מדד העוצמה: סטטוס קוו בצמרת

סוף החודש הראשון של העונה הגיע ואיתו, כפי שהבטחנו, מדד העוצמה השני של הליגה הלאומית. מי רשמה את הקפיצה הגדולה ביותר במדד ביחס למדד הראשון? מי רשמה את הצניחה הגדולה ביותר? ועד כמה המדד הראשון תאם למה שראינו בפועל על המגרש? (צילום: לימור מלינוף)


| יניב סהראי

 

כמדי תחילת כל חודש נדרג את קבוצות ליגת הלאומית בהתאם לכושר הנוכחי של כל קבוצה וקבוצה. לאחר שהמדד הראשון שערכנו תאם בצורה לא רעה בכלל למה שראינו על המגרש ב – 3 המחזורים הראשונים + משחקי הגביע שקיבלנו במהלך חצי חודש אוקטובר, "ספסל" מציג לפניכם את מדד העוצמה השני. לפני שנתחיל נגלה מי רשמה את הקפיצה הגדולה ביותר ומי רשמה את הצניחה הגדולה ביותר:

הקפיצה הגדולה ביותר : אליצור נתניה עם עלייה של 8 מקומות.

הנפילה הגדולה ביותר : הפועל עפולה ומכבי אשדוד עם צניחה של 3 מקומות.



1. עירוני נהריה (-). חניכיו של שי סגלוביץ', שדורגו ראשונים גם במדד הראשון, שומרים על מקומם הכי גבוה שאפשר. נכון שפתיחת העונה של נהריה נחשבה על הנייר כקלה ומאזן של 3-0 לא אמור להפתיע אף אחד, אך בעבר ראינו קבוצות גדולות שמתקשות ואף מפסידות לקבוצות הנחותות מהן כבר בתחילת העונה. הסגל הארוך והאיכותי של נהריה סייע לה לנצח בקלות את הוד"ש ומגדל העמק בליגה וחבל מודיעין בגביע, כשגם את המבחן הראשון הצליחה הקבוצה מעין שרה לצלוח עם ניצחון לא פשוט מול היריבה לצמרת מקרית אתא.

2. עירוני רמת גן (-). גם עירוני ר"ג שומרת על מקומה בצמרת הגבוהה עם פתיחת עונה מרשימה במיוחד. חניכיו של שמוליק ברנר פתחו את העונה עם 3 ניצחונות ביתיים (2 בליגה + אחד בגביע), כאשר הניצחון במחזור השני היה המרשים ביותר ב-23 הפרש על אליצור אשקלון החזקה. גם במשחק החוץ היחידי ששיחקו הסגולים מרמת גן הם ידעו לנצח די בקלות את מכבי חיפה ובסה"כ רושמת עירוני ר"ג מאזן 3-0 בליגה כשהפרש הניצחונות הממוצע עומד על 21(!!!).

3. א.ס רמה"ש (-). אם במדד הראשון שערכנו המיקום של רמה"ש נחשב להפתעה, הרי שבפתיחתו של המדד השני אפשר להבין מדוע דורגה הקבוצה מעיר התותים כל כך גבוה במדד הראשון. כמו שתי המוליכות, גם רמה"ש שמרה על מיקומה מהמדד הקודם בזכות 2 ניצחונות חוץ צמודים מול מכבי חיפה ומגדל העמק וניצחון קליל בבית מול הפועל חבל מודיעין. בנוסף למאזן 3-0 בליגה גם במשחק הגביע, אליו הגיע עם זר אחד, הייתה קרובה רמה"ש להעפיל שלב כשלא הייתה רחוקה מלהמם את הפועל עפולה.

4. אליצור "איתו" אשקלון (-). למרות התבוסה במחזור השני בזיסמן, אשקלון שומרת על המקום הרביעי במדד הרבה בזכות יכולת טובה במשחק הגביע ובשני משחקי הליגה הביתיים של הקבוצה. אם להוציא את התבוסה מול עירוני ר"ג, באשקלון יכולים להיות מרוצים מפתיחת העונה של הקבוצה לאחר שחניכיו של תמיר הצליחו לשמור על הבית בשני משחקים לא פשוטים בכלל מול עפולה ואשדוד ורשמה ניצחון מרשים באולם הקשה שברעננה. אשקלון עדיין לא נראית מחוברת, אך יחד עם זאת יודעת לקחת את הניצחונות כשצריך מה שמצית את הדימיון למה שיקרה כשהקבוצה הדרומית בליגה תתחבר.

5. עירוני קרית אתא (2+). השינוי הראשון במדד מגיע עם קפיצה של עירוני קרית אתא ב-2 מקומות ביחס למדד הראשון. חניכיו של שרון אברהמי, שנראו מאומנים עוד בשלב המוקדם של ההכנה, המשיכו את היכולת הטובה מהקדם העונה כשרשמו מאזן 2-1 ב-3 המחזורים הראשונים. הקבוצה מהקריות שטפה את המגרש בשני משחקי הביתיים (בהם גם הביסה) עם תצוגות התקפיות מרשימות של 100 נקודות. גם במשחק החוץ היחידי של הקבוצה בעין שרה מול נהריה החזקה, הציגה הקבוצה של שרון אברהמי יכולת נהדרת אך לא הצליחה להפתיע את היורדת מליגת העל לאחר הפסד במשחק צמוד.

6. אליצור נתניה (8+). כפי שכבר אמרנו, את הקפיצה הגדולה ביותר רשמה העולה הלא רשמית לליגת העל מהעונה שעברה. נתניה אמנם פתחה את המחזור הראשון כקבוצה החופשית, אך כנראה שזה רק עזר לקבוצה של רובן נייברגר שזכתה לשבוע נוסף של אימונים וכניסה לקצב מה שגם ניכר בתוצאות שהשיגה הקבוצה בליגה ובגביע. כהמשך הישיר של סיום העונה שעברה, נתניה פתחה את העונה עם ניצחון חוץ מרשים בזיסמן מול הפועל ר"ג, וניצחון לא פחות מרשים גם בזיסמן (עקב עונש רדיוס) על עירוני רעננה. בתווך רשמה הקבוצה מעיר היהלומים גם ניצחון נאה בגביע מול העולה החדשה ממעלה אדומים כשבסה"כ ב-3 המשחקים קולעת נתניה 94 נק' בממוצע למשחק.

נתניה. יופי של פתיחת עונה (יעל הראל)

 

7. הפועל חבל מודיעין (-). למרות ההפסד המפתיע במחזור הראשון למעלה אדומים והתבוסה מול רמה"ש, הניצחון במחזור האחרון על הפועל עפולה הראה כמה פוטנציאל, בעיקר בחלק ההתקפי, קיים בחבל מודיעין. אחרי הניצחון המרשים מול עפולה המבחן של חבל מודיעין יגיע במהלך חודש נובמבר שמזמן לה לא מעט משחקים קשים מאוד. ביום נתון חבל מודיעין, בעיקר בזכות היכולת ההתקפית שלה, יכולה לנצח כל קבוצה ואם חניכיו של אורלנד יידעו להוסיף לכך גם הגנה טובה לאף קבוצה בליגה לא יהיה קל לשחק מול חבלמו.

8. הפועל עפולה (3-). נכון שהיא קיבלה פתיחת עונה קשה במיוחד, אך יחד עם זאת גם בעפולה לא ציפו לפתוח את העונה במאזן שלילי של 1-2. הקבוצה מבירת העמק אמנם רשמה ניצחון ביתי נאה מול מכבי חיפה ועלייה לשלב הבא בגביע (שגם הוא הושג בקושי), אך כמעט בכל משחקיה העונה התקשתה הקבוצה של ניר קפלן בצד ההתקפי. בימים שגם הצד ההגנתי של עפולה לא יתפקד כמו שקרה במחזור האחרון, הקבוצה מבירת העמק תתקשה לצאת עם הנקודות. בעפולה יצטרכו עוד זמן הרצה ואולי אף שינוי במצבת הזרים כדי שבמדדים הבאים היא תהיה באיזורים שבהם היא אמורה להיות.

9. עירוני רעננה (1-). למעט הניצחון הדי צפוי והקליל מול הוד"ש, בעירוני רעננה יכולים להיות מאוכזבים מאוד מפתיחת העונה של הקבוצה שרשמה 2 הפסדי חוץ והפסד ביתי בגביע. אם בגביע ההפסד מול אשקלון החזקה יכול להתקבל עוד בהבנה, שני הפסדי הליגה לקבוצות שאמורות להתמודד איתה באותו איזור בטבלה (אתא ונתניה) קצת פחות מתקבל כך. גם רעננה צפויה וצריכה להיות מדורגת גבוה יותר במדדים הבאים, אך לפניכם פנינת השרון תהיה חייבת לשפר את ההגנה.

10. מכבי מעלה אדומים (2+). הרבה מעבר לציפיות העולה החדשה ממעלה אדומים רושמת פתיחת עונה לא רעה בכלל. חניכיו של יאיר גבירץ פתחו את העונה עם ניצחון סופר מפתיע מול חבל מודיעין שבעיקר בגללו היא רושמת את הקפיצה הזאת במדד. אך יחד עם זאת גם בהפסד הליגה בקרית אתא היא הייתה שקולה לאתא במשך קצת יותר מ -3 רבעים, אלא ששם נגמר האוויר של העולה החדשה. מעלה אדומים מקבלת תמורה מצויינת מכמה ישראלים צעירים ובראשם יניר בינימין שנראה מצויין בשני משחקי הליגה וברק אוריון שרושם לבינתיים קפיצה מוצלחת מהארצית.

11. מכבי חיפה (2-). מכבי חיפה אמנם רשמה פתיחת עונה קטסטרופלית, אך היא זוכה להנחה קלה מאחר וכל הפסדיה בליגה היו לקבוצות מצמרת הטבלה או כאלה שאמורות להיות שייכות לשם. לחיפה יש חיסרון מובהק בעמדת הרכז כשכרגע כוזהינוף מתקשה להשתלט על העמדה הזאת לבדו. בחיפה החלו כבר לעשות שינויים עם צירופו של מתאזרח בדמותו של מיקה אלן וצירופו של לא אחר מ... גלן רייס ג'וניור, כך שלמרות פתיחת העונה הרעה, יהיה שם מעניין ביותר.

12. הפועל ר"ג
/גבעתיים (1-). פתיחת עונה מגומגמת מבחינת הקבוצה של מתן חרוש. האורדונים אמנם רשמו 2 ניצחונות (בגביע ובליגה) מול הוד"ש הלא מוכנה בעליל לעונה, אך גם רשמה הפסד ביתי מול אליצור נתניה שלמרות שנראית טוב שיחקה את המשחק הרשמי הראשון. צריך לומר שלא יצא לראות את הפועל ר"ג מספיק מול יריבות יותר מוכנות לעונה כדי שנוכל להעריך מה כושרה האמיתי ולכן מיקומה לא השתנה יותר מדי ביחס למדד הקודם.

13. מכבי אשדוד (3-). באופן לא מפתיע ההכנה הלקוייה לעונה עשתה את שלה ואשדוד עדיין ללא ניצחון כשאנחנו בסוף חודש אוקטובר. גם אשדוד זוכה להנחה קלה מאחר ובליגה פגשה בחוץ את עירוני ר"ג (אותה פגשה גם בגביע) ואשקלון מהצמרת. עם הצטרפותו הצפוייה של כריס אורטיז, אנו מצפים מאשדוד לעשות סוף סוף את הקפיצה המיוחלת במדד ועל הדרך לאסוף כמה ניצחונות שיחזירו את הצבע ללחיים בעיר הנמל.

14. מגדל העמק/עמק יזרעאל (1-). חוסר מזל מטורף מלווה את מגדל העמק שסובלת ממכת פציעות בלתי הגיוניות. הקבוצה המאוחדת מהעמק הצליחה להישאר יחסית צמודה לנהריה במחזור הראשון עד שאיבדה את סי ג'יי ג'קסון כשבהמשך איבדה ישראלים בכירים נוספים כדוגמת טל פרסלני, לירן מורן ואוהד דקל. עם כל החיסורים הללו ולמרות שהייתה קרובה להפתיע את רמה"ש במחזור האחרון, מגדל "שומרת" על מיקומה במקומות שסוגרים את המדד.

15. מכבי הוד"ש (-). כמו במדד הראשון גם כאן הוד"ש נשארת במקום האחרון. למרות שנראה ששני הזרים שהנחית איתי לוי בעתידים הם צמד זרים לא רע בכלל, בהוד"ש יצטרכו עוד זמן הרצה כדי לצאת מהמקום האחרון ולנסות להתקדם במעלה המדד. כרגע לקבוצה הוותיקה בליגה חסר עוד זמן אימון ולכן היא נשארת במקום האחרון.

יניר בנימין. חלק משמעותי בקפיצה של מעלה אדומים (לימור מלינוף)