מדד העוצמה: העליה הצפונית

העובדה שעירוני נהריה ממשיכה להוביל את מדד העוצמה של הליגה הלאומית בטח לא תפתיע אף אחד, אבל יחד איתה יש לנו 2 צפוניות נוספות שעשו את הקפיצה הגדולה החודש שנכנסו לטופ 5. ר"גבעתיים גם היא משפרת עמדות רגע לפני הדרבי, רעננה אומנם ירדה בדירוג אבל נראה שהיא בדרך לקפוץ בחודש הבא. (צילום: לימור מלינוף)


| יניב סהראי

 

1. עירוני נהריה (-). הקבוצה הצפונית בליגה ממשיכה לשמור על מקומה בפסגת המדד. את האמת, שאין צורך יותר מדי להסביר את זה – מאזן של 0-7 בליגה (היחידה בליגה ללא הפסד) ופתיחת עונה מוצלחת בבלקנית – מצדיקים היטב את מקומה של נהריה בפסגה מדד שלישי ברציפות.

2. עירוני קרית אתא (3+). נציגת הקריות הבכירה ממשיכה לטפס במעלה המדד ואחרי שרשמה עלייה של 2 מקומות במדד הקודם, חניכיו של אברהמי מטפסים עד למקום ה-2 עם קפיצה של 3 מקומות במדד הנוכחי. אתא רשמה חודש נובמבר אדיר עם מאזן של 5 ניצחונות אל מול הפסד בודד לרמה"ש ומעבר לכך הציגה כדורסל קבוצתי נהדר שממצב אותה, נכון לבינתיים, כאחת הקבוצות החזקות בליגה.

3. א.ס רמה"ש (-). למרות התבוסה מול עירוני רעננה במחזור האחרון, רמה"ש שומרת על מקומה בצמרת המדד כשגם בחודש נובמבר הציגה כדורסל נהדר שהוביל אותה למאזן של 1-4. הקבוצה של גיא קנטור טרם הפסידה בבית העונה ואף רשמה בקרית יערים מספר נצחונות מרשימים. אך אם יש משהו שברמה"ש יצטרכו לשים דגש הוא ההבדל ביכולת במשחקי חוץ שם חניכיו של קנטור אמנם מחזיקים במאזן טוב אך מתקשים הרבה יותר.

4. הפועל עפולה (4+). זה אולי לא מתבטא עדיין במאזן, אבל להוציא את המשחק בזיסמן מול הפועל ר"ג, הקבוצה מבירת העמק רשמה חודש לא רע בכלל ביחס לקבוצה שהתמודדה עם חיסרון של זר. חניכיו של ניר קפלן המשיכו לשמור על הבית גם בחודש נובמבר תוך כדי שהקבוצה מציגה תצוגות התקפיות והגנתיות נהדרות, ואף רושמת ניצחון ענק בגביע על עירוני ר"ג. בכל מה שקשור למשחקי החוץ – בעפולה עוד יצטרכו להשתפר. אולי זה יגיע עם הצטרפותו של ואנדר בלו.

5. עירוני רמת גן (3-). מאזן של 2-2 בחודש נובמבר הוא סביר, לא יותר מזה, עבור קבוצה עם יומרות כמו עירוני ר"ג. למרות ששתי הניצחונות הגיעו מול נועלות הטבלה ממגדל העמק והוד"ש, בר"ג זוכים להנחה קלה הרבה בזכות הסגל העמוק והמנוסה שעומד לרשותו של ברנר. לר"ג מצפה רצף לא פשוט של משחקים שכולל דרבי, ויהיה מעניין לראות לאן יהיו מועדות פניה של הקבוצה המתוקצבת בר"ג ועל הדרך איך תצליח להתמודד מול הזרים הגבוהים שחוגגים מולה מדי שבוע.

6. אליצור "איתו" אשקלון (2-). בדומה לקבוצה שנמצאת מקום אחד מעליה, גם אשקלון זוכה להנחה קלה במדד. אשקלון הציגה חודש לא יציב ולמרות שרשמה בו עלייה לחצי גמר גביע הליגה, גם רשמה מאזן של 3-3 במסגרת הליגה. גם כאן, 2 מתוך 3 הנצחונות הגיעו מול מגדל העמק והוד"ש כשהניצחון הנוסף היה מרשים ביותר מול חבל מודיעין. לאשקלון מצפה חודש דצמבר קצת פחות עמוס עם 4 משחקים בלבד מה שגם יאפשר לה לעשות את השינויים שהיא רוצה.

7. הפועל ר"ג/גבעתיים (5+). ביתה הוא מבצרה, אך מה יהיה עם משחקי החוץ הפועל ר"ג? האורדונים המשיכו לשמור על מאזן ביתי מצויין גם בחודש נובמבר, אך מה שמונע מחניכיו של מתן חרוש להיות מדורגים גבוה אפילו יותר במדד זה היכולת במשחקי חוץ שלבינתיים רחוקה מלהרשים. האם ההפסד הצמוד לרמה"ש במשחק החוץ האחרון של הקבוצה מבשר על שינוי במגמה? את זה נגלה בהמשך.

ר"גבעתיים ממשיכה להשתפר - יספיק לה לניצחון בדרבי? (אסף ברגר)



8. הפועל חבל מודיעין (1-). כמו בשני המדדים הקודמים, חוסר היציבות ובעיקר חוסר היכולת של חבל מודיעין להציג יכולת הגנתית טובה לאורך זמן, משאירים את הקבוצה הצעירה של יהוא אורלנד במקום טוב באמצע. מבחינה התקפית אין ספק כי חבל מודיעין זאת הקבוצה המסוכנת בליגה (קולעת הכי הרבה למשחק עם 92.4 נק' למשחק), אך אם לא תשתפר בצד ההגנתי הקבוצה שמארחת בשהם תמשיך לנוע ולנוד במרכז המדד.

9. אליצור נתניה (3-). חודש קצת פחות טוב לחבורה הצעירה של נייברגר, שלא הציגה את היכולת ההגנתית שהתרגלנו לראות ממנה. למרות הכל, נתניה הצליחה לשמור על מאזן כללי חיובי בזכות ניצחון ביתי מרשים על אשקלון שמספק הוכחות עד כמה נתניה יכולה להיות קטלנית, בעיקר כשהיא משחקת באולם הביתי.

10. מכבי אשדוד (3+). הגענו לקבוצה שהכי קשה לדרג זה מדד שלישי ברציפות. אם בשני המדדים הראשונים זה היה קשה כי פשוט לא ראינו את אשדוד משחקת עם זרים או משחקת עם סגל מלא כפי שהיא מופיעה עכשיו, הרי שבחודש הזה קשה לדרג את הקבוצה של רחימי כי היא פשוט כמעט ולא שיחקה בו. 3 משחקים בלבד שיחקה אשדוד, ניצחה את שני הביתיים והפסידה במשחק צמוד לחיפה. בחודש הבא אנו אמורים לראות את אשדוד הרבה יותר ולהבין לאן נושבת הרוח בקבוצה מעיר הנמל.

11. עירוני רעננה (2-). הקבוצה שסומנה בפתיחת העונה כסוס השחור של הליגה ממשיכה לאכזב, אך יכול להיות שדווקא שני המשחקים הביתיים האחרונים מעידים על שינוי בקבוצה של יוסי בונן. פנינת השרון אמנם רשמה ירידה נוספת במדד, אך סיימה את החודש עם הפסד דרמטי לנהריה וניצחון מרשים מאוד על רמה"ש. יחד עם חזרתו של רביב לימונד ושינוי שעתיד לקרות בעמדת הזר הגבוה, ייתכן שנראית את עירוני רעננה יוצאת לדרך חדשה ומממשת את הציפיות שהיו ממנה בטרום עונה.

רעננה. ירדה בדירוג אבל נראה שהקפיצה בדרך (הראל שורצברג)

 

12. מכבי חיפה (1-). ההחלטה לרשום את רייס למשחקי הליגה ולשחק עם זר אחד עלולה להתברר ככזאת שקצת פגעה באפשרות של חיפה לפתח מומנטום מסויים. הירוקים מהכרמל פתחו את החודש עם ניצחון מרשים על אשקלון ועלייה לשלב חצי גמר הגביע, אלא שמאז המומנטום נעצר והקבוצה חטפה מפלות מאתא וחבל מודיעין ורשמה ניצחון דחוק ביותר מול מגדל העמק מהתחתית.

13. הפועל מגדל העמק/עמק יזרעאל (1+). הקבוצה מהעמק זוכה לעלייה קטנה במדד בעיקר בגלל השינויים שעשו בקבוצה שאמורים להתברר כנכונים בהמשך הדרך. הקבוצה של רוטשטיין אמנם רשמה רק ניצחון אחד מול מעלה אדומים, אך יכולה לצאת מאוכזבת מאוד מכך שלא רשמה אחד כזה גם מול מכבי חיפה. בסה"כ מגדל מצליחה להיות תחרותית יותר ויותר מאז שביצעה שינויים ואולי בחודש הבא זה יבוא לידי ביטוי עם נצחונות נוספים.

14. מכבי מעלה אדומים (4-). אם במדד הקודם פרגנו לעולה החדשה, אחרי שחודש ללא נצחונות גורם לנו לחזור בנו. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון שאת רוב החודש שיחקה מעלה אדומים ללא ג'יילן קנטי הפצוע ואף הצליחה לתת פייט לקבוצות בסדר גודל שלה, אך לפחות בינתיים זה לא מספיק. יכול להיות שעם הכניסה של קנטי חזרה לעניינים תוכל מעלה אדומים לעלות כמה מקומות במדד הבא.

15. מכבי הוד"ש (-). למרות שיפור קטן ביכולת, הוד"ש נשארת במקום האחרון. חניכיו של איתי לוי התחילו את החודש עם ניצחון חשוב במעלה אדומים, אלא שמאז חטפו תבוסות מעפולה, עירוני ר"ג ואשקלון (הייתה תחרותית 3 רבעים). ולמרות שכמעט הפתיעה את רמה"ש, הקבוצה הוותיקה נשארת, נכון לבינתיים, כסוגרת המדד.