לאומית: המאמן, הצעירים והחילופים

רובן נייברגר ניפץ את כל התחזיות ששלחו את נתניה לתחתית, והוביל אותה להיות הפתעת העונה כשעל הדרך היא שולחת גם שני נציגים לחמישיה הצעירה. יחד איתם יש לנו את הרכז הצעיר של עפולה, הבערך רכז הצעיר של רעננה והגבוה הצעיר של ר"גבעתיים. ולסיכום - החילופים שהיו בינגו לקבוצות שלהן העונה.


| אסף ברגר, אדי מינץ, יניב סהראי

 

מאמן העונה - רובן נייברגר (אליצור עירוני נתניה)

היו שקראו לנתניה היורדת הבטוחה בתחילת העונה, לא רבים נתנו לה סיכוי לשרוד, ולא מעטים אמרו שהפרויקט הזה לא יצליח, שהשחקנים צעירים מדי, חסרי נסיון ושלא יוכלו להתמודד באמת. ואז הגיעה נתניה, בהובלת רובן נייברגר בעונתו הראשונה כמאמן ראשי בליגה הלאומית, וסתם לכולם את הפה. אומנם הסיבוב הראשון היה בינוני מינוס, אבל בשני כבר כשהכל התחבר נתניה נראתה מצויין על הפרקט, עם כמה ניצחונות מרשימים כולל האחרון לעונה מול הרצליה. את הניסיון שלו באימון נוער הוא הביא לבוגרים, ולקח את שחקניו ההצעירים צעד קדימה בדרך למקום השמיני בליגה, עם עמדה טובה לכניסה לפלייאוף העליון אפילו (במידה והיה לנו פלייאוף כמובן).

 

החמישיה הצעירה

איתי מושקוביץ (אליצור עירוני נתניה)

אחרי העונה הנהדרת והמפתיעה שעברה אליצור נתניה חשבתם שנראה רק נציג אחד מהקבוצה? הנציג השני (והאחרון, למרות שבקלות יכולנו לבחור לפחות עוד נציג אחד) ברשימה הוא בוגר מחלקת הנוער של גלבוע מעיינות שעשה בהצלחה את הקפיצה מהליגה הארצית לליגה לאומית. מושקוביץ', שנבחר בעונה שעברה לתגלית של ליגה ארצית מחוז דרום, החליט להמשיך גם העונה תחת הפרויקט של "שחקן אמיתי", יכול לראות את עצמו כמועמד לגיטימי גם לתגלית העונה בליגה הלאומית. מושקוביץ הפתיע לא מעט אנשים בבגרות, בביטחון העצמי וביכולת הנהדרת שהציג במשחק שלו. הוא הלך והשתפר ככל שהתקדמה העונה והיה מהאחראיים הראשיים לסיבוב השני הנהדר של קבוצתו (1-7, הכי טוב בליגה) כשקלע בספרות כפולות ב-6 משחקים (פי 2 יותר מהסיבוב הראשון) מתוך ה-8.

סטטיסטיקה העונה: 8.3 נק', 2.6 רב'.

 

יאיר קרביץ (עירוני רעננה)

יאיר קרביץ, אחד מ- 12 ברי המזל שזכו לעשות קיץ חלומי עם נבחרת העתודה של ישראל, עשה את המעבר מהליגה הראשונה לליגה השנייה, מתוך רצון להפוך משחקן משלים לשחקן מוביל. קרביץ עשה עונה טובה יחסית ונאלץ לעשות הרבה התאמות במהלך העונה - פרידה מסטיבן גרין בשלב הראשון של העונה, החלפה בפורוורד (לארי אנדרסון), המעבר לתפקיד הרכז במקומו של גיא לביא שנפצע וגמר את העונה ואז היה זה אנטינו ג'קסון שהגיע לעמדת הרכז ודחק שוב את קרביץ לעמדה מספר 2 - את כל אלו הוא נאלץ לעבור ולחוות בחודשים הקצרים בהם נערכה העונה.

קרביץ היה מעין ברומטר ברעננה, שבנתה רע מאוד השנה. כשקרביץ היה טוב, רעננה הייתה טובה ולזכותו ייאמר שהוא הבין שבשביל שהקבוצה שלו תתחיל לנצח, הוא צריך לייצר יותר נקודות הן בעצמו והן דרך החברים לקבוצה ולא פחות חשוב - תפקיד הגנתי חשוב. לקרביץ בפוטנציאל יש יכולות שלא מאפיינות גארד ישראלי בליגה הלאומית - היכולת לעצור שחקנים זרים בהגנה והיכולת לקחת את הכדור בחדירה עד הטבעת. לקראת ההמשך? לשפר את יכולת המסירה ואת הקליעה מבחוץ. הפוטנציאל ענק.

סטטיסטיקה העונה: 11.7 נק', 6.6 רב', 4.9 אס'.

 

מוריאל לוטאטי (הפועל עפולה) 

כשהוא חוגג את יום הולדתו ה-20 רק בחורף האחרון ופותח את העונה השלישית שלו בקבוצת הבית, מוריאל לוטאטי הפך לאחד השחקנים הכי חשובים בקאדר המוכשר של ניר קפלן. לוטאטי, שהיה אמור להיות הרכז השני לצידו של סקוורר, ניצל עד תום את חסרונו של הרכז הבכיר וכבר מתקופת ההכנה הראה כי זאת הולכת להיות עונת הפריצה שלו. הרכז הצעיר, שהיה הרכז הטבעי היחידי בסגל של קפלן למשך רוב העונה, החזיר למאמנו על האמון והמקום הקבוע בחמישייה כשהיה מהאחראיים הראשיים לסיבוב הראשון הנפלא (2-11) של הקבוצה מבירת העמק והזכייה של הקבוצה בטורניר פתיחת העונה עם משחק נהדר בגמר. אם ימשיך באותה היכולת, אנו אמורים לראות את לוטאטי בשנים הקרובות עושה את המסלול הזהה שעשו שחקנים צעירים בעבר כמו: גיל בני, עידן אלבר ורועי הובר כשקפצו מהליגה הלאומית לליגת העל. ומי יודע אולי זה גם יקרה עם הקבוצה בה גדל.

סטטיסטיקה העונה: 8.0 נק', 3.0 רב', 3.7 אס'.

 

תומר זלמנסון (הפועל ר"ג \ גבעתיים)

תומר זלמנסון הצטרף במהלך נובמבר לרמת גן גבעתיים אחרי שלא קיבל הזדמנות בליגת העל. זה לקח כמה משחקים, אבל זלמנסון הצעיר (בן 21) לאט לאט רכש את אמונו של הירשוביץ ומקום בחמישיה הפותחת. כמו קייפרס, גם זלמנסון לא מפחד לחדור מול כל אחד וזלמנסון החזק והאתלטי הראה יכולת סיום מצויינת. משחק השיא של זלמנסון היה נגד בני הרצליה בו קלע 29 נק' (מתוך 66 של רמת גן גבעתיים). סך הכל הוא רשם העונה ממוצע של 9.2 נק' ואנו בטוחים שבעונה הבאה (אם יהיה בלאומית) הוא יגיע לממוצע דו-ספרתי. נקודה שבה הוא יצטרך להשתפר היא הקליעה משלוש. העונה הוא עמד על קצת יותר מ-20% (8/37), אם יפתח יכולת קליעה מרחוק לצד יכולת החדירה זלמנסון יוכל להגיע רחוק כמו אחיו עידן שרושם עונה עשירית בליגת העל.

סטטיסטיקה העונה: 9.2 נק', 2.5 רב'.

 

רז אדם (אליצור עירוני נתניה)

על העונה המוצלחת של אדם כבר כתבנו כשבחרנו אותו לחמישיה השניה. מוזמנים לקרוא שוב כאן.

 

העברת העונה - ג'ייסון סיגרס להפועל חיפה

בדומה לשנים הקודמות, גם הקיץ בהפועל חיפה חלמו רחוק אבל פתחו את העונה גרוע מאוד, כולל הפסד ביתי לנתניה שהיה הטריגר לחילופי הזרים. באותם ימים סיגרס ישב בביתו שבטקסס, אחרי ששבר את ידו ושוחרר מקבוצתו הקוריאנית (שם דווקא שיחק בעמדה 4...). הגעתו הוציאה את חיפה לדרך חדשה עם ניצחון בכורה באתא ולאחר שתי מעידות ביתיות נוספות (הרצליה והוד"ש), היא כבר הייתה בלתי ניתנת לעצירה עם 9 ניצחונות רצופים שהרימו אותה מהמקום הלפני אחרון אל המקום השני. סיגרס נתן עונה מצויינת ולא סתם נבחר אצלינו ובסלאומית לחמישיית העונה. מה שנקרא - בינגו.

ויש עוד העברה שהייתה מאוד משמעותית העונה, אבל היא ההתרחשה רק לפני כחודש ונגמר לנו העונה וזה. אבל נציין בכל זאת - אלונזו קולמן עובר לרמת גן גבעתיים. קולמן שהוליך את עפולה לצמרת, חזר מפציעה שהשביתה אותו לחודש ורשם שני משחקים חלשים בהם קלע בהם 9 ו-5 נק' ועפולה הפסידה. עפולה החליטה לחתוך אותו ולהביא את סטורם וורן במקומו. מי שקפצה על המציאה היא רמת גן גבעתיים שהייתה זקוקה נואשות לגבוה. קולמן הוציא את רמת גן גבעתיים ממשבר ועמד על 100% הצלחה במדי האורדונים עם נצחונות על הוד השרון, מוצקין וגליל בהם רשם 19 נק', 14 ריב' , 2 חסימות ומדד ממוצע של 27 למשחק.