כשגליל הדיחה את חולון מאירופה

בעוד כמה ימים תצא לדרך הליגה הבלקנית, במתכונת מיוחדת לכבוד הקורונה. לכבוד המאורע, החלטנו לפשפש בארכיון ולבדוק מתי בעבר קיבלנו מפגשים של קבוצות ישראליות במסגרת אירופית רשמית. לא מצאנו יותר מדי, אבל היו כמה כאלו, אחד אפילו ביורוהולד שמעניין אם מישהו זוכר מה זה.


| לילך וייס

 

מאז שנות ה-50 קבוצות ישראליות משתתפות במפעלים אירופאיים, ומשנות ה-60 לישראל גם היתה יותר מנציגה אחת בעונה. בשנות ה-70 המפעלים התרבו והתפצלו, וכך יצא שלישראל היו לא מעט נציגות באירופה ולפעמים כמה נציגות באותו מפעל. רגע לפני שהליגה הבלקנית הולכת להפגיש את כל הליגה עם עצמה מינוס פלוס, ניסנו לבדוק איפה כבר קרה בעבר שקבוצות ישראליות נפגשו ראש בראש במסגרת אירופאית. זוכרים עוד? שתפו אותנו.

91/92 – המפגש הראשון שמצאנו היה בתחילת שנות ה-90, בגביע אירופה למחזיקות. הפועל גליל עליון והפועל חולון נרשמו למפעל, והחלו אותו בשלב המוקדמות השני אותו עברו בהצלחה. בשלב המוקדמות השלישי השתיים נפגשו ראש בראש, גליל ניצחה פעמיים והעפילה לשלב הבתים אותו סיימה במקום האחרון. גם ראשל"צ אגב השתתפה באותו שלב בתים, אחרי שנשרה למפעל מהליגה האירופית של פיב"א.

10/11 – נקפוץ עשור אחד קדימה, הפעם אנחנו בגביע היורוצ'אלנג', שהיה אז המפעל השלישי בחשיבותו אחרי היורוליג והיורוקאפ.  במפעל השתתפו ברק נתניה ומכבי חיפה, ורצה הגורל והן הוגרלו לאותו בית בשלב שמינית הגמר. במפגשים ביניהן כל אחת השיגה ניצחון, ושתיהן לא העפילו מהבית לשלב הבא.

11/12 – עונה אחת לאחר מכן, הפועל ת"א, שהיתה אז בלאומית ודי מאוכזבת מאי העפלה לליגת העל שנה קודם לכן, החליטה שהיא נרשמת לאירופה כדי לתת לשחקנים עוד דקות משחק. האדומים נרשמו ליורוהולד, הלו היא הליגה הבלקנית חביבתנו, ויחד איתם נרשמה גם גלבוע גליל שהיתה עתידה לארח בגן נר את הפיינל פור של המפעל. שתי הקבוצות העפילו לפיינל פור, ונפגשו בחצי הגמר אותו ניצחה גלבוע גליל בדרך לזכיה באליפות. אגב כמה חודשים קודם לכן הקבוצות נפגשו במסגרת גביע המדינה, שם דווקא ת"א היא זאת שהפתיעה וניצחה.