קדטיות: מאמינים בכן!

לא, זו לא הולכת להיות משימה פשוטה. פציעתה של זינגר וחסרונה של גרזון יורגשו, אך 12 שחקניות מוכשרות, מנוסות, אתלטיות וחזקות. חלקן מגיעות עם צלחות אליפות, ואחרות אחרי משחקי גמר. עם הכישרון , המוטיבציה והאמונה נותר לסיים בין ה-2 הראשונות בשלב הראשון שיחל מחר (חמישי) ומשם השמיים הם הגבול. בהצלחה!


| שי ברק

 

נבחרת הקדטיות הנוכחית מזכירה ימים יפים של נבחרות ישראל הצעירות. לנבחרת הקרובה אין שחקנית שאפשר לתאר אותה כ"כוכבת" או שחקנית אחת שתהיה לפני כולן. יש הזדמנות נהדרת לצפות במשחק קבוצתי של נבחרת שתקפוץ על הפרקט ראשונה לכל כדור, לוחמת בכל פוזשן, נבחרת שתגיע עם תשוקה והאמונה שאפשר לעלות דרג, מבלי לשמוע את "רעשי הרקע" שמנסים לשדר להן שהעיקר לצבור נסיון.

השחקניות שיגיעו לאליפות הקרובה מגיעות עם נסיון אירופאי מרשים יחסית לגילן. 3 שחקניות נבחרת ממשיכות בקדטיות שנה שניה וצפויות להעניק מהנסיון שצברו בטורניר בשנה שעברה,  5 שחקניות מגיעות לנבחרת אחרי טורניר בינ"ל ששיחקו לפני שנה בסלובניה, טורניר לנבחרות U14 (חלקן אפילו לקחו חלק בשני טורנירים כאלה) ועוד 2 שחקניות שיחקו בטורניר ה-U14 לפני שנה. כך שאליפות בינלאומית ראשונה תהיה רק לשתי שחקניות נבחרת. כך למשל ניקח את הילה קארש, בקיץ שעבר מול נבחרות אירופאיות סיימה עם 12.8 נק' בממוצע ו-2.2 אסיסטים. עמית טרנר עם 6.5 נק' ו-4 כ"ח ודוריאן דהן סוויץ עם 6 נק' בממוצע. אמי רינת ורותם שוסטר שיחקו בקדטיות וסיימו עם 6.4 ו-5 נק' בממוצע בהתאמה. 

נבחרת הקדטיות אשתקד ניצחה ב50-60 הפרש את קוסובו ושוויץ. אמנם לא פגשנו את סלובקיה אך נגד פורטוגל ורומניה השגנו ניצחונות משכנעים. את קרואטיה שירדה מדרג א' פגשנו לפני שנה בטורניר אנדר14, המשחק הסתיים בניצחון ישראלי 55:47 (הילה קארש 19 נק', דוריאן סוויץ 14 נק') - שנמשיך?

טורניר עד גיל 16 הוא הטורניר הרשמי הראשון שמקיימת פיב"א, מעטות השחקניות האירופאיות שמגיעות עם יותר נסיון משלנו, דווקא זו נקודת העוצמה שלנו - הוכחנו את עצמנו בעבר וזה הזמן להסתער ולהוכיח את עצמנו שוב.

"גם אם הקוצים פוצעים ידיי 
גם אם הרוחות מקשות את צעדיי 
גם אם אור השמש כבר כבה 
היא שוב תזרח אם יש אמונה "

נכון, לא יהיה פשוט. הנבחרת תאלץ להסתדר ללא ירדן גרזון השחקנית הבולטת בנבחרת לפני שנה, ובתחילת משחקי ההכנה התברר כי גם השחקנית השניה שהיתה צפויה להיות ממובילות הנבחרת, תמר זינגר, נפצעה ולא תוכל לטוס. בהיעדרן ובאין ואקום, הושלם הסגל ע"י עמית טרנר ודוריאן דהן סוויץ (שלא ברור איך לא זומנו קודם לכן, לאור הנתונים הסטטיסטיים והיכולת מהקיץ שעבר), והנבחרת יצאה לדרכה. עתליה כהן (182 ס"מ) צפויה להיות שחקנית מטרה בנבחרת בסייז ויכולות אתלטיות אירופאיות לכל דבר. רותם שוסטר כבר לפני שנה הוכיחה שאין הרבה שומרות כמוה ומאיה לוינשטיין ונעמה הלוי הן הפתעות נעימות בליגת הנערות השנה ויכולות להיות האקס פקטור של הטורניר לצד רינת, קארש, דהן-סוויץ שאמורות לקחת את המושכות ולהוביל את הנבחרת.

הנבחרת עשתה הכנה ארוכה במיוחד כדי להתחבר, כולל משחקי אימון נגד נבחרת הנערות, שני טורנירים בחו"ל - משחקים נגד רומניה, סלובניה, פורטוגל ויוון, חזרה לארץ להכנות אחרונות וכעת בסופיה בטורניר שייסגור את הקיץ תנסה להעפיל לדרג א'. המשימה לא תהיה פשוטה, זה ברור. בחצי הגמר הנבחרת צפויה לפגוש יריבות חזקות, אבל על כך בשבוע הבא. בינתיים בהצלחה!

 

השיטה

שיטת המשחקים קובעת שעיקר הטורניר הוא שלב הבתים הראשון. 23 נבחרות חולקו ל-4 בתים. נבחרת הקדטיות שובצה לבית ג' עם נבחרות קרואטיה (שירדה מדרג א'), נורבגיה, שוויץ, סלובקיה וקוסובו. ביום שישי הבא יחל השלב השני ובו שתי הנבחרות הראשונות מכל בית יעפילו לרבע הגמר ויתר הנבחרות ישחקו במשחקי הדירוג עפ"י מיקומן. 

מתוך הנבחרות שיעפילו לרבע הגמר, שלוש הנבחרות שיסיימו במקומות הראשונים יעפילו לדרג א'. 

על פניו נדמה כי להוציא את קרואטיה שהיתה בדרג א', אין סיבה לחשוש כשבשלוש השנים האחרונות נבחרת ישראל בכל פעם הקדימה בדירוג הסופי את כל יתר הנבחרות שתתמודד מולן בשלב הראשון. משחק המפתח צפוי להיות נגד הנבחרת הסלובקית ביום השלישי של הטורניר כשניצחון עליה צפוי להבטיח את העליה ל-8 הראשונות.


לוח המשחקים לשלב הראשון (השעות לפי שעון ישראל):

15.8 –  נורווגיה (18:15)
16.8 –  קוסובו (16:00)
17.8 –  סלובקיה (18:15)
18.8 –  יום חופשי
19.8 –  קרואטיה (20:30)
20.8 –  שוויץ (20:30)

 

 

 

סגל נבחרת ישראל

סגל הנבחרת כולל 12 שחקניות מ-6 אגודות שונות. רובן משחקות בשתי מסגרות נערות ב' ו-א' וכאמור 10 מהן מגיעות עם לפחות שנה אחת במדי המדים הלאומיים.

 

 

(5) עתליה כהן - פורוורדית - 1.80
שחקנית א.ס רמת השרון בנערות ב' ו-א'. עשתה השנה קפיצת מדרגה משמעותית בהובלת הקבוצה ואם תמשיך את ההתקדמות באותו הקצב יכולה להיות מפתח גם בנערות בעוד שנה. קפטנית הנבחרת ואחת השחקניות החשובות בה.

 

 

 

 

 

 

 

(6) דוריאן דהן סוויץ - פורוורדית - 1.81

דהן-סוויץ הצטרפה במהלך העונה למכבי רעננה ועזרה להן להגיע לגמרים בנערות ב' כצעירה בקבוצה. בשנה הבאה צפויה להוביל את הקבוצה ולהמשיך בנערות א'. שנה ראשונה בקדטיות וצפויה להיות אחת החשובות והמשמעותיות.

 

 

 

 

 

 

 

(8) הילה קארש - רכזת - 1.69
נכנסים לעידן בו קשה יהיה למצוא נבחרת שאין בה "קארש". שחקנית הפועל ראשל"צ בנערות א' ו-ב', איתן זכתה העונה פעמיים בדאבל, כך שמגיעה לאליפות עם 4 תארים. אחרי שהאחות הגדולה, לקחה חלק משמעותי בנבחרת הנערות והעתודה, הילה צפויה להוביל ולנווט את נבחרת הקדטיות.

 

 

 

 

 

 

(11) אופיר פרפרה - גארדית - 1.75
זימון ראשון לפרפרה לנבחרות ישראל. מכפ"ס כבר הגיעו לא מעט שחקניות לנבחרות ישראל, האחרונות שבהן רעות מסילתי ורוני גולדין. פרפרה היא הכישרון החדש שצומח באגודה מהשרון, והיא תנסה להשתלב ברוטציה ולתרום לנבחרת בשנתה הראשונה בה.

 

 

 

 

 

 

(12) עמית טרנר - פורוורדית/סנטרית - 1.79
עמית טרנר, שחקנית נערות ב' בהפועל ראשון לציון היא אחת הצעירות בנבחרת הקדטיות. שחקנית גבוהה ואינטיליגנטית שהוכיחה את עצמה מול יריבות אירופאיות פיזיות וגבוהות ממנה ותנסה כבר העונה להוביל את הקדטיות, אך בעיקר לבנות עצמה לשנה הבאה בה צפויה להיות שחקנית המטרה.

 

 

 

 

 

 

 

(14) רותם שוסטר - גארדית - 1.71

שחקנית הנשמה, הלוחמת והקלעית הנהדרת בנבחרת הקדטיות. שחקנית נערות ב' ו-א' במכבי רעננה, הגיעה עם הקבוצה לכל הגמרים השנה אך לא הספיק לתואר (יש לה תארים מהשנה שעברה ועוד יהיו לה בשנתיים הקרובות). תביא לנבחרת את הנסיון מהשנה שעברה ובעיקר את האנרגיות כשיהיה צריך

 

 

 

 

 

 

(21) מאיה לוינשטיין - גארדית - 1.70

אחת ההפתעות הנעימות של העונה האחרונה ושל משחקי ההכנה. שחקנית נערות ב' ו-א' במכבי רעננה ובתיכון אוסטרובסקי גדלה בצל שמות נוצצים וכוכבות גדולות אבל בשנה האחרונה פרצה כאחת השחקנית הדומיננטיות, מובילת כדור ומגוונת, ומונתה לקפטנית הנבחרת, הוכחה לדומיננטיות שלה.

 

 

 

 

 

 

(22) נעמה הלוי - רכזת - 1.72

העתיד של עמק יזרעאל מתחיל בהלוי. אחרי שנים גדולות בהן גידלו בעמק מובילות כדור מוכשרות כאחיות שפיר, לביא וברמן, הלוי היא הדבר הגדול הבא שצומח באגודה הזו. הלוי הראתה דומיננטיות בשנה שעברה באנדר-14 ותנסה להמשיך ולהנהיג גם את נבחרת הקדטיות כמובילת הכדור.

 

 

 

 

 

 

 

(23) ג'וי אוסיגאווי - גארדית - 1.71
הגארדית האתלטית שזומנה לראשונה לנבחרת בשנה שעברה מהגלבוע, עבר השנה להפועל ראשל"צ עזרה לנערות ב' ו-א' לזכות בכל התארים האפשריים תוך שהראתה התקדמות ובעיקר יציבות. אחרי שנת הסתגלות לאירופה וטורניר ISF, בקדטיות בונים עליה להוביל עם הנסיון והיכולות האתלטיות שלה.

 

 

 

 

 

 

 

(24) אלה נר - גארדית - 1.75
שחקנית א.ס. רמת השרון, עשתה טורניר הכנה מרשים והראתה את היכולת להשתלב בסגל ובמשחקים האירופאיים. אחרי שבאנדר-14, הראתה ניצוצות עם מספרים יפים (4.5 נק', 1.8 אס', 1.5 כ"ח ב-16 דקות) תנסה להביא את אותה היכולת גם לנבחרת הקדטיות בשנתה הראשונה בה.

 

 

 

 

 

 

(28) פיי אולהאולה - סנטרית - 1.83
שחקנית מכבי רמת חן עברה בתחילת השנה לוינגייט ואחרי פציעה חזרה לשחק ולכושר משחק. אחת השחקניות הכי אתלטיות שצמחו פה (הכי קרובה שהיתה פה להטביע), שחקנית חזקה ודומיננטית שאמורה לספק את ההגנה והסייז בצבע נגד היריבות האירופאיות הפיזיות.

 

 

 

 

 

(30) אמי רינת - גארדית/פורוורדית - 1.76
שחקנית מכבי רעננה נערות ב' ו-א', שנה שניה בנבחרת הקדטיות. ערב הטורניר רינת היא השחקנית עם הכי הרבה ציפיות להוביל את הנבחרת להצלחות. רינת עשתה טורניר הכנה מצוין כקלעית מובילה ברוב המשחקים ומגיעה בכושר שיא, אחרי עונה אישית נהדרת.

 

 

 

 

 

נטע קרומר היא מאמנת הנבחרת, ואמיר מימרן ומתי מאמו הם עוזרי המאמן.
צוות האימון את הנבחרת הקיץ יסתייע בגל אורלביץ מאמן הכושר, בספורטרפיסטית עדי קינדלר. ראש המשלחת אורה גלזר