צאלנג'רס: הנערות הפסידו לצרפת

במשחק השלישי בטורניר פגשה נבחרת הנערות את הצרפתיות החזקות. הנבחרת הצרפתית החזקה הובילה מהפתיחה כולל יתרון דו ספרתי אחרי חמש דקות שרק הלך וגדל. פערי הכוחות בין הנבחרות היו ברורים והנבחרת כבר מתכוננת לשני המשחקים האחרונים של הטורניר נגד היריבות הנוחות יותר. במוצ"ש וראשון


| שי ברק

עמית טרנר, משחק אישי טוב (13 נק') נגד הצרפתיות החזקות (צילום: FIBA.COM)

 

נבחרת הנערות ישראל 44 - נבחרת הנערות צרפת 92

נבחרת ישראל, באופן די טבעי, התקשתה להתמודד נגד היריבה הצרפתית שהגיעה במטרה ברורה לזכות בטורניר. כבר אחרי 5 דקות היתרון הצרפתי היה דו ספרתי ועוד ברבע הראשון הגיעו ל-20 הפרש (25:5) משחק שהסתיים ב-48 הפרש. עם זאת אפשר לציין כמה נקודות אור ובראשן עמית טרנר. טרנר  שלא הרבתה לשחק נגד פולין, עלתה בביטחון למשחק נגד צרפת וייצרה חמש נקודות בדקות הראשונות (הורידה את ההפרש ל-9:5, בנקודות מריבאונד התקפה) וקלעה את כל הנקודות עבור הנבחרת ברבע הראשון. מגי אזה שממשיכה להיות השחקנית היעילה בנבחרת הנערות, הורידה 8 ריבאונדים מול הצרפתיות ולמרות שסיימה עם 4 נקודות לא פחדה ללכת לסל. ולהילה קארש עם תמר זינגר מגיעות המילים הטובות על 9 אסיסטים יחד (מתוך 15 של הנבחרת). 

מילה טובה מגיעה גם לצוות המקצועי שאולי התחיל להפיק לקחים ולמרות שמאמן הנבחרת סיפר שנגד פולין לא היתה ברירה אלא לזרוק 48 שעות באחוזים רעים, הפעם נגד צרפת הפיזית והגבוהה, לראשונה הטורניר, יש לישראל יותר זריקות ל-2 מזריקות מחוץ לקשת (כשרק 26 שלשות נזרקו, הן מחצית מהזריקות בשני המשחקים האחרונים) ונגד הצרפתיות קלעה הנבחרת באחוז הגבוה ביותר מהשדה מתחילת ההתמודדות וגם סיימה עם הכי הרבה אסיסטים.

לקראת שני המשחקים האחרונים של הטורניר, נגד סלובקיה ויוון הן יריבות ברמת דרג ב', שכפי שנראה במשחקים עד כה, הן גם רחוקות מלהרשים, הנבחרת הישראלית יכולה וצריכה לסיים עם הניצחונות ואולי גם להצליח ולשחק את הכדורסל שהראתה נגד צרפת, משחק פנימה לגבוהות שלנו, יותר אסיסטים, יותר פירגון ואז גם השלשות ייכנסו באחוזים גבוהים יותר ונחזור עם טעם טוב (ותחושת החמצה).

 

 

הפעם האחרונה שנבחרת צרפת לנערות זכתה באליפות אירופה היתה ב-2016 (ב-19' סיימה עם הארד, וב-18' נותרה מחוץ לפודיום). בגילאי קדטיות הפעם האחרונה שזכתה בזהב היתה ב-2017, זו גם היתה מדליית הזהב היחידה בעשור האחרון (18'-19' נותרה מחוץ לפודיום). בעתודה אגב הזהב האחרון היה ב-2014 (כסף זכתה ב-15', ומאז נותרה מחוץ לשלישייה).

אבל אתמול פגשה נבחרת הנערות את אחת הקבוצות החזקות במפעל, שלמרות שגם היא הגיעה בסגל צעיר (רק 2 שחקניות מעל גיל 18, בסגל הישראלי 4 שחקניות שחצו את הגיל הזה), הצרפתיות הן אולי איגוד הכדורסל שמצמיח הכי הרבה שחקניות ברמות הגבוהות, עם אקדמיות ותוכנית עבודה סדורות שמשאירות אותן בטופ ובאופן כמעט תמידי בחצי הגמר גם אם לא זוכות בזהב.  גם לטורניר הצאלנג'רס שלחה צרפת סגל כישרוני מהטובים באירופה כדי לחזור ולזכות במדליות כבר בשנים הקרובות וכך יצא לשחקניות שלנו לפגוש, לראשונה בטורניר, נבחרת שהיא באמת מהטופ האירופי.

המשחק מול צרפת הדגיש את הפערים גם מול כל יתר הנבחרות כשלא מדובר רק ביתרון פיזי של הצרפתיות (בריבאונד הפערים לא היו משמעותיים) אלא באחוזי הקליעה (50% ל-2 לצרפתיות) ולניצול המצבים (מ-19 כ"ח בהתקפה עשו 20 נקודות, אנחנו מ-16 כדורים חוזרים בהתקפה רק 8). זו היתה התנסות חיובית לשחקניות שלנו ברמות הגבוהות של אירופה ויעד לשאוף אליו.

המשחק נפתח עם 7-0 מהיר של צרפת תוך כשתי דקות. עמית טרנר, שברה את הבצורת הישראלית בשלשה ולאחר מכן הוסיפה עוד שתי נקודות, רק 9:5 לצרפתיות אחרי שלוש דקות של משחק. משם הצרפתיות העלו הילוך הגנתי, המשיכו עם הקצב המהיר בהתקפה ורצו ליתרון 25:5, אחרי 9 דקות במשחק, כשטרנר שחזרה לשחק סגרה את הרבע בנקודות משלה 25:7, אחרי הרבע הראשון.

ברבע השני המגמה נמשכה. אמנם אף אחת מהקבוצות לא הצליחה לייצר נקודות בשתי הדקות הראשונות אך לאחר מכן צרפת התחילה לקלוע ואילו הנבחרת שלנו מצאה את הטבעת לראשונה רק אחרי 6 דקות ברבע. בינתיים הצרפתיות רצו 13-0 (38:7), כששלשה של עזורי היתה זו שהורידה את ההפרש מ-30 הנקודות. צרפת ענתה בשלשה משלה 41:10, והמשחק התאזן כשעד לסוף הרבע צרפת הצליחה להגדיל את ההפרש במעט עם 8-2 (אזה עם 2 נקודות עבור הנבחרת שלנו), 49:12 במחצית. למעשה מאז אותו הפרש 31 הנקודות, הורידה צרפת הילוך באינטנסיביות וב-23 הדקות הבאות של המשחק ניצחה 51-34 בלבד, כשהנבחרת הישראלית מצליחה להתחיל לייצר את הנקודות שלה בעיקר במחצית השניה בה קלעה 32 נקודות.

בצרפת חילקו את הדקות בין כל שחקניות הסגל, ששיחקו כולן מספר דו ספרתי של דקות ומתוכן 10 שחקניות שיחקו מעל 15 דקות. בישראל גם כן נתנו דקות לכל שחקניות הסגל (9 שיחקו מספר דו ספרתי של דקות) וקיבלו בכך דקות טובות של דהן סוייץ' ששמרה על הסטטיסטיקה מול פולין והראתה יציבות עם 7 נקודות ומדד יעילות חיובי. גם זינגר, קארש והלוי הוסיפו שלשות ברבע הזה באחוזים טובים מהמשחקים הקודמים שלהן וברוב דקות המחצית השניה הנבחרת שלנו היתה שקולה לנבחרת הצרפתית, שהצליחה להגדיל את ההפרש בדקות הסיום של המשחק כשהעייפות מ-3 משחקים רצופים הורגשה בנבחרת הישראלית. אחרי 71:29 ברבע השלישי, הסתיים המשחק בתוצאה 92:44.

 

קלעו לנבחרת ישראל:

עמית טרנר 13 נק', 4 כ"ח, 1 חט'
דוריאן דהן סוייץ' 7 נק', 3 כ"ח, 2 אס', 1 חס'
הילה קארש 5 נק', 2 כ"ח, 4 אס', 1 חס'
תמר זינגר 5 נק', 1 כ"ח, 5 אס'
ליהי עזורי 5 נק', 1 כ"ח
מגי אזה 4 נק', 8 כ"ח, 1 חט'
נעמה הלוי 3 נק', 3 כ"ח, 1 חט', 1 חס'
אליס חתוקאי 2 נק', 2 אס', 1 חט'
עוד שיחקו: רותם שוסטר (1 כ"ח, 1 אס', 1 חט'), אלה נר (1 כ"ח, 1 אס', 1 חט'), פיי אולהאולה (1 כ"ח), אופיר פרפרה (2 כ"ח)