הנערות - שייכות לדרג העליון

פתחו עם ניצחון, סגרו עם ניצחון. נבחרת הנערות הוכיחה שמקומה בדרג א' עם תצוגות שלא נופלות מהיריבות, שחקניות נבחרת ישראל הוכיחו שיש פה עתיד לכדורסל, הטורניר המוצלח ביותר בשנים האחרונות, הסתיים עם מקום בדרג א' ואין מתוק מזה


| שי ברק

ברמה אירופאית / טור סיכום

היום אפשר לסכם ולומר שנבחרת הנערות 2022, נשארה בדרג א', באחד ההישגים היותר מרשימים ובאחת הצורות היותר מרשימות שאפשר היה לייצר.

בדרג א' של אליפויות אירופה לגילאים הצעירים יש שיטה קצת משונה לתחרות. הנה שני נתונים מהאליפות שהסתיימה אמש. נבחרת יוון ניצחה 3 פעמים באליפות מתוך 7 משחקים. היא גברה על נבחרות שסיימו במקום ה-6 וה-9 בטורניר, אבל ירדה לדרג ב' אחרי ההפסד במשחק האחרון לישראל. מנגד פולין, הפסידה את כל המשחקים שלה באליפות, למעט אחד. שישה הפסדים, כמעט כולם בהפרשים דו ספרתיים (כולל לצ'כיה), וניצחון אחד בודד בהצלבה... על יוון. 14-34 רצה נבחרת פולין במחצית אחת טובה בטורניר וניצחה במשחק שהוביל אותה לרבע הגמר ולשמונה הראשונות. יוון שניצחה כמעט במחצית ממשחקי הטורניר יורדת, פולין שניצחה מחצית – נשארה.

אצלנו בנבחרת אנחנו תמיד שואפים גבוה, לכן משחק ההצלבה היה הכי חשוב בטורניר, ואחריו המשחק על מקומות 9-16, הרבה משחקים "הכי חשובים" היו, אבל רק שניים היום ב-א-מ-ת חשובים. כי אחרי כל הפסד עוד אפשר היה לתקן, עד המפגשים נגד שבדיה ויוון מהם לא היתה דרך חזרה.

בשנת 2015 נבחרת הנערות נשארה, לראשונה בהיסטוריה, דרג. היא פגשה במשחק החמישי את פולין, פולין היתה אז יריבה בינונית, וערב קודם איבדה את הרכזת הראשונה שלה בפציעה קשה. עם 0 הזדמנויות לתקן, פגשה נבחרת ישראלית נחושה שניצחה ונשארה דרג במקום ה-12. בשנת 2019 עשתה נבחרת הנערות את הישג השיא עם המקום ה-11 וניצחון על בלגיה שהיתה עם הראש לאליפות העולם שהתחילה שבוע אחרי. בלגיה "ויתרה" על משחק דירוג והתכוננה לאליפות עולם אותה סיימה במקום הרביעי אחרי הפסד ב-8 נקודות לארה"ב.

מספרים של דרג א'

שימו לב לסטטיסטיקה ותזכרו שמדובר בטורניר שגם ספרד, צרפת, גרמניה, ליטא, הונגריה וטורקיה חלק ממנו. נבחרת ישראל מדורגת שניה בטורניר באחוזים מהצבע (48.9%), היא מדורגת שלישית באסיסטים, וגם ראשונה בחטיפות ומקום 15 באיבודים. ברמת דרג א', הנבחרת שיחקה משחק קבוצתי, לקחה זריקות נכונות, שיחקה באחריות, כמעט ולא איבדה ובהגנה חיפתה את היעדר סייז ב"ידיים מהירות". המיקום כאמור "רק" 13, היכולת האישית והקבוצתית שלנו שווה הרבה יותר.  
בתחילת הקמפיין דיברנו על כך שהשחקניות לא ימדדו בקריירה שלהן אם נשארו או לא, אלא על התצוגות ויכולת ההתמודדות - בתום הטורניר אפשר לומר שהשיגו גם וגם.

 


הילה קארש, מצטיינת. טופ סקוררית, מנהיגה (צילום: FIBA)

 

מה כל זה בא להגיד? כדי להיות בטופ 8, מספיק לפעמים ניצחון אחד נגד היריבה הנכונה, אבל מקום 13 הוא לא בהכרח "רע" או "מאכזב". אם יוון במשחק "על החיים" נכנעה לנו במשחק בו שלטנו מפתיחתו, אפשר רק לחשוב מה היה המיקום הסופי שלנו אם היינו פוגשות בהן 3 ימים קודם – מזל וטיימינג לא מודדים הצלחה.
כישרון, יכולת, מקצועיות ודומיננטיות כן.

אז נבחרת הנערות הגיעה לאליפות והשיגה ניצחון גדול במשחק הבכורה, אמנם נגד הנבחרת שסיימה אחרונה בטורניר, אבל כושר שיא, מוכנות, ריכוז ויכולת ביצוע גבוהה היו שם.  נגד פינלנד התמודדנו כשוות, נגד בלגיה החמצנו ניצחון שניות לסיום. אותה בלגיה שיממה קודם לכן מתחה את ספרד, סגנית אלופת אירופה והפסידה לה רק (43:50) ואז, אחרי שהיינו כמעט כשוות מול פינלנד ובלגיה, הגיעו המשחקים שאסור להפסיד. משחקים שכל פוזשן בהם מכריע אם לדרג א' או לדרג ב' אנחנו – ובמשחקים האלה היינו שם, מוכנות, מרוכזות, נחושות ומובילות. 39 דקות מתוך 40 הובלנו נגד שבדיה ויוון, הוכחנו שמקומנו בדרג א', השלמנו את המטרה והראנו אופי.  "לגנוב" משחק זה קל, לנצח במאני טיים זה להיות ווינרית.

הצעירות: שיראל נחום, הודיה קבדה, רומי אלבז ומיקה ביתן הן השחקניות שימשיכו עם הנבחרת לשנה נוספת בדרג א', הנבחרת תעבור מתיחת פנים ותזדקק למנהיגות חדשות, אבל קבדה שתשחק העונה גם באירופה ואלבז שבוודאי תשתלב גם היא בליגה העל בראשל"צ יבואו מנוסות ומובילות יותר לעונה הבאה, אחרי שהראו נגד קבוצות כצרפת, גרמניה ובלגיה שהן לא נופלות בסייז ובביצועים. 
העתודה (בתקווה שגם היא בדרג א'), תקבל את הילה קארש, מלכת הסלים הישראלית עם 12.3 נק' בממוצע וסגנית הנבחרת בריב' עם 4.6 כ"ח ואת השתיים שכבר שיחקו בעתודה, תמר זינגר עם 7.1 נק', 9 אס' (ראשונה בטורניר!), ו-5 כ"ח ונעמה הלוי שבסוף הצליחה לסיים את הטורניר עם ממוצע דו ספרתי של 10 נק' בממוצע. גם עמית טרנר עם 6.9 נק' ו-4.4 כ"ח יכולה לסכם יופי של טורניר שהחזיר את טרנר לתודעה כאחת הגארדיות הורסטיליות שיש לנו היום והשנה ובקיץ הבא לצד עדן ציפל זו יכולה להיות ראשל"צ ונבחרת עתודה שהולכת אפילו יותר רחוק מבשנה הנוכחית. ועוד מילה אחת על זו שתהיה גם שנה הבאה, שיראל נחום, שהגיעה לאליפות כשחקנית הפחות מוכרת וסיימה כקלעית השניה בקבוצה, קצת ביטחון והרבה כישרון - ועוד שחקנית עתיד לכדורסל הישראלי, רק שתמשיך כך.

מה הלאה? השחקניות שלנו חוזרות הביתה ל"ביצה" הישראלית, משחקניות שכל אירופה מתכוננת, לומדת ומסתכלת עליהן, לשחקניות שצריכות להילחם על פרנסה ודקות. מחתימים שחקניות "רכש" ישראליות, במקום לתת להן לפרוח או מעודדים אותן שלהיות "מחליפה לזרה" זה ישפר אותן. אז בקרוב, הן בוודאי ייצאו למכללות, ויחזרו אחרי 4 שנים לעשות פה את הכסף שניסו לחסוך עליהן, ועד אז הן ימשיכו לעבוד ולהשתפר ואנחנו נהנה מהן מקיץ לקיץ. אה ו... הלוואי שאני טועה, הלוואי שיבואו מאמנים בסוף העונה עם שחקניות נבחרת שפרצו העונה, שיחקו 25 דקות וקלעו 8 נק' או מסרו 5.5 אס', אז נדע שהגענו לימים יפים ואפשר יהיה לנוח.

 


הודיה קבדה (עוד לא בת 17), הוכיחה ששייכת לדרג הראשון ובשנה הבאה תהיה שם שוב (צילום: FIBA)

 

נבחרת נערות ישראל 72 – נבחרת נערות יוון 55

נבחרת הנערות שלנו ידעה שלא כדאי להסתבך במשחק צמוד נגד הנבחרת המקומית (קהל, שיפוט ומה לא), אז פתחה בטירוף וברחה ליתרון מהיר מנקודות של הלוי, קארש וזינגר, 2:10 תוך ארבע דקות סימן את הכיוון אליו התפתח המשחק כשהנבחרת חזרה מפסק זמן יווני והמשיכה לדרוס עד 8:26, דקה לסוף הרבע אחרי נקודות של נחום ואלבז. דווקא אז בשיא המומנטום הורגשה ירידת מתח ויוון החלה לחזור למשחק ולשמור על הכבוד, אבל לחזור היה ל-6-7 הפרש. לרגע לא היתה סכנה או ספק בדבר זהות המנצחת. אחרי שהרבע הראשון הסתיים 11:26, והרבע השני היה ברובו סביב יתרון דו ספרתי הצליחה יוון לחזור למשחק ולהוריד את ההפרש לכיוון החד ספרתי (33:39, דקה להפסקה), לפני שזינגר מצאה את אולהאולה לנקודות שקבעו 33:41 במחצית.

ברבע השלישי חזרו הנערות שלנו לשלוט וברחו עד 37:54 באמצע הרבע השלישי, רבע שהסתיים 42:59, וגם ברבע האחרון ההפרש הדו ספרתי נשמר כשכל השחקניות לקחו חלק בהישג הגדול ובניצחון המרשים בסיום.

 

קלעו לנבחרת ישראל:
הילה קארש 16 נק', 4 ריב', 3 אס', 1 חט'
נעמה הלוי 12 נק', 4 ריב', 2 אס', 3 חט', 2 חס'
מיקה ביתן 11 נק', 5 ריב', 4 אס', 2 חט', 2 חס'
תמר זינגר 10 נק', 7 ריב', 13 אס'
שיראל נחום 9 נק', 4 ריב', 1 אס'
עמית טרנר 3 נק', 1 ריב', 1 אס', 2 חט'
ליהי עזורי 3 נק'
רומי אלבז 2 נק', 2 ריב'
פיי אולהאולה 2 נק', 3 ריב'
רוני גופר 2 נק'
רבקה ויוואג 2 נק', 1 ריב'
עוד שיחקה: הודיה קבדה (1 ריב')

 


תמר זינגר. הדהימה את אירופה עם 15 אס' נגד שבדיה וממוצע טורניר של 9 אס', הכי יעילה בנבחרת (צילום: FIBA)