מאחורי הספסל: בחצי של החצי
על המשותף בין באר שבע ונס ציונה ועל זה שבין הוד השרון וכפר סבא, על המפתחות שעבדו - ועל אלה שקצת פחות, על המספרים שבלטו בשני משחקי חצי גמר הפלייאוף ועל המסקנות המתבקשות ממשחקי הפלייאוף התחתון. חצי גמר, אמצע הדרך.
| safsal
- ביקשתם סדרה של הטוב מ- 5 ואחרי משחקי אמש קיבלתם סדרה של הטוב מ- 3. לכו תעשו עסקים. באר שבע והוד השרון עשו את שלהן והשוו את סדרות חצי הגמר ל- 1:1 לא לפני שהזיעו בביתן נגד כפר סבא ונס ציונה. ההפסד בקונכייה היה הראשון של כפר סבא אחרי שבעה נצחונות רצופים. באר שבע, מאז מחזורי הסיום של הליגה, הפסידה פעמיים, אבל רק לכפר סבא. הפעם האחרונה בה הוד השרון הפסידה ב"עתידים" הייתה בכלל בינואר (בחודשיים האחרונים היא על 2:8, כמו כפר סבא), וגם היא, כמו באר שבע, הפסידה בשבועות האחרונים רק לאותה הקבוצה - היריבה שלה בחצי הגמר.
- קו מאוד ברור אפיין את שלושת ההפסדים האחרונים של כפר סבא, למעשה - שלושת ההפסדים היחידים שלה מאז פתיחת הסיבוב השני בליגה: היא לא קלעה מספיק. מול ממוצע של 80 נקודות למשחק עמדה הקבוצה של ברק דמציאן על 62 בקריית אתא, 60 בנס ציונה, ו- 66 אמש (מאחוזי הקליעה החלטנו להתעלם, למענכם). בעוד שבמשחק הראשון בסדרה היא קלעה 38 נקודות במחצית השנייה, אתמול היא ירדה ל- 25, שזה מעט, אבל בכל זאת יותרממה שבאר שבע הספיקה לעשות במהלכה.
- את ניצחון הבית השני שלה בפלייאוף הזה, בדיוק כמו הראשון נגד רחובות, השיגה באר שבע על אף שקלעה פחות מ- 70 נקודות במשחק כולו. במחצית השנייה היא הגיעה ל- 23 נקודות בלבד ויחד עם כפר סבא השמידה כל ראייהלמשחק בעל הסקור הנהדר שהיה לנו ב- 20 הדקות הראשונות. הבשורות הרעות: 23 נקודות קלעה באר שבע גם בשני רבעים במשחק הראשון (השני והרביעי יחדיו) של המשחק הראשון, וזה מעט מידי. הבשורות המעודדות: ההתמודדות נגד רחובות בכלל הסתיימה בסקור נמוך אפילו יותר, ועוד אחרי 45 דקות - 66:63, כך שאפשר בהחלט להצביע על מגמת התקדמות. אבל עזבו אתכם מכדורסל - יש לכם פה אחלה הזדמנות לעשות כסף. שימו אנדר בווינר. אנדר. אבל אל תתלו בנו את ההתמכרות שלכם להימורים.
- ומהמקום בו לא קולעים למקום בו לא מפסיקים לעשות את זה. נס ציונה והוד השרון מציגות עד כה בפלייאוף יכולות התקפיות משובחות למדי. נס ציונה עומדת על קרוב ל- 89 נקודות בממוצע למשחק, הוד השרון לא רחוקה ממנה עם קצת יותר מ- 84. נס ציונה עמדה בשני המפתחות המרכזיים שלה לעצור את הוד השרון - מניעת ריבאונד ההתקפה (רק 10 רב' להוד"ש בממוצע למשחק) וצמצום הנזק שהיא מייצרת מחוץ לקשת (8 שלשות ב- 30 אחוזים בממוצע), אולם מה שהצליח במשחק הראשון הצליח קצת פחות בשני. הסיבה: 35:13 לספסל של הוד השרון ב"עתידים", כלומר - עודד שעשוע.
- את מה שההיסטוריה מספרת על משחק מספר 2 בחצי הגמר - שני שחקנים ישראלים שקלעו 33 נקודות מכל צד - עודד שעשוע וגיל אמיתי - נשמור לסיכום חצי גמר הפלייאוף, אבל נתון היסטורי שיהיה שווה בדיקה לא פחות עמוקה הוא העובדה שלא פחות מארבעה שחקנים של הוד השרון שיחקו למעלה מ- 40 דקות, ושעשוע לא היה אחד מהם. נס ציונה אמנם עמוקה יותר, אבל בשורותיה חלקו את אותה כמות דקות בסך הכל חמישה שחקנים, וגיל אמיתי היה אחד מהם. המשחק בנס ציונה ביום שישי הקרוב יספק אומדן עומס משמעותי. זוכרים את הסדרה הקודמת? פה שימו אובר.
- בשעה טובה ומוצלחת, הפלייאוף התחתון הסתיים ובפעם המי-יודע-כמה שוב הוכיח את נחיצותו. מצד אחד, אי אפשר לבוא בתלונות לקבוצות ששחררו שחקן זר אחד או שניים מאחר ולמשחקים ממילא לא היה כל ערך ספורטיבי. מצד שני, מגיעה מילה טובה לשתיים שבכל זאת ניסו לקחת ברצינות את חמשת המשחקים הללו - הפועל עפולה וא.ס. רמת השרון, שעמדו בגבורה בפיתוי. אם קיבלנו מ- 15 המשחקים הללו כמה שחקנים שיהיו משמעותיים יותר בעונה הבאה - דיינו, ואם לא - לפחות זכינו לחזות בשיא 60 הנקודות של לורנזו גורדון, ובהבנה שאף שחקן זר לא ישב על אף רכב בזיסמן בעונה הבאה.