הקדטיות יוצאות לאליפות אירופה

הנבחרת הצעירה עד גיל 16 יוצאת לאליפות עם רוח גבית מההישג של הנערות וציפיות משלהן. גם להן סגל חזק המבוסס על ראשל"צ ורעננה, גם להן "גרזון" בסגל ובית נוח במיוחד, עם קצת מזל פינלנד ברבע הגמר ובלארוס מודחת בשלב הבתים וב-25.8 נחכה להן עם הורדים בשדה. (צילום: עודד קרני, איגוד הכדורסל)


| safsal

 

בתוך ענף שנמצא בדעיכה מתמדת, מצליחים בכל זאת לייצר כמה דברים יפים. המרוויחה הגדולה היא נבחרת הקדטיות שתפתח ביום חמישי, 16.8 את אליפות אירופה עד גיל 16 ותנסה להעפיל לדרג א'. למרות שליגות הנערות, מאז עברו לשיטת המחוזות רק הולכות אחורה, רואים עבודה ורואים תוצאות אצל מאמנים שלקחו את הנושא כפרויקט אישי, לגדל את הדור הבא. לראשל"צ ורעננה נגיע עוד מעט, אבל לפני כן שווה לשים את הזרקור בשתי נקודות שמעדיפים להחשיך.

שתי שחקניות מתוך ה-12 מגיעות מהפועל גלבוע מעיינות. מסתבר שבגלבוע מעיינות עובדים נכון ומלמטה ובצפון גדלות שחקניות ומגיעות להיות מהטובות לגילן (אחרת לא היו מזומנות לנבחרת, לא כך?!) עדי אלטמן וג'וי אוסיגוואי הן שתיים שהצטרפו לאקדמיה בגלבוע ומשם נסללה להן הדרך לנבחרת ישראל. בקיץ האחרון הן הפכו מחוזרות במיוחד ובשנה הבאה עם הטייטל "שחקניות נבחרת ישראל" בוודאי יהיו רבים שינסו "להחתים" אותן, להתחזק בהן ולהשתמש בתוצרת מבית הגלבוע ושל יונתן אורן, המנהל המקצועי שם.

שם לא פחות מרשים (אבל פחות מפתיע, כי את יכולותיה ראינו כבר בשנים האחרונות גם בג'וניור) היא אמי רינת. רינת גדלה בגדרה, אצל עדי אופיר. אם לא שמעתם על אופיר עד עכשיו, זה מצביע על עומק הבעיה. בשנתיים האחרונות אופיר הגיעה לרמת חן והביאה איתה את רינת. הדומיננטיות שלה בליגה המחוזית לנערות א' הובילה את רמת חן חזרה לליגה הראשונה ובנערות ב' לאומית עד פיינל פור, מעמד ששנים לא היו בו. רמת חן אמנם הודחה מול מכבי רעננה, אך רינת שהרשימה מצאה בית חדש, כשלאחרונה התבשרנו שבעונה הבאה תשחק במדי אותה מכבי רעננה שקלטה אליה את הרכש הנוצץ. אמי רינת, עתיד הענף.

השלוש האלה מגלבוע מעיינות ומגדרה-רמת חן מצטרפות לבסיס של הנבחרת, שחקניות ראשון לציון ומכבי רעננה. כשמשווים את נבחרת הקדטיות לנבחרת הנערות שעלתה דרג רק בתחילת השבוע, אפשר למצוא לא מעט קווי דמיון. שנתחיל?

גרזון. ליאור, סיימה את הטורניר כשחקנית חמישיית טורניר אליפות אירופה עד גיל 18. כעת, האחות הקטנה לבית המשפחה, ירדן, תפתח את האליפות שלה וצפויה להיות לא פחות דומיננטית בסגל הנבחרת הצעירה. בעמדת הרכזת, במקום קארש שהגיעה לנערות מראשל"צ, תגיע "היורשת" מאיה צימרינג. צימרינג בלטה כבר בשנה שעברה בקדטיות והשנה צפויה להיות מנהיגה של ממש בנבחרת.

את מקומה של גילי אייזנר תתפוס המנהיגות והחוכמה של תמר ברגל, ובעמדת הקלעית עדן ציפל שתיהן מראשון לציון. רעננה שולחת לקדטיות לא פחות מ-3 נציגות נוספות. רותם שוסטר, אחת השחקניות הטובות והבולטות העונה בליגת הנערות, שומרת נהדרת ושחקנית חזקה, והגארדיות נועה גבעון ורוני זהות.

 את הסגל משלימות שתי שחקניות שמגיעות מהאקדמיה, שירה חג'ג' שתהווה את העוגן בצבע, כשחקנית הפנים המובילה שממשיכה מהקיץ הקודם ושני ברמן הצעירה שתעזור בהובלת הכדור.

נבחרת הקדטיות נהנתה הקיץ מיחס VIP כשנהנתה משני טורנירי הכנה, הראשון בצרפת והשני במקדוניה. הנבחרת שהחלה עם מנהלת אחת, החליפה במהלך ההכנה ו"הנחיתה" שם גדול שיעזור ובסך הכל, כמעט כל מה שביקשו קיבלו שם – עם כזה יחס וכזו השקעה, כל מה שנשאר זה רק לקטוף את התואר ולעלות דרג. הנערות הוכיחו שזה אפשרי, לקדטיות בית נוח יותר כדי להשלים את המלאכה ולהצטרף לקדטים בדרג הראשון.

הבית הישראלי כולל את נבחרות קוסבו (שלא השתתפה בכלל באליפות הקודמת), לוקסמבורג (סיימה 14 אשתקד), שוויץ (סיימה 12 אשתקד) ואירלנד (סיימה 10). רומניה היא היריבה היחידה שעל פניו יכולה להקשות על הנבחרת שלנו, כשירדה מדרג א'.

כמה מזל היה לנו? לשם השוואה בבית ד' ישחקו בלארוס שירדה מדרג א', אוקראינה (סיימה רביעית) ופינלנד (סיימה חמישית). אחת מהן לא תמשיך לרבע הגמר. מדהים!

השיטה

השיטה בדומה לקיץ שלב בתים ואחריו הצלבה. השתיים הראשונות בכל בית ימשיכו לרבע הגמר והאחרות למשחקי דירוג.  אחרי רבע הגמר ממשיכים לחצי גמר ובסך הכל מבין ה-4 , שלוש יקבלו כרטיסים לדרג א'.

סה"כ יומיים מנוחה (ראשון ורביעי) ו-8 משחקים באליפות אינטנסיבית בפודגוריצה.

 לוח המשחקים לשלב הראשון (השעות לפי שעון ישראל)

 16.8, 17:00 – קוסובו

17.8, 19:15 – לוקסמבורג

18.8, 14:45 – שוויץ

19.8 – חופש

20.8, 16:00 - רומניה

21.8, 14:45 - אירלנד

היריבה המרכזית של הנבחרת הישראלית על ראש הבית היא הנבחרת הרומנית (ירדה מדרג א' בקיץ שעבר כשסיימה במקום האחרון) מצד שני לנתון שהיתה בדרג א' אין יותר מדי ערך כשלמעשה מאותה הנבחרת ששיחקה בקיץ אשתקד נותרו 2 שחקניות בלבד ולא המובילות שבהן.

היריבה הבאה שמסומנת כמסוגלת להערים קשיים על הנבחרת היא לוקסמבורג. כמה קשיים? בשנה שעברה ניצחנו אותם 84:29(!!!). על אירלנד גברנו 66:54, קוסבו ושוויץ, כאמור, היו הרבה פחות רלוונטיות.

הסגל

הבסיס של הנבחרת צפוי להיות השחקניות מהקיץ שעבר, תמר ברגל שסיימה שניה בנבחרת בריבאונד (5.3 בממוצע) וקלעה 4.3. מאיה צימרינג (4.9 נק') ועדן ציפל (2.1 נק') צפויות להפוך להיות המובילות ולקבל הרבה יותר דקות. גם שירה חג'ג' ששיחקה רק 6 דקות למשחק, אמורה להיות משמעותית יותר.

אליהן כאמור מצטרפות ירדן גרזון, אמי רינת ורותם שוסטר שצפויות להיות המובילות והדומיננטיות במדים הכחולים לבנים.

(2) שירה חג'ג' - פורוורדית - 1.79 
(3) עדי אלטמן - גארדית - 1.72 
(4) נועה גבעון - גארדית - 1.75 
(6) רוני זהות - גארדית - 1.67 
(8) תמר ברגל - פורוורדית - 1.82 
(10) מאיה צימרינג - רכזת - 1.73 
(12) ירדן גרזון - פורוורדית - 1.83 
(13) עדן ציפל - פורוורדית - 1.83 
(14) רותם שוסטר – גארדית/פורוורדית - 1.73 
(23) ג'וי אוסיגווי - גארדית - 1.70 
(25) שני ברמן - רכזת - 1.66 
(30)  אמי רינת - גארדית - 1.75 

נטע קרומר היא מאמנת הנבחרת, לירון כהן וגלעד ערמון הם עוזרי המאמנת.
הצוות שייאמן את הנבחרת הקיץ יסתייע בעדי שטדלר מנהלת הנבחרת, בספורטתרפיסטית עדי קינדלר. ראש המשלחת,  אורה גלזר.