מי יהיו שחקניות העשור בלאומית?

שבוע של הכרעות! אחרי שבועיים של מוקדמות ומיונים עלו לשלב ההכרעה השחקניות שמקומו ב-30 המקומות הראשונים. אתם בחרתם מתוך 70 שחקניות שעלו לשלב רבע הגמר את אלה שהמשיכו לגמר הגדול. ועכשיו הזמן לבחור את המצטיינות. החל מהיום ועד יום שלישי בצהרים הבחירה תהיה בין כל השחקניות. אז תיערך ספירה ויוכרזו מקומות 21-30 ותימשך ההצבעה על 20 הגדולות. בבחירת שחקניות העשור יקחו חלק גם בכירי הענף והליגה.


| שי ברק

 

* כנסו לעמוד ההצבעה - 30 שחקניות הליגה הלאומית שהגיעו לשלב ההכרעה *

 

סה"כ 10 עונות התקיימו בין עונת 2010-2011 שפתחה את העשור, לעונת 2019-2020 שסגרה אותו. 

סיפורו של העשור:

בתחילת העשור חזרה הפועל פ"ת לליגת העל (עונה אחת שיחקה הקבוצה בליגה הלאומית ועוד שנה אחת שיחקה בו קבוצת הבת), בעונה שאחרי העפילה גליל עליון לליגת העל, אחריה חזרה לליגה הראשונה בנות הרצליה, עוד עליות היסטוריות לליגת העל בעשור האחרון היו של מ.כ. הבקעה/גני תקווה (שגם הגיעו לפיינל פור), הפועל זיכרון/מעגן מיכאל וחזרה של חיפה לליגה הראשונה אחרי 5 עשורים. אליצור רמלה שנאלצה להתפרק באמצע העשור הצליחה להחזיר את קבוצת הבת לליגה הראשונה. סה"כ 3 קבוצות בעשור האחרון זכו "בדאבל" (אליפות+גביע). אס"א ירושלים עשתה זאת בעונת 13/14, אליצור רמלה בעונת 16/17 העונה הסנסציונית מכולן היתה 17/18 כשקבוצת נערות א' של ראשון לציון זכתה בדאבל.
העשור למעשה הסתיים ללא צלחת אליפות אבל עם גלבוע במקום הראשון בליגה ו-4 קבוצות בחצי גמר גביע האיגוד (גלבוע, יבנה, כאוכב, רמה"ש).

זה היה עשור של חילופי דורות:

ב-4 העונות הראשונות בעשור שלטה אס"א ירושלים עם גביע האיגוד 3 הופעות רצופות בפיינל פור (ו-2 עליות ליגה) העונה הרביעית כבר הסתיימה בדאבל.
אח"כ הגיע תורה של הקבוצה המאוחדת זיכרון/מעגן מיכאל שזכתה ב-2 אליפויות רצופות, הגיעה פעמיים לגמר גביע ועוד פיינל פור אחד (ובין לבין עונה היסטורית בליגת העל).
אחרי שנים של שליטה דומיננטית של שחקניות ותיקות בליגה, הדור השתנה. בעונת 13/14 הצטרפה הקבוצה הבוגרת של אקדמיית וינגייט לליגה הלאומית ומאז התמודדה שם. מתוך 7 עונות פעמיים סיימה ברביעייה הראשונה ופעמיים במקום החמישי. קבוצה מבוססת נערות של עמק יזרעאל הגיעה עד לגמר גביע האיגוד(14/15) ונאבקה על הפיינל פור, בהמשך כאמור גם הפועל ראשל"צ הצעירה (קבוצת הבת של המועדון המבוססת נערות) זכתה בדאבל והסגל המשיך לליגה הראשונה.

גם דור השחקניות התחלף וכך דניאל חג'ג' שהצטרפה לליגה מליגת העל בגיל 21 ומאז ב-6 עונות עלתה ליגה ב-5 עונות (פעמיים מהן עם אליפות), שי אלון הצטרפה ללאומית באותה שנה בגיל 17 והספיקה לעלות ליגה עם 3 קבוצות שונות. ענבר לברון התחילה את העשור בגיל 18 בגליל, הובילה אותן לאליפות היסטורית ובהמשך חזרה ללאומית ולגלבוע כדי להפוך אותן לקבוצת צמרת. עמית גור התחילה את העשור בירושלים בגיל 17, שיחקה 9 עונות בליגה וזכתה ב-4 אליפויות וגביע. וזו רשימה חלקית מאד של שחקניות שהיום כשהן עדיין מתחת לגיל 30 צברו קילומטראז' מרשים בעשור הזה.

הסמלים של הלאומית:

למרות תחושת חילופי הדורות, עדיין משחקות בליגה כמה סמלים של הלאומית והכדורסל בכלל. טלי בן ישי שפתחה את העשור עם אליפות במדי פתח תקווה, אחרי סיבוב בליגת העל חזרה ללאומית ואת העונה האחרונה סיימה עם הגלבוע במקום הראשון בליגה. חנה הללי פתחה את העשור בליגת העל, אך בשנה שאחרי חזרה ללאומית והובילה את אליצור ת"א לליגת העל ולגביע - בעונה האחרונה במדי יבנה היתה קרובה לגמר הגביע והבטיחה את מקומה בפיינל פור במשחקי העליה (לפני שהעונה הופסקה). שרית עטיה עברה לשחק ללאומית בשנת 18/19 אחרי זכיה בדאבל עם רמלה ובגביע עם ת"א, וסיון בלליס עברה משחקנית למאמנת באמצע העשור לא לפני שהובילה את ת"א לליגת העל ולגביע ואת בני יהודה החזירה להיות קבוצת צמרת. מורן שטרית התחילה גם היא בשנתיים בליגת העל ואז חזרה ללאומית והפכה להיות מהגבוהות הדומיננטיות עם עליות ומאבקי צמרת כשרק צלחת אליפות עוד חסרה לה. שירלי שבתאי שהפכה את מעגן מיכאל למותג. וגם כאן ראוי להזכיר את כל אותן צעירות שהפכו במהלך העשור לסמלים לצד הסמלים שהמשיכו מהעשור הקודם.

הלוואי עלינו עוד עשור כזה:

זה היה עשור של קאמבקים. אחרי פירוקה של בנות השרון- בנות הרצליה ומכבי רעננה נאבקו בצמרת וחזרו בזו אחר זו לליגת העל, אליצור רמלה חזרה לצמרת הליגה הראשונה (בזכות שילוב דורות מדהים בין אינה גורביץ ושרית עטיה לרבקה רוס, מאיה איסרוב, מעיין דגן וצליל וטורי), עשור היסטורי עם גליל, חיפה ומעגן מיכאל שחזרו לליגה הראשונה אחרי עשרות שנים שלא היו שם. ועד אינספור אירועים משמעותיים ובלתי נשכחים

זה היה העשור בו הוקמה אקדמית וינגייט ואת צעדיהן הראשונות מול שחקניות בוגרות עשו טל לב, דניאל רבר, יערה יצחקי, נוגה פלג פלץ, ליאור הלוי, רומי לוי ואחרות...

ולצד כל אלה גם זכינו לראות עוד פעם אחת את אורלי גרוסמן זוכה באליפות, לצד שמרית גיגי ולין גולן. את שירי פורת, רינת זלץ, ויקה רודובסקי, לנה מוסטפינה, חן שטיין, שני לוי, ליאל אוחנון, שרון זאבי, גיטה זיו, לנה פדולובה, אירה חשיבון,רקפת אריאלי וענבל שנפר.

 

בחירת שחקניות העשור

כדי לעשות כבוד לעשור השני של המאה ה-21, ולסכם אותו כראוי – אנחנו מבקשים מכם לבחור את שחקניות העשור שלכם.

מעל 600 שחקניות שיחקו בליגה הזו מנהריה והגליל העליון שבצפון ועד באר שבע ובאר טוביה בדרום. דרך נצרת, מג'ד אל כרום, אעבלין, טבעון, זיכרון יעקב, חדרה, רעננה והרצליה, ת"א, ראשל"צ, ירושלים, גדרה, רחובות, יבנה....

בחירת שחקנית העשור

השלב הראשון נבנה מ-4 מקצים. סה"כ 70 שחקניות נבחרו לרשימה הזו. הקריטריונים היו - שחקניות ששיחקו 4 עונות ומעלה בעשור האחרון ותוך שיקלול של ההישגים שלהן בשנים בהם שיחקו (ניקוד גבוה יותר ניתן לשחקנית שבשנים בהם שיחקה נאבקה בצמרת או זכתה בתארים אישיים וקבוצתיים. על פני שחקניות ששיחקו 7-8 שנים בחלק התחתון של העונה).

כדי לתת לכולן הזדמנות שווה, הבחירה היתה כולה על בסיס הצבעות הקהל.

רגע לפני שלב ההכרעה נערך שלב "גלגל הצלה" בו ניתנו גם לשחקניות שלא נכנסו למוקדמות הזדמנות להשתתף (גם כן, עפ"י הצבעות הקהל)

שלב הגמר: 32 שחקניות נבחרו מתוך ה-70 (30 כשבמקומות האחרונים היה שוויון), אלה שקיבלו את מירב הקולות ממשיכות לשלב המכריע. 
השלב המכריע ייערך בשני חלקים. הצבעה שתימשך במשך השבוע כולו, כשביום שלישי יוכרזו השחקניות שהגיעו עד המקום ה-21, ותימשך ההצבעה לעשרים הגדולות.
בגמר ייעשה שיקלול של הצבעות הקהל עם אנשי מקצוע (בהם שחקניות ששיחקו בליגה במהלך העשור, מאמנים שאימנו בליגה ברוב שנות העשור ואנשי מקצוע בכירים נוספים), אך לקהל יש השפעה מכריעה על זהות השחקניות שיוכתרו בשבוע הבא.

 

* השחקניות שעמדו להצבעה ב-חלק IV - ההצבעה הסתיימה*

* השחקניות שעמדו להצבעה ב-חלק III - ההצבעה הסתיימה*

* השחקניות שעמדו להצבעה ב-חלק II - ההצבעה הסתיימה*

* השחקניות שעמדו להצבעה ב-חלק I - ההצבעה הסתיימה*