העתודה יוצאת לכבוש את אירופה

תשכחו מאבדיה, מדר, זוסמן ובלאט, ובואו להכיר את דוברת, לוי, פריצקי, ציפר בורג ועוד שחקנים טובים נבחרת העתודה תפתח בשבת (17:30) את אליפות אירופה ותנסה לשמור על התואר שלה בשנתיים האחרונות. גם בנבחרת יודעים ששמירה על התואר היא משימה קשה במיוחד, אבל תמיד מאמינים ושואפים הכי גבוה. (צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל)


| safsal

 

נבחרת העתודה בנים תצא במהלך השבוע לאליפות אירופה דרג א', שתתקיים במונטנגרו. הנבחרת, האלופה המכהנת למקרה ששכחתם, הוגרלה לבית ב' הכולל את נבחרות יוון, פורטוגל, ואיטליה, ותפתח את משחקיה כבר במוצאי שבת (16.7) נגד היוונים. שמירה על התואר, או אפילו הופעה נוספת על הפודיום, נראית כמו משימה קשה במיוחד השנה לאור העבודה שהסגל פחות 'נוצץ' ואין בו שמות מוכרים במיוחד כמו בעבר. אבל אם נבחרת ה-U19 בכדורגל הגיעה כל הדרך לגמר כאנדרדוג, אז מי אנחנו שלא נאמין?

 

אלה השחקנים שהולכים להוביל את הנבחרת שלנו השנה:

המנוסים - נועם דוברת וגלעד לוי. שני שחקנים ששולטים בעמדות המפתח בנבחרת. לוי, שאת גובהו קשה מאוד לפספס, בלט בכל משחקי ההכנה ואמור להגיע בכושר שיא לאליפות על אף פציעה מציקה שגרמה לו לפספס חלק מהם. אחרי 4 שנים באקדמיה של אסטודיאנטס הספרדית בעונה הבאה נראה אותו בליגת העל בהפועל ירושלים, בתקווה שיצליח להשתלב בה בהצלחה. את דוברת כבר ראינו העונה וגם בעונה שעברה בליגת העל ובהחלט יש לאן לשאוף. אחרי עונה מאתגרת שכללה מעבר מראשון לציון להפועל ירושלים, דוברת מגיע כשחקן מנוסה ולא בכדי נבחר לקפטן הנבחרת ונקווה שאכן יסחוב אותה קדימה.

הורסטילי - רועי פריצקי. שם מוכר מאוד לחובבי הליגה הלאומית, אחרי שנתיים מוצלחות במיוחד מבחינה אישית באליצור עירוני נתניה (כולל סל ניצחון אחד זכור במיוחד בדרך לאליפות הסנסציונית של קבוצתו ב-20/21). אחד השחקנים המוכשרים והמגוונים ביותר שיש לנו להציע, שיעשה השנה את המעבר לליגת העל, יכול לשחק ולשמור על כמה עמדות, ויהיה מעניין לראות כיצד ישתמשו בו באליפות הזו.

ה-X Factor- רון ציפר. שחקן מעניין, שהפך לשם מוכר מאוד אחרי שבקיץ שעבר נבחר לשחקן המצטיין בטורניר הצ'אלנג'ר כשסיים כמלך הסלים של הטורניר. במשחקי ההכנה באופן מסורתי הוא לא תמיד בולט, אבל כשמגיע המאני טיים הוא בקלות יכול להיות מר נקודה לדקה. סביר להניח שמדובר בקלעי הטוב ביותר שיש לנו להציע, ובהחלט נצטרך את הקליעה שלו בהיעדרו של טל פלד. שימו עין טוב טוב על ציפר שנתן קמפיין אדיר בצ'אלנג'ר של הנוער.

המפתיע - איתן בורג. הפך די במפתיע לבורג (משחק מילים כמעט מכוון) די משמעותי בנבחרת, כאשר הוא בולט מאוד במשחקי ההכנה ומצליח לייצר גם לו וגם לאחרים בצורה טובה. נקווה שייקח את היכולת הזו גם לאליפות. מגיע אחרי עונה אישית מוצלחת במיוחד בנתניה עם ממוצע נקודות דו ספרתי וזכה גם לתואר השחקן השישי של העונה.

הפוטנציאל - אנטון אגייב. לא רבים מכירים את הבחור הגדול, שגדל בקריית מוצקין ועבר בעמק חפר והוא הנציג היחיד של הליגה הארצית בנבחרת. אגייב החל לשחק כדורסל ממש בשנים האחרונות, ומדובר בפוטנציאל רציני. עדיין לא ממומש אך עם נתונים פיזיים טובים (2.05), המאמנים שלו טוענים שהוא לומד מהר, ואין ספק שהוא מתפתח בקצב טוב, ואם נחפש פוטנציאל ל'טורניר פריצה' ייתכן שזה האיש לסמן בשלב זה.

סגל הנבחרת המלא: איתן בורג, יובל לוין, רועי פריצקי, שוהם גת, עמית אהרוני, נועם דברת (קפטן), רון ציפר, אנטון אגייב, הראל רינסקי, אבנר דרור, גלעד לוי, אליעד טל. את הנבחרת מאמן אורן אהרוני, שלא בפעם הראשונה יאמן את בנו עמית, ויעזרו לו עדי עמוס וגיא קפלן.

גלעד לוי (צילום: איציק בלניצקי, ONE)

 

מה עשינו בנתיים?

תקופת ההכנה של נבחרת העתודה כללה משחק אימון נגד הנבחרת הבוגרת שהסתיים בהפסד לא מפתיע במיוחד 89:66, כשגלעד לוי הצליח להוות גורם משמעותי במשחק זה עם 16 נק' והציג יכולת גבוהה בשני צידי המגרש. לאחר מכן פגשה נבחרת העתודה את המקבילה הפולנית לצמד משחקים בארץ. המשחק הראשון היה נפלא, והנבחרת שלנו הביסה את הפולנים 104-74, כאשר חמישה שחקנים קולעים בדאבל פיגרס. שוב לוי היה זה שעמד מעל כולם בטבלת הנק' עם 16 כאלו, כאשר פריצקי, ציפר ואהרוני הצליחו לקלוע בספרות כפולות. המשחק השני נגד הפולנים הסתיים בהפסד 78-77 משלשה בשנייה האחרונה של איגור מיליצ'יץ' ג'וניור, שאמור להיות אחד השחקנים הכי מעניינים לצפייה בטורניר.

בהמשך פגשה נבחרת העתודה למשחק הכנה את נבחרת ישראל למכביה, אשר מורכבת בין היתר גם משחקנים שלא הגיעו לסגל הסופי של העתודה, וניצחה לאחר משחק די צמוד. לאחריו טסה הנבחרת לטורניר הכנה במונטנגרו ללא גלעד לוי שהושבת זמנית עקב פציעה. במשחק הראשון ניצחה הנבחרת את קרואטיה 80:65 במשחק נהדר של רועי פריצקי ואבנר דרור שהובילו את קלעי הנבחרת, לצידם רון ציפר, נועם דוברת, עמית אהרוני, ואיתן בורג קלעו בספרות כפולות. את שני המשחקים האחרונים בטורניר ההכנה הפסידה הנבחרת, 75:66 לסרביה, ו-96:81 לנבחרת מונטנגרו המארחת. במשחק נוסף בארץ הפסידה נבחרת העתודה לנבחרת ארצות הברית למכביה 81:63 כאשר עלתה לשחק ללא גלעד לוי.

 

מה מחכה לנו באליפות?

השיטה המוכרת של פיב"א איתנו גם העונה. 16 נבחרות, 4 בתים של 4, השלב הראשון משמש לדירוג כשכל הנבחרות עולות לנוקאאוט 1-16 ומשם מתקדמים. מנצחות משחקות עד הסוף על האליפות, מפסידות משחקות משחקי דירוג ומקוות לא לסיים באחד מ-3 המקומות שמובילים לדרג ב'. הנבחרת שלנו תשחק בשלב הבתים עם יוון (שבת 16.7, 17:30), פורטוגל (ראשון 17.7, 15:15) ואיטליה (שני 18.7, 17:30), ולאחר מכן תצטלב עם הבית בו משחקות קרואטיה, בלגיה, סלובניה וצרפת.

 

לא רק ישראל

לחובבי הכדורסל האירופאי, הנה כמה שמות ששווה לשים לב אליהם בנבחרות היריבות (לא מתחייבים שתרגמנו את השמות לעברית נכון. השתדלנו). ביוון תמצאו את לפטריס מנצוקאס, בן 19, השחקן שנחשב לעתיד של הכדורסל היווני והוחתם ל-5 שנים בפנאתינייקוס בה הספיק לשחק העונה גם ביורוליג; הגארד אומירוס נציפוגלו, גם כן בן 19, היה השנה חלק מהרוטציה של אריס וסיים לא מעט משחקים עם דו ספרתי בנקודות; ג'וריג'וס טנוליס, בן 20, שחקנה של פרומית'יס המתנשא לגובה 2.10 וקלע מעל 10 נקודות בקיץ שעבר בצ'אלנג'ר.

בפורטוגל יש את הפורוורד הצעיר רובן פריי, רק בן 17 וכבר קיבל מקום בנבחרת העתודה אחרי שהיה אחד השחקנים המצטיינים בטורניר הצ'לאנג'ר עד גיל 16 בקיץ שעבר עם ממוצע מדד 31.3; הסווינג-מן אנדרה קרוז שסיים עונה ראשונה בווימוינג ג'וניור קולג' עם ממוצע נקודות דו ספרתי; סטנלי בורדן שגם התברך בהרבה סנטימטרים (2.15) ומשחק בקבוצת הנוער של בשיקטאשט הטורקית.

באיטליה לא תמצאו  את מתאו ספאנגולו שנבחר בדראפט האחרון ע"י מינסוטה במקום ה-50 וכנראה העדיף את מחנות הקיץ של ה-NBA על פני האליפות. ומי שכן נראה ושווה לשים אליו לב זה את הגבוה ניקולו וירג'ינו (2.06) ששיחק העונה בסריה א' במדי וארזה, ודוידה קרסין שלפני 3 שנים הוביל את נבחרת הקדטים של איטליה למדליית הארד כשבמקביל שיחק גם בנבחרת הנוער האיטלקית.