטית זכורה לנו בכאב מלפני שנתיים, כשטורניר אליפות אירופה עד גיל 20 התקיים בישראל. משחק הפתיחה היה נגד הקרואטיות שהנחילו לנו את ההפסד הראשון (והיחיד) בשלב המוקדם. אך ההפסד מנע מאיתנו את ההעפלה לחצי הגמר. קרואטיה המשיכה כל הדרך למקום השלישי ועלתה דרג. בשנה שעברה בדרג א' התבררה תחושת ההחמצה מקיץ 2017. קרואטיה הפסידה את כל משחקי הטורניר ב-6 מתוך 7 המשחקים בהפרש דו ספרתי(!) לפני שבועיים נבחרת הנערות נשארה דרג בזכות ניצחון (58:56) וקרואטיה גם בגיל נערות ירדה דרג. מתוך הנבחרת ששיחקה עם העתודה בישראל ב-17', יהיו 3 נציגות שישחקו גם באליפות הנוכחית. אבל את הנבחרת צפויות להוביל פאביץ' הגבוהה (189 ס"מ) וקטביץ' עם ארייבץ' הגארדיות (178 ס"מ) שהיו המצטיינות באליפות המוצלחת של קרואטיה באליפות אירופה לנערות 2017.

לקראת האליפות נבחרת העתודה התמודדה במשחקי הכנה נגד קרואטיה וסיימו במאזן 1-1, באולמה הבייתי של היריבה עם ניצחון ישראלי 71:64 והפסד 89:82.

היריבה האיסלנדית לא צפויה להוות בעיה ותסיים, ככל הנראה, אחרונה בבית. בשנתיים האחרונות סיימה איסלנד במקומות 11-12 באליפויות עד גיל 20 (מתוך 12 נבחרות) תוך שמשיגה ניצחון אחד בטורניר. בנערות סיימה איסלנד במקומות 13 ו-19 בדרג ב', זה אמור להיות משחק שייאפשר תיקונים והפקת לקחים לקראת המשך הטורניר אחרי המשחק נגד קרואטיה.



לוח המשחקים לשלב הראשון (השעות לפי שעון ישראל):

3.8 – יום חופשי
4.8 – קרואטיה (20:00)
5.8 - איסלנד (20:00)
6.8 – יום חופשי
7.8-8.8 – הצלבה נגד יריבות מבית ב' (אוקראינה, בריטניה, אירלנד)

 

(צילום: איגוד הכדורסל)

 

סגל נבחרת ישראל

סגל הנבחרת כולל 8 שחקניות שהגיעו מנבחרת הנערות אשתקד, כך שעבורן זה קמפיין ראשון בעתודה ו-3 שחקניות בוגרות.

 

(4) אופיר קסטן רז - פורוורדית - 1.75

שנה ראשונה בעתודה. שחקנית מכבי רעננה בליגת העל, שחקנית ההגנה הטובה בנבחרת וזו שצריכה לייצב ולאזן את הנבחרת. בשנה שעברה בנבחרת הנערות חטפה 4.1 כדורים (מקום שלישי בטורניר) ולקחה 5.3 כ"ח, בהתקפה תרמה גם 7.3 נק' בממוצע למשחק.

 

 

 

 

 

(5) דור סער - רכזת/ גארדית - 1.64

שנה שניה בעתודה. הרכזת שמגיעה מהחמישייה של מיין, סיימה את האליפות הקודמת ראשונה בטורניר באחוזים מחוץ לקשת (63%) שהתבטאו ב-11.3 נק' בממוצע למשחק. סער גם מסרה 2.3 אסיסטים (שניה בנבחרת) ושיחקה כמעט הכי הרבה דקות בנבחרת. השנה צפויה להיות דומיננטית עוד יותר, אם הנבחרת רוצה לעלות דרג.

 

 

 

 

 

(6) תמר אנג'ל - פורוורדית - 1.77

שנה ראשונה בעתודה. תמשיך לעונה שניה בהפועל פתח תקווה. שנה שעברה בנערות קלעה 3.6 נק' ולקחה 1.1 כ"ח. שותפה בכל המשחקים וכשהיתה על המגרש מדד ה-+/- שלה היה חיובי ובממוצע 5.1.

 

 

 

 

 

(8) ניקול מיכאליץ - גארדית - 1.72

שנה ראשונה בנבחרת העתודה. שחקנית הפועל ראשל"צ, בשנה שעברה בנבחרת הנערות תרמה 4.4 נק' בממוצע ו-3.7 כ"ח + 1.4 אס'. מיכאליץ עשתה טורניר הכנה טוב והיא צריכה להיות הקלעית הדומיננטית בנבחרת בטורניר הקרוב, לצד סלס.

 

 

 

 

 

(9) הדר חדד - גארדית/ פורוורדית- 1.78

שנה שניה בעתודה. הגארדית של בנות הרצליה, משלבת את היכולות שלה מהעונה מבחוץ עם הצורך של הנבחרת שחדד תשחק בצבע. במהלך טורנירי ההכנה חדד קלעה באחוזים מדהימים מהצבע ויש ממנה הרבה ציפיות. אשתקד בעתודה סיימה עם 2.9 נק' ו-2.6 כ"ח.

 

 

 

 

 

(12) שלי סירקיס – פורוורדית - 1.77

שנה ראשונה בעתודה. סירקיס, שחקנית רעננה עד העונה ובשנה הבאה פ"ת, החמיצה את הטורניר הקודם של נבחרת העתודה עקב פציעה שמנעה ממנה להיות כשירה בזמן (אז בחרו לא לקחת סיכון עם שחקניות של כשירות ב-100 אחוזים). שיחקה עם הנערות בדרג א' (2016) ודרג ב' שנה אחרי, שם סיימה עם 6.4 נק'.

 

 

 

 

 

(15) גאיה סלס - גארדית - 1.76

שנה ראשונה בעתודה. כמו קארש ואייזנר עושה נבחרת שניה בקיץ אחד. סלס היתה קלעית דומיננטית בדרג א' עד שנפצעה וסיימה את הטורניר משחק וחצי לפני סיומו. בעונה שעברה במסגרת נבחרת הנערות סיימה עם 9.9 נק' ו-2.6 ריב'.

 

 

 

 

 

(16) גלי בן מרדכי - סנטרית - 1.82

שנה ראשונה בנבחרת העתודה. אחרי מספר שנים בהן היתה השחקנית ה-13 של הנבחרת, השנה תטוס עם הסגל הסופי לאליפות ותנסה להן לעלות לדרג א'. העונה שיחקה גלי בן מרדכי באליצור רמלה ובעונתה הראשונה בליגת העל זכתה בדאבל.

 

 

 

 

 

(19) אלכס גיטצ'נקו - פורוורדית - 1.81

שנה ראשונה בנבחרת העתודה. גיטצ'נקו בעונה שעברה באשדוד ובעונה הבאה ברמלה היתה חלק מסגל נבחרת הנערות אשתקד ושם תרמה 1.4 נק' ו-1.4 כ"ח בדרך לדרג א'. במהלך העונה האחרונה זכתה גיטצ'נקו להזדמנות באשדוד כשפתחה בחמישייה אצל הפיינליסטית ועשתה התקדמות משמעותית.

 

 

 

 

 

(21) גילי אייזנר - פורוורדית - 1.78

שנה ראשונה בנבחרת העתודה. כמו קארש גם אייזנר עושה אליפות שלישית בשנה עם הופעת הבכורה בבוגרות ובחודש שעבר עם הנערות. בשנה שעברה היתה חלק מסגל נבחרת הנערות ומהשחקניות הבולטות בו כשנבחרה בסקר אוהדי הכדורסל לשחקנית הבולטת של הטורניר סיימה עם 7 נק', 7.8 כ"ח ו-3 אס'. לפני חודש שיחקה גארדית בדרג א' אך בטורניר הזה תעזור מתחת לסל.

 

 

 

 

(23) רומי לוי - ס. פורוורדית - 1.85

שנה ראשונה בנבחרת העתודה. שחקנית אליצור חולון בעונה הבאה. בשנה שעברה עשתה קאמבק לכדורסל בקיץ והיתה חלק מסגל נבחרת הנערות שהעפיל לדרג א'. לוי 4.5 נק' ב-46% מחוץ לקשת והוסיפה 2 כ"ח. במהלך העונה הובילה את וינגייט למאבקי צמרת בליגה הלאומית ונבחרה בין מצטיינות העונה בליגה.

 

 

 

 

 

(24) דניאל קארש - רכזת - 1.76

שנה ראשונה בנבחרת העתודה. עושה נבחרת שלישית השנה ומגיעה מראשל"צ. אחרי שהשתלבה בנבחרת הבוגרת במהלך העונה ובחודש יולי שיחקה בנבחרת הנערות, מגיעה לעשות קמפיין נוסף גם בנבחרת העתודה. היתה שחקנית חמישייה מובילה בדרג א' לפני שלושה שבועות ובקיץ שעבר העלתה את הנערות דרג עם 9.6 נק' בממוצע ו-5.8 אסיסטים.

 

 

 

 

רועי אייזנברג הוא מאמן הנבחרת, וגיל סלע ונעמי קולודני הם עוזרי המאמן.
צוות האימון את הנבחרת הקיץ יסתייע ברעי ירדן מאמן הכושר, בפיזיותרפיסטית שני אברהם. ראש המשלחת מנחם וידהורן.