נערות א': לקראת חצי הגמר

מכבי רעננה והפועל ראשון לציון הן הפייבוריטיות לשחזר שנה רביעית ברציפות את סדרת הגמר ביניהן. א.ס רמת השרון ומכבי חיפה מרגישות שהשנה, דווקא כאנדרדוגיות הן מסוגלות להפתיע את היריבות ולעשות היסטוריה. בראשון (5.5) יצא לדרך חצי הגמר בשיטת הטוב מ-2.


| שי ברק

אין הפתעות, כבר 3 שנים שלחצי הגמר מגיעות רעננה, ראשלצ ורמה"ש. חיפה שהגיעה בשנים האחרונות לחצי הגמר בנערות ב' התבגרה והצטרפה לנערות א' (שנה שעברה סיימה רק מקום אחד מתחת לכאוכב שהקדימה אותן בחצי). המוכר מעיד על פער עצום בענף אבל זה סיפור לזמן אחר. בינתיים נתמקד בעבודה הטובה שעושים באגודות האלה שהפכו אותן לחומר למאבקי צמרת. אבל האם אחרי 3 שנים רצופות רמה"ש וחיפה יכולות גם להדיח את המדורגות 1-2?

נקודה שניה. שימו לב לתמונה שבכותרת הכתבה, עתליה כהן, תמר זינגר, הילה קארש ואמי רינת, כולן שחקניות משמעותיות בקבוצה שלהן, כולן משחקות במקביל בחצי הגמר בנערות ב'. כן גם בנערות ב' רעננה מתמודדת מול רמה"ש וראשל"צ נגד חיפה. אם הפערים היו כאן בשנים האחרונות, נראה לפי יחסי הכוחות שהם ילוו אותנו גם לשנים הבאות. אותן קבוצות, אותן שחקניות, איתנו בנערות א' גם לעוד שנתיים-שלוש. 

אז מה יקרה השנה? ממשיכים לכתוב את הסיפור. 

 

מכבי רעננה - א.ס רמת השרון 

מכבי רעננה- אליפות רביעית רצופה?

ב-2016 זכתה רעננה בדאבל (ויש לומר אף טריפל, עם התיכונים). ב-2017 שיחזרה רעננה את ההישג . וב-2018 שוב דאבל לרעננה (הפעם בלי טריפל). במכבי רעננה כבר לא זוכרים איך זה לסיים עונה בלי צלחת אליפות ויעשו הכל כדי שזה לא יקרה השנה. מאז שנת 2010 הפסידה רעננה פעמיים בגמרים (2014 לעמק יזרעאל, 2013 לזיכרון יעקב), כשגם בשנת 2012 חגגו ברעננה דאבל. ברעננה יש דור צעיר מוכשר שעוד יספק 2-3 גמרים בשנים הקרובות, גבעון, שוסטר, גרזון, רינת ודהן סוויץ ימשיכו בקבוצה גם בעונה שעברה, אבל ברעננה ידעו לייצר שושלת ורצפים עוד בתקופת אורבך-סירקיס-קונטס-תירוש וינסו לעשות זאת גם עם הדור החדש.
מה כל זה אומר? כבר קרוב לשני עשורים שרעננה לא זכתה באליפות בעונה בה הפסידה את הגביע. כשרעננה טובה היא הכי טובה וכשרעננה מפסידה תואר אחד היא לא מסיימת כאלופה. את המשוואה הזו ירצו לנפץ העונה ברעננה ולהוכיח שהן מסוגלות לזכות בצלחת אליפות רביעית גם אם לא מצטרף לסט תואר נוסף.

א.ס רמת השרון - מכוונת להפתיע, בונה עתיד

רמת השרון אף פעם לא מדדה את עצמה בתארים. הקבוצה שהוציאה לא מעט שחקניות לליגות הבכירות ולנבחרות , בין היתר בשנים האחרונות בלבד רוני בן נון, אלה יערי, אביגיל כהן ואחרות, אך השיא היה בזכיה בליגת העל לתיכונים (2006) והפסדים בסדרות הגמר לאליצור חולון. ברמת השרון, המשיכו בשנים האחרונות באותה הגישה. מהקבוצה שזכתה בגביע המדינה לנערות ב' ב-2016 שיחקו העונה בליגת העל אופיר קסטן רז (בעונה החולפת מכבי רעננה ושנה שעברה אליצור רמלה) וטיארה לוין (בעונת החולפת במדי בנות הרצליה). גם נועה שמשי כבר התאמנה עם הקבוצה הבוגרת של רמת השרון בליגת העל , אך תארים במסגרת נערות א' אין. בסגל הנוכחי יש לפחות 4 שחקניות מסגלי נבחרות ישראל הצעירות (נועה שמשי, עמנואל שניצר, עתליה כהן ומור שבתאי) כשרוני קלינגר אולי טרם קיבלה את הזימון אך אין ספק שהיא אחת השחקניות המובילות העונה בקבוצה והבולטות בליגה.
מה כל זה אומר? קשה לראות את רמת השרון מניפה העונה את הצלחת כשלא ניצחה העונה אף אחת מהקבוצות שמתמודדות איתה בפיינל פור, אבל זה עדיין לא אומר שהשחקניות שיעלו השבוע לפרקט הן לא הדבר הבא בענף.

איך הן מגיעות לפיינל פור?

המאזן בין הקבוצות: 4-0. רעננה מגיעה לפיינל פור במצב אידיאלי מצידה. הקבוצה תפגוש בחצי הגמר את רמת השרון אותה ניצחה העונה 3 פעמים. אחרי הניצחון במחזור הנעילה בסיבוב המוקדם במחוז הדרומי (74:48) , אירחה רעננה את רמת השרון במחזור השלישי בפלייאוף העליון וניצחה 92:51. בסיבוב השני ההפרש היה נמוך יותר  אבל שאלת הניצחון לא היתה מוטלת בספק עם 74:56. למעשה הקבוצות נפגשו גם בגביע המדינה, בשלב רבע הגמר ורעננה צלחה אותו עם ניצחון 68:43, כך שלמעשה המאזן בין הקבוצות מושלם לזכות רעננה.

הדרך של רעננה לפיינל פור: רעננה מגיעה לפיינל פור כשהיא ראשונה בליגה ובמאזן 21-2. אחרי 9 ניצחונות רצופים בשלב המחוז הדרומי, הגיעה רעננה כמוליכת הטבלה לפלייאוף העליון ולמעט הפסד בראשון לציון (69:57) והפסד מפתיע בכאוכב  (52:51) ניצחה את כל יריבותיה, כולל ניצחון 88:51 על חיפה שדורגה שניה בליגה וניצחון כפול על וינגייט. הניצחון הגדול ביותר של רעננה העונה היה במחזור פתיחת העונה, נגד וינגייט שסיימה את העונה במקום הרביעי קלעה רעננה מעל 100 נקודות וניצחה 103:41. 4 פעמים בשלב המוקדם קלעה רעננה מעל 100 נקודות. גם את הפלייאוף העליון פתחה בניצחון גדול בסקור דומה 106:30 נגד זיכרון יעקב. היתה זו הפעם האחרונה בה הגיעה רעננה ל-3 ספרות.

הדרך של רמת השרון לפיינל פור: כמו בעונה שעברה, רמת השרון חוזרת לפיינל פור בזכות יכולת מצויינת בישורת האחרונה של העונה. את השלב המוקדם סיימה רק במקום הרביעי. רמת השרון הפסידה ל-3 שדורגו מעליה, רעננה, ראשל"צ ו-וינגייט, אך ידעה לנצח את כל יתר יריבותיה כדי להעפיל לפלייאוף העליון. כולל 87:47 נגד חולון ו-83:38 נגד כפ"ס, רמה"ש הוכיחה כי מקומה בפלייאוף העליון. כדי לסגור פערים נגד היריבות מהצפון שהגיעו במאזן עדיף רמה"ש נזקקה ליכולת טובה יותר, אך פתחה את הפלייאוף בצורה נוראית ועם 4 הפסדים מ-7 משחקים בסיבוב הראשון. רמת השרון כיוונה למשחקים שצריכה היתה לנצח וסימנה את המשחק נגד כאוכב כמפתח שם ניצחה 80:47 וצמצמה את הפער. הפער נסגר בסיבוב השני עם ניצחון כפול על כאוכב 60:56 אך עדיין היתה זקוקה לניצחון בסיבוב האחרון של העונה בוינגייט כדי להתברג לפיינל פור. משחק מצוין של שחקניות רמה"ש סיפק את הניצחון המיוחל ועם 81:68 התברגה רמת השרון בפיינל פור, לקראת הסידרה נגד רעננה.

סגל שחקניות רעננה:
2 - שירה לונדנר
4 - נעה גבעון
6 - רוני זהות
8 - דוריאן דהן סוויץ
9 - עמית כהן
10 - רוני חגי
12 - ירדן גרזון
13 - גלי אונטר
14 - רותם שוסטר
21 - מאיה לוינשטיין
25 - גל כהן
30 - אמי רינת
מאמן: אורן לם

סגל שחקניות רמה"ש:
5 - עתליה כהן
7 - נועה שמשי
8 - הגר בן דוד
9 - רוני קלינגר
10 - שיאל אוטולנגי
11 - עמנואל שניצר
12 - מיטב פינקלשטיין
15 - מור שבתאי
22 - ענבר רוטנברג
25 - אופק אפרגן
30 - אלה נר
55 - רוני רביבו
מאמן: אמיר מימרן

 

לוח משחקים:
5.5.19 , 19:00 - רמת השרון מארחת ב"קרית יערים", רח' יצחק אלחנן 13, רמה"ש
12.5.19, 19:30 - רעננה מארחת בחט"ב "השרון, רח' הס רעננה
(תעלה לגמר הקבוצה שתנצח פעמיים, או זו שתנצח בהפרש הגבוה יותר בסיכום שני המשחקים)

 

 

הפועל ראשון לציון - מכבי חיפה

הפועל ראשון לציון - תמשיך את רצף הדאבלים?

ב-2015 חגגה ראשל"צ אליפות ראשונה שהשלימה עונה מצוינת ודאבל. אחריה כאמור הגיעו 3 דאבלים של רעננה ואם ראשון לציון תצליח לזכות באליפות שניה, הרי שאחרי הזכיה בגביע יהיה זה שוב דאבל - שנה חמישית ברציפות. מאז 2015 הגיעה ראשל"צ לכל אחד מהגמרים אבל השלימה רק זכייה  אחת ובשלוש השנים האחרונות, שלושה הפסדים. הפעם כשהמשך לזכייה באליפות התיכונים ובגביע המדינה, מאמינות שם שאפשר לסיים את התקופה גם עם צלחת. כבר דובר כאן רבות (בכל פריוויו כמעט) על השנה של דניאל קארש, גאיה סלס וגילי אייזנר שהגיעו השנה הרבה יותר רחוק מעוד גמר בנערות א', ועדיין למרות הכל, כל שחקנית המסיימת גיל נערות רוצה לעשות את זה בהנפת צלחת. המפתח והחששות הוא בעמדת הגבוהה של עדן ציפל, חששות בעקבות הפציעה בטורניר ה-ISF, אך לפני שבוע בגמר הגביע הראתה שהיא מספיק כשירה כדי להיות 30 דקות על המשחק ולספק את מה שהקבוצה זקוקה לו ממנה. כך שראשל"צ עם הרבה ביטחון ובכושר גופני טוב, מגיעה מהמקום השני בליגה, שוב, לפיינל פור במטרה לגמר חמישי ברציפות ובשאיפה גם לאליפות שניה.

מכבי חיפה - ינסו לעשות היסטוריה

בשנת 2016, עם תמר זינגר, נטע ליכטנטריט ורוני צביאלי הגיעה מכבי חיפה לגמר גביע המדינה לילדות ונכנעה לראשל"צ. שנתיים אח"כ שוב הגיעה לגמר גביע המדינה לילדות, ללא צביאלי אך עם זינגר וליכטנטריט ושוב הפסידה לראשל"צ. מאז התבגרו בעוד שנה ובנערות א' חזרו לשתף פעולה עם צביאלי וגם עם נור כיוף ואבני סימיונוביץ חמש הכישרונות הגדולים שצמחו במכבי חיפה, בעונה אחת אחרונה שכולן ישתפו בה פעולה יחד. האם החיבור המיוחד הזה יכול לייצר היסטוריה ולהוביל לגמר או אליפות? קשה להאמין אבל דווקא השנה זה יכול לקרות.
בחיפה יצרו תהליך ועבודה מסודרת להרים מחלקה צעירה והמשימה הצליחה. בנערות א' וגם בנערות ב' מכבי חיפה בפיינל פור, נאבקת בצמרת ואפילו מקשה על היריבות, אבל במבחן המאני טיים, עוד לא הוכיחה את עצמה ככזו שיכולה ללכת כל הדרך עד התואר. היום, אם יצליחו לנתק ולהפחית את ההתרגשות ולהגיע נחושות אולי גם יצליחו לצאת עם הניצחון. המזל של חיפה שהליגה הלאומית הסתיימה עבורה בשבע שעבר ולפחות עד הגמר לא צפוי עומס משחקים לכיוף וסימיונוביץ שיכולות כל כולן להתמקד בהעפלה לגמר.

איך הן מגיעות לפיינל פור?

המאזן בין הקבוצות: 2-1. ראשון לציון שיחקה במחוז הדרומי בעוד חיפה בצפוני, כך שלראשונה נפגשו בשלב רבע גמר גביע המדינה, חיפה אירחה בנובמבר את ראשל"צ וספגה הפסד גדול 78:47. המשחקים הבאים בין השתיים היו בפלייאוף העליון. חיפה שוב אירחה את ראשל"צ ובחודש פברואר יצאה עם ידה על העליונה כשניצחה 69:65. הניצחון היה אמור להבטיח את המקום השני בליגה ויתרון ביתיות, אך הפסד כפול לרעננה והפסד כפול לראשל"צ הובילו למשחק מכריע בין הקבוצות ב-31.3. ראשון לציון שלטה במשחק, ניצחה 82:60 והעפילה למקום השני על חשבונה של חיפה. חיפה הוכיחה שמסוגלת לנצח את ראשל"צ ביום נתון, אבל הפעם גם צריכה לחשוב על ההפרשים.

הדרך של ראשל"צ לפיינל פור: העונה של ראשל"צ לא התקיימה כמתוכנן. בחודש מאי שעבר, אחרי הדאבל שזכתה בו קבוצת הנערות בלאומית נשים הוחלט שתלמידות הי"ב (קארש, סלס ואייזנר) ישחקו במהלך העונה בליגת העל עם הקבוצה הבוגרת ויצטרפו לנערות רק בסוף העונה. התוכנית היתה לתת את המפתחות למאיה צימרינג ולתמר ברגל עם עדן ציפל, שחר ברנר. רק שצימרינג וברגל נפצעו בנבחרת הקדטיות והחמיצו את העונה (בהמשך ברגל עזבה), הקבוצה קיבלה חצי עונה טובה של עמית בן אליעזר לפני שזו התגייסה, אבל הסגל הקצר והפציעות הובילו להפסדים בבית המוקדם לרעננה (77:60) ו-וינגייט (56:47) וסיימה את הבית המוקדם במקום השלישי. משם הקבוצה התחברה, מאי רווח, הילה קארש, ג'וי אוסיגאווי ובעיקר נוגה אטינגר עשו את קפיצת המדרגה במשחק כדי לעזור לקבוצה להשלים ניצחון כפול על וינגייט (כולל 63:44 בחוץ) , השיגה ניצחון גדול על רעננה (69:57), ובאופן כללי ניצחה 12 מ-13 משחקים, עד שהגיעה להזדמנות לסיים ראשונה בטבלה, אך במשחק הנעילה הפסידה לרעננה 56:53, סיימה במקום השני ותפגוש את חיפה.

הדרך של חיפה לפיינל פור: חיפה הרשימה בשלב המוקדם במחוז הצפוני והגיעה לבית העליון במאזן מושלם של 9 ניצחונות וללא הפסדים. את עמק יזרעאל ניצחה ב-58 הפרש (83:25), את זיכרון יעקב ניצחה ב-44 הפרש, את כאוכב ב-22 הפרש ומשחק השיא היה נגד הגלבוע בו ניצחה 103:34. בפלייאוף העליון נחלה הפסד כבר במחזור השני נגד רעננה במשחק הבלתי מנוצחות. חיפה הרשימה והיתה קרובה במיוחד אך נכנעה 69:65 ונראה היה שהיא בכושר נפלא. הפסד הבית לוינגייט כבר הראה שהקבוצה פגיעה ובהמשך הגיעו ההפסדים בהפרשים גדולים ברעננה (88:51) ובראשל"צ. למעט ההפסדים הללו בחיפה הצליחו לנצח את כל היריבות שדורגו 5-8, אך כל זה הספיק רק למקום השלישי, כשרעננה וגם ראשל"צ מסיימות לפניה. למרות הכל ניתן לומר שמדובר בהישג גדול של חיפה העונה שהראתה שיכולה להתמודד ואם תצליח גם לחבר הכל, תמשיך את העונה הטובה שלה.

סגל שחקניות ראשון לציון:
3 - נגה אטינגר
7 - שחר ברנר
8 - הילה קארש
9 - דניאל קארש
11 - גל אטרקצ'י
12 - עמית טרנר
13 - עדן ציפל
15 - גאיה סלס
21 - גילי אייזנר
23 - ג'וי אוסיגאווי
24 - מאי רווח
34 - מירה אבידב
מאמן: זיו ארז

סגל שחקניות חיפה:
5 - יובל טאו
7 - נועה נונו
8 - נור כיוף
10 - רוני צביאלי
11 - תומר נוב
13 - תמר זינגר
14 - נטע ליכטנטריט
15 - מאיה בנקר
23 - סהר שגב
30 - אבני סימיונוביץ
מאמן: עומרי צירלין

 

לוח משחקים:
5.5.19 , 19:00 - חיפה מארחת באולם "מכבי", רח' ביכורים 19, חיפה
12.5.19, 19:00- ראשל"צ מארחת באולם "גמי", רח' דרובין 37, ראשל"צ
(תעלה לגמר הקבוצה שתנצח פעמיים, או זו שתנצח בהפרש הגבוה יותר בסיכום שני המשחקים)