ניצחון גדול לנבחרת העתודה על אירלנד

ביום השני של טורניר הצ'אלנג'רס ניצחה נבחרת ישראל את אירלנד בקלות 91:34. כשכל שחקניות הסגל עלו על הלוח וסיימו עם נקודות ומדד חיובי, עולות השאלות על הרוטציה מאמש, אבל גם הרבה תקווה להמשך הטורניר והיכולת שלנו לסיים אולי אפילו במקום השני. מחר, המשחק המרכזי נגד המארחת מהונגריה (20:30)


| שי ברק

נבחרת עתודה ישראל 91 - נבחרת עתודה אירלנד 34

ביום השני של אליפות הצ'אלנג'רס נבחרת העתודה ניצחה בקלות את אירלנד 91:34. על פניו אין הרבה מה לכתוב על משחק שהתחיל עם 15:4 ב-5 הדקות הראשונות של הרבע הראשון, ונמשך עם 23-1 ב-7 הדקות הראשונות של הרבע הרביעי, כשבין לבין ההפרש גדל וצמח בכל אחד מהרבעים. 

אבל על הטורניר הזה אפשר (וצריך) להסתכל אחרת. זו פלטפורמת ההכנה המושלמת לשנתיים הקרובות, יריית הפתיחה לאליפות אירופה 2023, אם כמחצית משחקניות הסגל צפויות לקחת חלק בנבחרת הבוגרת, זה המפגש הראשון שלהן עם יריבות אירופאיות וכדאי להתחיל להפיק לקחים מהטורניר הזה.  

בעולם אחר, יכול היה כתב ציני כזה או אחר לכתוב שאחרי יומיים של אליפות, כשנבחרת ספרד כבר עם שני הפסדים והנבחרת הישראלית מדורגת מעליה (כמו גם מעל סרביה), אנחנו קרובים להשיג את המקום השלישי ועם יכולת דומה לזו שהפגנו היום גם אפשר אולי לסיים במקום הראשון-שני, כי הונגריה עדיין לא יריבה "בלתי מנוצחת". אבל האם זה קנה המידה? האם כך נכון להסתכל על טורניר נבחרות צעירות? נדמה שהתשובות לשתי השאלות האלה הן בשלילה, וגם אם לא ננצח את ספרד וסרביה (אין סיבה שלא...) עדיין אפשר למנף את הטורניר הזה להיות המוצלח ביותר של הנבחרת בשנים האחרונות.

נכון, המשחק של היום לא דומה למשחק של אתמול (וגם לא לזה של מחר...), ועדיין נשווה ביניהם. אמש הנבחרת זרקה 29 שלשות וקלעה ב-24%, מהצבע קלעה הנבחרת ב-35%, יחס הזריקות היה 1.7.   היום זרקה הנבחרת 43 שלשות(!) ב-28% (הרבה אגב בזכות רבע אחרון שאירלנד הפסיקה לשחק),  מהצבע קלעה הנבחרת ב-55% אלא שהיחס היה הפוך יותר שלשות (43) מזריקות מהשדה (38).  ברבע האחרון היום שיפור נרשם במדד האסיסטים אבל גם אתמול וגם היום לאורך רוב הדקות רק מחצית מהזריקות הגיעו כתוצאה ממסירה נכונה. כשהמסירה הנכונה הגיעה, כמו ברבע האחרון נגד אירלנד, כאמור, הנבחרת קלעה 7 נקודות בעשר דקות. 

היום שחקניות הספסל של הנבחרת קיבלו דקות משמעותיות, הן קלעו 15 מ-21 הסלים בצבע. המסקנה המתבקשת היא, שלנבחרת ישראל עד גיל 20 הנוכחית, ונבחרת ישראל הבוגרת העתידית, יש מגוון שחקניות ורסטיליות עם יכולות אישיות והתקפיות מגוונות, אין סיבה שלא להוציא אותן לפועל, אין סיבה לא לשחק ביחד, אין סיבה לזרוק כ"כ הרבה מבחוץ. ככה לא ננצח את שבדיה של פברואר האחרון או מונטנגרו. כך לא נעבור נבחרות כמו יוון או בריטניה. נכון, לאליפות אירופה כבר העפלנו. אבל טרם ניצחנו בה משחק רשמי אחד (גם בכל האליפויות הקודמות אליהן העפלנו לא השגנו ניצחונות). עכשיו הזמן להתחיל להתכונן לעוד 23 חודשים ולהגיע עם יכולות התקפיות והגנתיות, אישיות וקבוצתיות - שיביאו אותנו לניצחון.

ומילה אחרונה, בין כל מקבץ הנקודות ומדדי היעילות, נכון דווקא להתמקד בשורה סטטיסטית אחת. מסירות לסל (מה שנקרא בפי הגויים אסיסטים). דניאל קארש 5 אס' הערב ב-17 דקות (אתמול 7 אס'), אמי רינת 4 אס' מול 7 זריקות מהשדה, גם ירדן גרזון עם 4 אס', ומאי רווח (משחק מצוין) 3 אס'.  ארבעתן מסרו 16 מ-21 האסיסטים. כשמדברים על ניצול היתרונות ושיפור אחוזי הקליעה צריך להתחיל מכאן.

 

סיפור המשחק:

כאמור, על המשחק עצמו אין יותר מדי מה לכתוב. בדומה למשחק אמש, הנבחרת פתחה טוב בנקודות של קארש וגרזון מהצבע וגרזון עם אייזנר מחוץ לקשת, 10:2 מהיר אחרי פחות מ-4 דקות. גרזון קלעה 10 נקודות אישיות מתוך ה-15 של הנבחרת שעלתה ליתרון 15:4, באמצע הרבע הראשון. מכאן למעשה המשחק היה לחד צדדי. הרבע הראשון הסתיים 25:6. הרבע השני נפתח בסל ועבירה של קארש ליתרון 28:6 ואז נקודות ראשונות באליפות של ניצן עמר שרצה כל הדרך לנקודות עם 30:6 לנבחרת הישראלית עד 43:16 בהפסקה. כמעט כל השחקניות עלו לדקות משמעותיות כבר במחצית הראשונה. תמר קופילביץ הראתה יכולות טובות גם שלה עם הנקודות הראשונות שלה באליפות. במחצית השניה היו אלה בעיקר מאי רווח עם נעה גבעון שבלטו (לצד ירדן גרזון שלא הרבתה לשחק אך כששיחקה היתה טובה מאד). וברבע האחרון ברצף שלשות נור כיוף עם 8 נקודות אישיות הגיעה ל-10, וגבעון עם אחוזי קליעה מצוינים מהצבע (6 מ-7) היתה זו שהובילה את הנבחרת להפרש הגדול ולניצחון בסיום.  עוד אפשר לספר על שלשות ראשונות באליפות של שירה חג'ג' ושני ברמן שתרמה גם הן במחצית השניה להפרש ונשאר לראות כמה קרדיט יקבלו בימים שעוד נותרו לאליפות.

מחר תשחק הנבחרת נגד הונגריה המארחת שמגיעה עם הניצחונות על אירלנד וסרביה. המשחק יתקיים ב-20:30 שעון ישראל. לאחר מכן יהיה לנבחרת יום מנוחה

 

קלעו לנבחרת ישראל:
נעה גבעון 15 נק', 1 אס', 4 ריב', 2 חט', 1 חס'
ירדן גרזון 13 נק', 4 אס', 6 ריב', 1 חט', 2 חס'
מאי רווח 10 נק', 3 אס', 6 ריב', 2 חט'
נור כיוף 10 נק', 3 ריב'
דניאל קארש 8 נק', 5 אס', 1 ריב', 3 חט'
גילי אייזנר 8 נק', 1 אס', 1 ריב'
תמר קופילביץ 6 נק', 3 ריב', 1 אס', 1 חט'
שירה חג'ג' 5 נק', 2 ריב', 1 חט'
שני ברמן 5 נק', 3 חט', 1 חס'
ניצן עמר 5 נק', 1 אס', 2 ריב, 1 חט'
אמי רינת 4 נק', 4 אס', 5 ריב' , 5 חט'
תמר בר גל 2 נק', 1 אס', 2 ריב', 1 חט', 1 חס'