נבחרת הנערות: רוצות לחזור לדרג א'

נבחרת הנערות יוצאת לדרך, במה שאולי יסתיים בעליה לדרג א' (לראשונה מאז 14' ושנה מאז שירדנו). עם משלחת הכוללת תזונאית ומנהל האגף המקצועי כראש משלחת, הנבחרת בדריכות שיא. האופטימיות מגיעה כרגיל, מהסגל משתי שחקניות ליגת על, ומ-10 שחקניות המשחקות בבוגרות ואחת דאבליסטית בנערות. מתחילים הערב אך המפתח לרבע גמר: 7-8 באוגוסט נגד יוון וליטא. בהצלחה!


| שי ברק

 

לפעמים גם לא להפריע ולמקסם את היכולת זו גדולה. עם כמה שאוהבים לומר ש"אין עתיד", צריך בכל זאת להסתכל קצת על מה שקרה בשנים האחרונות בליגת הנערות ובענף. אופיר קסטן-רז שיחקה העונה רק בליגה הראשונה ו-ויתרה על מסגרת נערות, התאמנה עם סגנית האלופה והגיעה עד מעמד של שחקנית חמישייה בשלבי ההכרעה של העונה. דניאל קארש, כיתה י"א בגימנסיה, ויתרה על מסגרת הנערות במהלך העונה כדי להוות שחקנית חיזוק(!) בליגת העל. הפועל ראשל"צ בליגה הראשונה נקלעה למאבקי ירידה ובמקום להחליף זרה או לצרף כוכבת, הביאו את קארש שתעזור לקבוצה לשרוד.

בהרצליה קידמו את טיארה לוין להתאמן עם סגל ליגת העל (גם אם לא הרבתה לשחק), ועוד 7 שחקניות נבחרת שיחקו במסגרות השונות בליגה הלאומית נשים. כלומר הסגל כולו התמודד מול יריבות מנוסות, בוגרות וחזקות יותר. ניקול מיכאליץ, גילי אייזנר וגאיה סלס הן אלופות ומחזיקות גביע בליגה הלאומית נשים, איילה רוט חזרה מפציעה והובילה את רעננה לדאבל. ליאור גרזון היתה מהקלעיות המובילות בליגה הלאומית נשים השנה, אלכס גיטצ'נקו הפתיעה בדומיננטיות שלה בליגה הזו ותמר אנגל גם היתה חלק מהסגל הבוגר בלאומית. נועה שמשי המשיכה בהתקדמות והשתלבה בקבוצה הבת הבוגרת של רמת השרון כשבנערות סיימה חמישיית עונה. בשנה הבאה, נכון לעכשיו, כל שחקניות הנערות רשומות בקבוצות בוגרות רובן בליגת העל וצפויות להכלל בסגלים שלהן.

 

הדור הנוכחי של נבחרת הנערות היה לפני שנתיים דור בוגר בנבחרת הקדטיות. הנבחרת ניצחה בקלות יריבות כמו יוון, סלובניה ואסטוניה. למעשה היו רק 2 נבחרות שלא הצלחנו לנצח. רומניה והולנד. מול שתיהן היינו שקולים והובלנו עוד במהלך המחצית השניה, שתיהן סיימו לפנינו והעפילו לדרג א', הנבחרת סיימה רביעית.

 

מכאן כמובן הולכים קדימה, השחקניות התקדמו והשתפרו, הצליחו לזכות בתארים בליגה הלאומית לנשים, להיות מצטיינות העונה בליגות השונות ומה נשאר כעת אם לא להוכיח שאנחנו ראויים לדרג א'?

איך כל זה הופך את הנבחרת לפייבוריטית? אז לא, אנחנו לא פייבוריטיות לעליה, אבל גם אי אפשר לומר שדרג א' יהיה נס. לצוות המקצועי של הנבחרת היתה הפריווילגיה להשאיר בארץ לא מעט שחקניות מנוסות ומובילות שהיו בקלות יכולות להיות ב-12 (בין היתר מראשל"צ, רעננה, ירושלים, חיפה וכאוכב), זה בטח מעיד על עומק וכישרון ובעיקר על כך שאפשר היה להתאים את הסגל המדויק שיכול להגיע הכי רחוק באליפות. לפנטזיה שכזו שואף כל מאמן שמקבל נבחרת צעירה. אז הסיכויים שמשהו ישתבש פוחתים.

בשנה שעברה, באליפות שהתקיימה באירלנד, הנבחרת המארחת גברה עלינו בניצחון דרמטי (60:55) ברבע הגמר והמשיכה כל הדרך לדרג א'. השנה, האוסטריות לא צפויות לאיים על העליה ובכל מקרה מפגש איתן נמנע בשלב רבע הגמר, אז כשווה בין שוות הנבחרת יכולה להסתכל קדימה.

ואולי...אולי צריך לחשוב כמו ווינריות. קל להנמיך ציפיות, קל לכתוב טוקבקים או פוסטים על כך שאין מה להסתכל קדימה ורק לנצח את המשחק הקרוב, כי מי אנחנו בכלל?! אבל כשנבחרת העתודה בנים חשבו רחוק זה נגמר בתואר, כשהולנד חשבו רחוק בעתודה בנות הן סיימו מקום שלישי באירופה (נבחרת שעד לפני שנתיים היינו באופן עקבי מעליהן, עם סייז לפחות טוב כמו שלהנו). לנבחרת הישראלית היתרונות שלה ויש לא מעט כאלה, הגיע הזמן לחשוב כמו ווינריות. בטורניר עד גיל 20 נפלנו (כמו בנערות לפני שנה) מול נבחרת מארחת שעל הנייר אנחנו עדיפים עליה. זו היתה נבחרת צעירה (בנויה על נערות בנות 18) שרצתה יותר. אולי גם אנחנו נרצה השנה? פעם היינו הקטנות והחלשות שנלחמות על כל כדור. מאז הסייז, היכולת וגם המקצוענות השתפרו כשהשחקניות מגיעות מליגת העל – אם נשלב פה את אותם אלמנטים ישראלים של משחק קבוצתי, מלחמה ובעיקר מי שטובות בכל רגע נתון משחקות על המגרש, שום דבר לא יכול להתקלקל. אפשר להתעסק בחישובים, אבל חייבים שהם יהיו 100 אחוז מקצועיים והכרטיס לדרג א' בכיס.


לא סתם הנבחרת האחרונה שהצליחה להעפיל לדרג א' היתה בגיל נערות (2014), לא היינו הכי גדולים או הכי טובים, אבל ידענו לעשות את מה שאנחנו יודעים הכי טוב, עם סגל באופי מיוחד. הדור הנוכחי הוא הזדמנות נדירה לשחזר את ההישג, מתחילים בשישי 19:00 נגד שוויץ ואי אפשר לדעת איפה זה ייעצר.

בהצלחה.

 

השיטה

השיטה בדומה לקיץ שלב בתים ואחריו הצלבה. השתיים הראשונות בכל בית ימשיכו לרבע הגמר והאחרות למשחקי דירוג.  אחרי רבע הגמר ממשיכים לחצי גמר ובסך הכל מבין ה-4 , שלוש יקבלו כרטיסים לדרג א'.

סה"כ יומיים מנוחה (שני וחמישי) ו-7 משחקים באליפות אינטנסיבית באוסטריה.

ישראל שובצה לבית ב' שיוצלב עם הבית של רומניה, פינלנד, פורטוגל, איסלנד, גיאורגיה וקפריסין (פורטוגל סיימה בקיץ שעבר במקום החמישי, רומניה הפסידה לנו על המקום השביעי ופינלנד סיימה 10, הן הנבחרות שצפויות להתמודד על רבע הגמר)

בגלל שהבית המקביל אפשרי (את רומניה ניצחנו בהכנה והאחרות חזקות אך לא בלתי עבירות), המאבק העיקרי הוא על ההעפלה לשלב הבא כשליטא ויוון הן היריבות שלנו על המקום ברבע הגמר.

לוח המשחקים לשלב הראשון (השעות לפי שעון ישראל)

3.8, 19:00 – שוויץ

4.8, 16:45 – אלבניה

5.8, 16:45 – בולגריה

6.8 – יום מנוחה

7.8, 16:45 – יוון

8.8, 16:45 - ליטא

 

היריבה המרכזית של הנבחרת הישראלית על ראש הבית היא הנבחרת הליטאית (ירדה מדרג א' בקיץ שעבר כשסיימה במקום ה-14 בנערות ובקדטיות) כשבשורותיה משחקת אחת שסומנה בין כוכבות האליפות הצפויות, דליה דונסקיצייט (למרות שהיא רק 165 ס"מ – סייז מישהו???) בנבחרת גם ייקחו חלק 3 שחקניות ששיחקו עם העתודה לפני שבועיים (מחשבה לטווח הארוך??).

יוון שבשנה שעברה סיימה אחרונה בדרג א', הצליחה לסדר אזרחות לסינטיה אז'יה, סנטרית 1.91, אך זו כרגע פצועה וצריך לראות איך תגיע ליום המשחק. יוון גם הצליחה בקיץ שעבר לעלות עם הקדטיות לדרג א' ובסך הכל שתי הנבחרות האלה מגיעות עם הרבה שאיפות, לא פחות מהנבחרת הישראלית.

כך שלמעשה לנבחרת סיטואציה מעניינת שיכולה לעבוד נהדר עבור הצוות הישראלי וסגל השחקניות. 3 המשחקים הראשונים בטורניר קלים ונוחים ויאפשרו להגיע ליום המנוחה הראשון כשאף אחת מהשחקניות לא מותשת או עייפה. במקביל אפשר יהיה ללמוד את ליטא ויוון (שיתמודדו אחת נגד השניה בשבת, 4.8) ואז כשהכל ידוע ובידיים שלנו מגיעים ליומיים הכרעה 7-8 באוגוסט. הפעם לא מתעסקים בחישובים, אלא משאירים את הסיכוי בידיים שלנו.

                             

הסגל

הבסיס של הנבחרת צעיר השנה, מבין השחקניות ששיחקו בנערות בקיץ שעבר רק 3 שחקניות ממשיכות (קסטן-רז, אנגל ומיכאליץ), כשהגבוהות (שפובלוב ושרביט) עדיין בגיל אך לא זומנו. מתוך נבחרת הקדטיות עלו לנערות 4 שחקניות (סלס, אייזנר, קארש וגרזון) כך שיש שיא זימונים חדשים 5 בסך הכל (שמשי, לוין, גיטצ'נקו, רוט ורומי לוי), חלקן היו בעבר בנבחרות וחוזרות אחרי הפסקה.

 

          

(4) אופיר קסטן רז - פורוורדית - 1.75 
קפטנית הנבחרת. שנה שניה בנבחרת הנערות, בעונה שעברה סיימה עם 7.2 נק' בממוצע (3.1 ריב') אך לפני שנתיים בקדטיות סיימה ראשונה בממד היעילות ובסך הכל 9.2 נק' בממוצע, 6.5 ריב' ו-2.5 אס'. קסטן עברה לפני שנה מקבוצת הנערות של רמה"ש לאליצור רמלה והתמקדה בליגת העל שותפה ב-27 משחקים (פתחה פעמיים בחמישייה) ובממוצע 10 דקות למשחק ונגד פ"ת אף קלעה שיא אישי של 11 נקודות במשחק.

 

 

 

 

(5) איילה רוט - רכזת - 1.65 
הרכזת המוכשרת שחזרה לנבחרות ישראל אחרי פציעה שהשביתה אותה לפני שנתיים ונכנסה לתוך הקיץ. בחודש דצמבר האחרון, הישר אל גמר התיכונים חזרה איילה רוט לשחק וכאילו מעולם לא נעדרה. המשיכה להיות שומרת מצוינת, מנהלת משחק והובילה את הנערות א' של מכבי רעננה לעוד דאבל (אליפות וגביע). בקדטיות לפני שנתיים רוט היתה מהמצטיינות, ראשונה באסיסטים (3.8) ושניה בריבאונד (4.5) כשגם קלעה 7.1 נקודות בממוצע. 

 

 

 

 

 

(6) תמר אנגל - פורוורדית -  1.77
שנה שניה בנבחרת הנערות, מהשחקניות הותיקות בה והמנוסות. בקיץ שעבר אנגל התקשתה להביא את יכולותיה לידי ביטוי וסיימה רק עם 1.9 נקודות בממוצע. שנה קודם, בקדטיות המספרים היו הפוכים ואנגל סיימה כקלעית המובילה עם 9.5 נקודות בממוצע וגם 1.9 אס'.  אנגל שיחקה בעונה האחרונה בויגנייט בנערות ובלאומית נשים, כשבלאומית סיימה את העונה עם 7.1 נקודות בממוצע.

 

 

 

 

(8) דניאל קארש - רכזת/ גארדית - 1.76 
שנה ראשונה בנערות, הדור הצעיר. קארש סיימה את העונה האחרונה כשחקנית העונה בלאומית נשים וכשחקנית ההגנה כשקלעה בלאומית 18.3 נקודות בממוצע. קארש המשיכה במהלך העונה לליגת העל, שם שותפה ב-11 משחקים (16 וחצי דקות בממוצע) וקלעה 4.2 נקודות למשחק. בנבחרות היתה גם כן דומיננטית כשבשנה שעברה סיימה עם 12 נקודות בממוצע (וגם 4.1 אס') ולפני שנתיים כשהיתה הצעירה בקדטיות סיימה עם 9.1 נקודות ו-2.2 אס'.

 

 

 

 

 

(9) נועה שמשי - גארדית - 1.71  
שנה ראשונה בנערות. שמשי זומנה השנה לראשונה לנבחרות ישראל וזכתה להכרה אחרי שנים של התקדמות במסגרת המחלקה הצעירה של רמת השרון. שמשי הובילה לפני 3 שנים את נערות ב' לזכיה בגביע המדינה. בהמשך עזרה לנערות א' להעפיל לפיינל פור ובנשים עלתה עם קבוצת הבת מהליגה הארצית ללאומית ושנה שעברה לקחה חלק בליגה הלאומית נשים. בנערות הצטיינה גם השנה ונבחרה לחמישיית העונה.

 

 

 

 

(12) ליאור גרזון – פורוורדית - 1.85 
שנה ראשונה בנערות. התקווה הגדולה של הנבחרת להוביל אותה לדרג א'. במדי האקדמיה גרזון סיפקה השנה מספרים נהדרים בליגת הנערות ובליגה הלאומית לנשים אותה סיימה עם ממוצע 18.7 נקודות למשחק. גרזון הוכיחה שנה שעברה עליונות מרשימה גם בנבחרת הקדטיות כשסיימה את הטורניר בממוצע 15.7 נק' (3.1 אס'). בקדטיות לפני שנתיים הסתפקה ב-6 נקודות בממוצע, אך מאז הדומיננטיות שלה רק צוברת תאוצה.

 

 

 

 

 

(15) גאיה סלס – גארדית/ס.פורוורדית - 1.76  
שנה ראשונה בנבחרת הנערות. אחרי הקיץ הקודם בנבחרת הקדטיות אותו סיימה עם 7.6 נק' ו-5.3 ריב', חזרה סלס לליגה והיתה מהשחקניות המשמעותיות העונה כשנבחרה לחמישיית העונה גם בליגת נערות א' וגם בליגה הלאומית נשים, בה זכתה בדאבל עם הפועל ראשל"צ. סלס סיימה בלאומית עם ממוצע 14.5 נקודות למשחק. בנבחרת סלס חשובה במיוחד בהגנה ובסגירה לריבאונד כשגם ב-2016 היתה מהמובילות בריב' בנבחרת עם 3.6 למשחק.

 

 

 

 

(19) אלכס גיטצ'נקו – פורוורדית – 1.81  
שנה ראשונה בנבחרת הנערות, אחרי שבשנה שעברה היתה אמורה לשחק בה אך בסופו של דבר לא לקחה חלק בנבחרת. בקדטיות לפני שנתיים כשהנבחרת היתה קרובה לעלות לדרג א' גיטצ'נקו שיחקה בממוצע 20 דקות למשחק קלעה 4.4 נק' בממוצע והוסיפה 3.2 ריב'. השנה עשתה התקדמות גם בלאומית נשים במדי האקדמיה וסיימה את העונה בממוצע 12.3 נקודות למשחק. הנבחרת חייבת את הסייז שלה והיכולות ההתקפיות בשיאן.

 

 

 

 

 

(21) גילי אייזנר – פורוורדית – 1.77  
שנה ראשונה בנערות. עונה נהדרת עברה עם גילי אייזנר שאת הפריצה שלה התחילה בקיץ שעבר במדי הקדטיות. אייזנר הפכה שם לשחקנית החשובה בנבחרת עם מעל 26 דקות למשחק וסיימה כריבאונדרית המובילה 6.6 בממוצע וגם 6.7 נקודות למשחק. זו היתה השנה הראשונה שלה בנבחרות ישראל ובמשחקי ההכנה הנוכחיים כבר נראה שהיא בין החמישייה הפותחת של הנבחרת. העונה היתה מהבולטות בנערות א' ונבחרה גם לתגלית העונה בלאומית נשים.

 

 

 

 

(23) רומי לוי - ס.פורוורדית - 1.85 
שנה ראשונה בנערות. קאמבק גדול במדי הנבחרת?רומי לוי שגדלה בהרצליה עברה לוינגייט בכיתה ח' (לפני 5 עונות), לוי היתה מהבולטות בקבוצה והובילה את האקדמיה להצלחה אך עזבה במהלך העונה עברה לבנות הרצליה בליגת העל ובהמשך שיחקה בפלורידה. אחרי שנתיים בהן לא שיחקה כדורסל הראתה הקיץ שלא איבדה את הקליעה שלה ואולי תחילתו של קאמבק תתרחש באליפות היסטורית זו .

 

 

 

 

(30) ניקול מיכאליץ – גארדית - 1.72  
שנה שניה בנבחרת הנערות. מיכאליץ זומנה בקיץ שעבר לנבחרת הנערות, זה היה הזימון הראשון שלה לנבחרת לאומית. למרות שלא הרבתה לקבל דקות ושיחקה רק 14 דקות בממוצע, הראתה את היכולות שלה ב-9 נקודות נגד שוויץ ו-17 נגד גיאורגיה. מיכאליץ חזרה לליגה, הניפה בדצמבר את הגביע באליפות התיכונים ובהמשך גם את גביע האיגוד וצלחת אליפות בלאומית נשים. את העונה בלאומית סיימה עם 12.4 נקודות בממוצע והיא מקלעיות השלוש המובילות בנבחרת.

 

 

 

 

(35) טיארה לוין – פורוורדית - 1.81
שנה ראשונה בנבחרת הנערות ובנבחרות ישראל בכלל. לוין ששיחקה בנערות רמת השרון (איתן זכתה בגביע בנערות ב') עברה בקיץ שעברה למחלקה של בנות הרצליה ושיחקה שם בנערות א'. במהלך העונה קודמה והצטרפה לסגל הקבוצה הבוגרת בליגת העל. לוין שותפה ב-6 משחקים העונה ואף פתחה פעם אחת בחמישייה ואת נקודות הבכורה שלה בליגת העל עשתה נגד חולון (3 נקודות).

 

 

 

רועי לזר הוא מאמן הנבחרת, ורועי לוין וטלי נוי הם עוזרי המאמן.
הצוות שייאמן את הנבחרת הקיץ יסתייע בקרן מוזס מנהלת הנבחרת, בפיזיותרפיסטית ענבר וקסמן ובתזונאית רקפת אריאלי. ראש המשלחת ומאמן העל של הנבחרות, טל נתן.