נבחרת הנערות בטורניר הצ'אלנג'רס

סוגרות את יולי ופותחות את אוגוסט נבחרת הנערות שהיו צריכות להתמודד בדרג א' ויארחו כבכירות הדרג את פולין וסלובקיה (שהיו צריכות לשחק בדרג ב') ויוון שהעפילה לדרג א' אבל מאז הקורונה לא הספיקה להיות חלק ממנו. כאחת הנבחרות המובילות בבית נבחרת ישראל תנסה להסתער על המקום השני בטורניר.


| שי ברק

(תמונה: FIBA.COM)

 

הצ'אלנג'רס , הטורניר האירופי שבא להחליף את אליפות אירופה לנבחרות צעירות (U20, U18, U16) הוא בדיוק מה שהנבחרת הישראלית היתה צריכה, משחקי הכנה ובנייה לעתיד. נכון... אנחנו יכולים להיות מבואסים מ-א-ד שבוטלה "אליפות אירופה" ושהדור המוכשר הזה לא יזכה להעפיל לרבע גמר האליפות (יעד דיי ריאלי שהיה יכול לעמוד בו לאור האיכויות והניסיון שיש בסגל הזה). בניגוד לנבחרות עתודה וקדטיות שהיו מדורגות בדרג ב', נבחרת הנערות היא בדרג א' ולכן זו לא 'הטבה' לפגוש יריבות כמו ספרד או פולין, אלא נבחרות שישראל היתה צפויה לפגוש. יוון היא הנבחרת שהיתה אמורה להצטרף אחרי שהעפילה לפני שנתיים לדרג א' מהמקום השני בדרג השני.

לכן, אפשר לראות את עצמנו מאוכזבים שלא היתה לנו הזדמנות להגיע ל-8 הגדולות של אירופה, אבל אולי זה לטובה כדי להפוך את הטורניר למשחקי הכנה וכך גם הצוות המקצועי של הנבחרת ראה את הקיץ הקרוב (כנראה). מתוך 12 שחקניות נבחרת הקדטיות מלפני שנתיים (הדור הנוכחי בנערות), 8 שחקניות ממשיכות בנבחרת, כלומר מהפכות גדולות לא היו. מי הן 4 השחקניות שלא ימשיכו, השחקניות שהובילו את נבחרת הקדטיות. ג'וי אוסיגוואי שחקנית ליגת העל בראשון לציון, אמי רינת (ששיחקה עם נבחרת העתודה) ומאיה לוינשטיין שהיתה קפטנית הנבחרת הקודמת והקלעית השניה בקבוצה.  השחקנית הרביעית היא עתליה כהן שנפצעה באותו הקיץ ומאז לא חזרה. מבין 4 שחקניות ששיחקו באותה נבחרת 20 דקות ומעלה, רק רותם שוסטר תהיה חלק מהנבחרת הזו.

מה המשמעות? עומק ואיכות בלתי נגמרים בדור העתיד. חזקה שמאמן נבחרת (במיוחד מאמן נבחרת הנערות, ששיטת המשחק בנויה על לייצר "תכסיסים" כדי להשיג ניצחונות) ייבחר את סגל השחקניות החזק ביותר העומד לרשותו. הרי כזכור ב-2019 הטיסו שחקניות פצועות עם נבחרת הנערות (באישור רופא, כמובן) ומכאן, שנבחרת שיכולה לוותר על שחקניות ליגת על, בגיל נערות, היא נבחרת שעוד לא היה לנו כמוה. נכון, אפשר להרים גבה או שתיים או לשאול "מאיפה הוא הביא את זה?", זה ניתוח קר של יכולות השחקניות, הכישרון שלהן והכושר שאיתו מגיעות - כאמור, שימו לב מי נשארו בחוץ ותבינו שמותר לנו לצפות מהנבחרת הזו להצלחות.

מה המשמעות מבחינת הדירוג? הרבה ייקבע במשחק הראשון של התחרות. ההתמודדות בין ישראל לספרד יכולה להכריע מי תסיים במקום השני בבית. כן, ינסו להנמיך ציפיות, אבל צריך לזכור שגם לפני שנתיים הנבחרת שיחקה נגד ספרד והיתה צמודה ואף הובילה ברוב שלבי המחצית הראשונה. ראינו את הספרדיות בטורניר הצ'אלנג'רס של העתודה, הן לא באות כדי לנצח, ההכנות של הנבחרות האירופאיות לא אידיאלית, וטריק אחד הגנתי ועוד רצף שלשות התקפי יבטיחו ניצחון.
פולין היא נבחרת שווה לנו ומדורגת צמוד אלינו בטורניר הנערות האחרון, יוון וסלובקיה הן יריבות דרג ב' ומכאן שלמעט צרפת הפייבוריטית הנבחרת יכולה וצריכה לשאוף לניצחון.

איך? כלים כאמור יש. הבסיס צפוי להיות, כרגיל, מהפועל ראשון לציון. הילה קארש בעמדת הגארדית ועמית טרנר בעמדות הפנים צריכות לייצב את הנבחרת ואיתן רותם שוסטר שהובילה גם את נבחרת הקדטיות לפני שנתיים. ביתר העמדות הכישרון הבלתי נגמר של תמר זינגר וליהי עזורי, שאמנם לא שיחקו עדיין בטורניר פיב"א רשמי, אבל זה לא משנה כי את היכולות שהפגינו בליגת העל אין סיבה לא להביא נגד נבחרות אירופה העייפות. השאלה הגדולה היא בעמדות הפנים. באופן מסורתי מוותרים בישראל על משחק הפנים גם כשיש לנו יתרון פיזי מול יריבות אירופאיות (כזה היה לנו בשני הקמפיינים האחרונים בלא מעט משחקים). הנבחרת בחרה מבין כל שחקניות ישראל בגילאים האלה ללכת עם שחקניות שהוכיחו את עצמן בליגה הלאומית, אזה, דהן-סוייץ', אולהאולה, פרפרפה, וגם נר שיכולה לעזור קצת כנראה בנבחרת מאמינים שדקות המשחק שצברו והניסיון בשלבי ההכרעה (כולן חוץ מאולהאולה) של העונה, יעזרו לנבחרת במאני טיים.

סיכום, מדובר בצוות מקצועי שרץ ביחד כבר 3 שנים. DNA מובהק של נבחרת הנערות והשחקניות שבחר צריכות יהיו ליישם את הטקטיקה. כאמור, צמרת הבית בהישג יד, גם מקום שלישי יתקבל בהבנה, אבל כמו שאמרו ספורטאי ישראל באולימפיאדה, "זה או מדליה או כלום", אנחנו מאמינים שנצא עם אחת כזו בפתחו של חודש אוגוסט. בהצלחה!


השיטה

לאור אילוצי הקורונה, הצורך בבועה והקושי לכנס מספר רב של נבחרות בעיר אחת משיקולי סכנת הידבקות, הובילו לתחרות מעניינת של 4 בתים, בכל בית 6 קבוצות, אבל לשם שינוי אין הצלבות. הבתים נבנו כך שמשלבים קבוצות דרג א' וקבוצות דרג ב', כל בית יימשך כחמישה ימים והמדורגת ראשונה בסיום השבוע תוכתר כ"אלופה המקומית".  הבתים האחרים מתקיימים בלטביה, צ'כיה ובולגריה.

נבחרת ספרד, היריבה של ישראל לכאורה חזקה. סיימה במקום השלישי בנבחרת הקדטיות 19'. אלא מה? 7 שחקניות מאותה הנבחרת לא יגיעו לטורניר הקרוב ביוון. הסיבה- השחקניות המובילות הועברו לנבחרת ספרד עד גיל 19 המתמודדת על אליפות העולם ביניהן הרכזת בואנבידה-אסטבז שסיימה עם המדד הטוב בקבוצה. גם אלרקון-אוטרו (שלישית במדד ושלישית בנקודות בנבחרת) לא יגיעו. מי עוד לא תגיע מורלס רומרו הסקוררית (שניה בקבוצתה), וג'יזלה סנצ'ז הפורוורדית שידעה לסיים מקום שלישי באסיסטים. מבין 6 שחקניות שסיימה עם מעל 6 נקודות בממוצע, 4 לא יגיעו לטורניר.

הציפיות של המאמן מ"ספרד ב'" לנסות להקשות על היריבה דרך ההגנה ולגרום להן לקחת זריקות קשות .מי כן יגיעו וממי להיזהר? צ'יזומגה אוקאפור הסוקררית שקלעה עבור נבחרתה ב-2019 11.6 נק' ממוצע וכן אלנה רודריגז-דומינגז שקלעה אמנם רק 5.1 נק' אבל גם הורידה 5.1 כ"ח. פרים ג'ירו התזזיתית בקושי 1.70, אמל מנהלת משחק טובה, הובילה את הנבחרת באסיסטים ותנהל את ההתקפה הספרדית. נבחרת בלי ציפיות שאפשר לנצח במשחק ראשון.

פולין, היריבה הבאה של ישראל , מגיעה לאחר שב-2019 ירדה דרג מדרג א' ל-ב'. גם היא מגיעה ללא 3 שחקניות מרכזיות. אגתה מקוראט סגנית מלכת הסלים. גם אמילי קלניק שסיימה עם המדד הגבוה בנבחרת לא תהיה וסגניתה לאותו מדד מלגורזטה. השתיים גם לקחו בממוצע 14 כ"ח כל משחק (מובילות את הנבחרת).  ובסך הכל 2 קלעיות מובילות של הקבוצה ו-2 הריבאונדריות הטובות ייעדרו. כלומר כוכבת הקבוצה שתוביל את נבחרת פולין היא מרתה סזטאברסקה הסקוררית שקלעה 8.9 נק' בטורניר הקודם ומאיה קוזלווסקה שסיימה את הקמפיין הקודם עם 5 נק' ו-4.3 כ"ח. פולין כמעט ולא קיימה משחקי הכנה, והן לא התכוננו ליריבות בהיעדר סקאוטינג. "בעיקר התמקדנו בעצמנו" אמרו בפולין. הנבחרת קיימה שם שני מחנות אימונים לשיפור תיאום משחק ההתקפה והכנת כללים טקטיים למשחק ההגנה.

צרפת, 

על יתר הנבחרת יעלה הפריוויו עם התקדמות הטורניר.


לוח המשחקים לשלב הראשון (השעות לפי שעון ישראל):

27.7– ספרד (15:00)
28.7 – פולין (15:00)
29.7 - צרפת (15:00)
30.7 – יום חופשי
31.7 – סלובקיה (21:00)
1.8 - יוון (18:00)

 

סגל נבחרת ישראל

סגל הנבחרת כולל 5 שחקניות שכבר משחקות בליגת העל ועוד 6 שחקניות ששיחקו השנה בליגה הלאומית בוגרות.

 

(6) דוריאן דהן סוייץ' - פורוורדית - 1.83

ב-2019 שחקנית נבחרת הקדטיות. עם 4.3 נק' בממוצע ו-5.1 כ"ח ב-17 דקות משחק. משחק השיא היה נגד הולנד עם 8 נק' ו-5 כ"ח.
בעונה האחרונה שיחקה באליצור ת"א בליגה הלאומית איתה זכתה באליפות. תגלית העונה של מאמני הליגה הלאומית ושחקניות הליגה (במחוז הדרומי). ממוצע עונתי 11.8.

(8) הילה קארש - גארדית - 1.74

ב-2019 שחקנית נבחרת הקדטיות. 3.1 נק' בממוצע ו-1.6 כ"ח, ב-14 דקות. משחק השיא נגד אירלנד 8 נק' ו-2 אס'.
בעונה האחרונה שיחקה בליגת העל הפועל ראשל"צ והציגה משחקי שיא כולל 13 נק' (נגד פ"ת) ו-10 נק' (נגד רעננה). זכתה בגביע המדינה לנערות א' עם ראשל"צ (עם 16 נק', 4 אס' ו-5 ריב').

 

(9) אופיר פרפרה - פורוורדית - 1.77

ב-2019 שחקנית נבחרת הקדטיות. 1.4 נק' בממוצע ו-2 כ"ח, ב-14 דקות. משחק השיא נגד קוסבו.
בעונה האחרונה שיחקה בהפועל כפר סבא בליגה הלאומית איתה הגיעה לגמר על העליה לליגת העל. סיימה את העונה עם ממוצע 5.3.

 

(10) ליהי עזורי - גארדית - 1.74

שיחקה בנבחרת ישראל עד גיל 14. בנבחרת הקדטיות לא לקחה חלק וכעת עורכת הופעת בכורה בטורניר רשמי של פיב"א.
בעונה האחרונה שיחקה בליגת העל במדי בנות הרצליה (וגם בליגת הנערות). בליגת העל סיימה עם 2 נק' ו-1.3 כ"ח. שיחקה ב-20 משחקים ממוצע דו ספרתי של דקות ומשחק השיא 6 נק' ו-2 אס' נגד האלופה מרמת גן.

 

(12) עמית טרנר - פורוורדית - 1.78

ב-2019 שחקנית נבחרת הקדטיות. 3.9 נק' בממוצע ו-4.9 כ"ח, ב-13 דקות. משחק השיא נגד הולנד 8 נק' ו-10 כ"ח.
טרנר שיחקה כבר העונה בליגת העל במדי הפועל ראשל"צ, 11 משחקי ליגה כמעט ממוצע דו ספרתי (9 דק' בממוצ), משחק שיא של 10 נקודות (נגד רעננה) ו-9 נקודות נגד אליצור רמלה. בגמר גביע נערות א' הובילה את הקבוצה קבוצתה לזכיה בגביע עם 12 נקודות 11 כ"ח והגנה מצוינת על ירדן גרזון ברבע האחרון.

 

(13) תמר זינגר – רכזת - 1.66

שיחקה בנבחרות ישראל עד גיל 14, אבל זה טורניר הבכורה שלה במפעלי פיב"א. 
זינגר שחקנית ליגת העל במכבי חיפה. בעונה האחרונה שיחקה 19 דק' בממוצע ב-19 משחקים. סיימה עם 3 נק' ו-2.9 אס'. משחק השיא היה עם 8 נק' ו-5 אס' נגד הפועל ראשל"צ.

 

(14) רותם שוסטר - גארדית - 1.74

ב-2019 היתה אחת השחקניות המשמעותיות בקדטיות עם 30 דק' בממוצע. סיימה עם 8.6 נק', 4.3 אס'  ו-8 כ"ח. פעממים סיימה בטורניר עם דאבל-דאבל כולל 15 נק' ו-14,11 כ"ח. נק' נורבגיה ובלארוס. שוסטר גם שיחקה בקדטיות ב-2018, ושם סיימה עם 5 נק', 3.9 כ"ח, ו-1.1 אס' (היא היחידה מהנבחרת שעשתה את זה, אחרי ששוחררו רינת ואוסיגוואי)
בליגת העל שיחקה במכבי רעננה, ב-12 משחקים בהם שותפה שיחקה 29 דק' בממוצע. סה"כ 4.8 נק', 3.3 כ"ח ו-3.1 אס'. במשחק השיא קלעה 9 נק' ומסרה 2 אס', נגד רמת גן.

 

(15) אליס חתוקאי - גארדית - 1.65

שנה ראשונה בנבחרות ישראל.
שיחקה העונה בליגה הלאומית בהפועל גלבוע המועדון בו גדלה. היתה אחת מהפתעות העונה וסיימה כתגלית העונה של שחקניות הליגה ששיחקו בצפון וסגנית לתגלית העונה 20/21. 4 פעמים קלעה בליגה הלאומית מעל 20 נקודות וסיימה בממוצע 13.2.

 

(18) מגי אזה - פורוורדית/סנטרית - 1.81

שנה ראשונה בנבחרות ישראל. הפרוייקט שצמח בשכונת התקווה
שיחקה העונה בליגה הלאומית בבני יהודה. סומנה בתחילת העונה כשחקנית שמסוגלת לפרוץ (היתה הכתבה המרכזית באתר בפתיחת העונה). שנה שניה שהיא בסגל נבחרת הנערות והעונה המשיכה גם לסגל הסופי. במשחק השיא קלעה 16 נקודות נגד יבנה. סה"כ 4 נק' בממוצע בעונת הבכורה שלה (גם שחקנית נערות בקבוצת המחוזית של המועדון אותה הובילה למקום הראשון).

 

(22) נעמה הלוי - גארדית - 1.70

ב-2019 שיחקה בנבחרת הקדטיות. סה"כ בממוצע 3.1 נק', 3 כ"ח, 1.7 אס' ב-15 דק'. משחק השיא היה נגד אירלנד עם 7 נק', 6 כ"ח, 3 אס' ואפילו 6 חט'. 
שיחקה בנערות עמק יזרעאל ובליגת הבוגרות עם קבוצת הארצית של המועדון שהעפילה לליגה הלאומית. שנה הבאה תשחק בלאומית. 

 

(24) אלה נר - גארדית/ס.פורוורדית - 1.75

ב-2019 שיחקה בנבחרת הקדטיות. סה"כ בממוצע 3.1 נק', 1.6 כ"ח ב-10 דק'. משחק השיא היה נגד קוסובו עם 12 נקודות ו-3 כ"ח. 
משחקת בליגה הלאומית נשים עם א.ס רמת השרון. בעונה האחרונה סיימה עם 2.5 נק' בממוצע.

 

(28) פיי אולהאולה - פורוורדית- 180

ב-2019 שיחקה בנבחרת הקדטיות, שותפה אמנם רק כ-6 דק' בממוצע אך שותפה בכל המשחקים והיתה אקסטרה גם הגנתית.  משחקה האחרון בטורניר, נגד אירלנד, גם עלתה על הלוח כשבו קלעה את נקודות הבכורה שלה 4 נק' ו-1 כ"ח.
שיחקה העונה באקדמית וינגייט בנערות ובליגה הלאומית נשים. סיימה 8.2 נקודות בממוצע את העונה. כולל משחק שיא של 16 נק' נגד עירוני נתניה.

 

רועי לזר הוא מאמן הנבחרת, וטלי נוי היא עוזרת המאמן.
צוות האימון את הנבחרת הקיץ יסתייע ברוני גוטליב מאמן כושר, בפיזיותרפיסטית שני אברהם. מנהלת הנבחרת סתיו רבי,  ראש המשלחת אורי צבעוני.