"היורשות": סתיו רבי

מדור חדש. אחרי 34 שנים עזבו את הענף אורנה אוסטפלד ורחל אוסטרוביץ. ביום שאחרי טקס ההוקרה, הגיע הזמן להסתכל על העתיד, וכן, יש בענף נשים חזקות ומוכשרות שמראות ניצוצות של איכות עם אהבה לענף וחוסר פחד להילחם למען שינוי. אחת מהן היא סתיו רבי.


| שי ברק

 

בשבוע האחרון נזכרנו בכל הרגעים הגדולים של אורנה אוסטפלד ורחל אוסטרוביץ, ברמת השרון שהפך למועדון שהוא מותג וסמל (חברה קבועה במפעלים האירופים, סגנית אלופה, "משחק ורוד", בג"צ ועתירות לשוויון...), בשחקניות רמת השרון שהפכו את המועדון ליותר ממה שהוא ומזוהות איתו יותר מהכל (תמר מעוז, יעל אהרונוב...) גם כאלה שלא גדלו בו אבל הפכו להיות, לפני הכל, רמת שרוניות. וכן, גם אורנה ורחל שהפכו להיות מותג בכדורסל נשים כמסמלות מאבקים לענף טוב יותר, לאהבה לכדורסל הנשים ושאיפה לקדם אותו כל הזמן. על כל אלה אמרנו להן בשבוע האחרון בכל פלטפורמה אפשרית ועד ערב ההוקרה – תודה ל.כ.ן!

ועכשיו הזמן להסתכל הלאה, כי עד כמה שהעבר יפה וההווה קודר, בין ענני הגשם והערפל הכבד, יש קרני שמש שאם רק נתפוס אותן ובזווית הנכונה, אפשר יהיה לראות קשת בענן.
כרגע הנעליים של אורנה אוסטפלד ורחל אוסטרוביץ נראות גדולות על כל מי שינסה למדוד אותן, אך יש כאלה שלא מפחדות לנסות למדוד, כי אם לא מנסות, אם לא נאבקות, אם לא שואפות לעשות מה שאף אחד לפני לא הצליח, לא יהיו פה עוד "אורנה ורחל".

 

סתיו רבי – יותר ממנהלת

לא כל שינוי או כל מהפכה מתחילה במאבקים וקרבות. העבודה של מקימות ל.כ.ן רמת השרון, היתה יסודית, מקצועית, עם חשיבה מחוץ לקופסה והרבה דברים יפים נוצרו עד הבג"ץ בתחילת שנות ה-2000 והמלחמות על השידורים (ההתחלה היתה שילוב באירופה, אליפויות, חשיפה, קידום שחקניות ישראליות...). בכל הנוגע ביוזמה שבטוב, ברצון לשנות ולהשפיע מבפנים - אפשר לראות ניצוצות של יורשת אצל סתיו רבי.

זו השנה השניה של רבי במערכת, אחרי שעשתה את התפקיד  בעונה שעברה. היא עזרה להקים ולעצב את המערכת החדשה ברמת השרון, היתה אחראית על כל נושא מארגוני לוגיסטי ועד הניהול השוטף של הכספים, הכל כמעט היה תחת אחריות והיא היתה המוציאה לפועל. אחרי שנה עמוסה ומוצלחת, ברמת הניהול, עזבה סתיו את המועדון בקיץ וניסתה להתפתח לתחומים אחרים, ולאחרונה חזרה כדי לנסות ולייצר ברמת השרון דברים חדשים ולחשוב בגדול, הפרויקט הזה הוא הוא רק הראשון מבין רבים.

נכון, על האירוע הוקרה שהתקיים ביום שישי עבדו הרבה מאד(מאד) אנשים ולכולן ולכולם הערכה והמחמאות. אבל סתיו רבי, מנהלת רמת השרון, דאגה שכל האירוע הזה יתחבר, שמה שנראה היה בלתי אפשרי לביצוע יבוצע, שהאנשים יירתמו למהלך, שהעוזרים יעזרו, שההפקה תהפוך לטקס שכמוהו לא נראה בכדורסל זה עשרות שנים – סתיו רבי עשתה את זה גם כשהכל הלך נגד, כי ברמת השרון לאורך השנים הוכיחו שדווקא כשמנסים לשים רגליים זה הזמן להילחם ולבצע ומי שלא תישבר – תעשה מה שלפניה נכשלו מלעשות – פעם היו שם אורנה, רחל, גם דורית ושירה, היום, והלוואי שגם לשנים הבאות, זו סתיו רבי.

נכון, אפשר לזלזל, להקטין או לתהות איך אפשר להשוות טקס אחד לעשייה של 34 שנים. אבל 34 השנים התחילו בשנה אחת, שנה שבה הוחלט להקים קבוצה בליגה א' ולהתחיל לטפס, אחרי כעשור להצטרף לאירוע ו-13 שנים שיעברו עד האליפות הראשונה.  סתיו רבי סוגרת שנה אחת של עשיה וכבר עשתה מה שלא עשו לפניה ב-10 השנים האחרונות למען קבוצה, למען שחקניות, למען ענף.

בזמן שברמת השרון ניסו לעשות טקס הוקרה, הרבה דברים איימו להשתבש. היריבה הוחלפה פעמיים (רמת גן לחולון ואז שוב רמת גן), מחלות, פציעות, קורונה, אילוצים של שני משחקים בשבוע ומי יודע אילו עוד בעיות בדרך, הכל איים לשבש את האירוע. אבל לסתיו רבי היה חשוב להצליח לעשות את מה שלא קרה העונה. להביא מאות אוהדים למלא אולם של מעל 1,000 מקומות ישיבה בכל מי שכדורסל הנשים חשוב לו. עם הפקה מטורפת שמשלבת קטעי וידאו, צילומים, עמדות צילום לאוהדים שיגיעו – זה לא היה "טקס" זה היה "SHOW".
שבוע שלם דיברו על האירוע הצפוי בכל המדיות, כדורסל הנשים קיבל (לראשונה בשלוש השנים האחרונות) כותרות אבל במובן החיובי שלהן, בין כל "הרע" שיש בענף, לרגע אחד כדורסל הנשים חזר להיות מה שהיה פעם, מצית את הדמיון, מסעיר, מרגש [ואפילו היה משחק כדורסל טוב שהסתיים עם סל ניצחון של האדומות].

התשוקה הזו לעשות בטוב, מאהבה ולא להישבר כשקשה אלא לרצות עוד יותר (אולי אפילו דווקא), היא הרוח שנזכרנו בה לרגע בסיפורים על אורנה ורחל, וראינו אותה מתהווה לנגד עינינו אצל סתיו – היורשת.

 

 

ממנהלת גני תקווה לנבחרת הנערות ורמה"ש

סתיו רבי (28), בוגרת קורס מנכ"לים בספורט ובעלת תואר ראשון בניהול ושיווק, היתה מנהלת מועדון גני תקווה בשלוש השנים האחרונות. בשנה האחרונה רבי גם קיבלה על עצמה להתחיל לעבוד עם הנבחרות הצעירות וניהלה את נבחרת הנערות של ישראל שהתמודדה ומתמודדת בדרג א'.

אי אפשר להתחמק מהעובדה שסתיו רבי היא ביתו של איש הכדורסל אלי רבי. מנהל האגף המקצועי בעברו, מאמן הנבחרת הבוגרת והיום מנכ"ל רמת השרון, אבל זו נקודת מוצא ביולוגית - מכאן על ההישגים והתוצאות שלה היא החתומה.

כשאלי רבי לקח את ניהול מועדון רמת השרון, הצטרפה סתיו לצוות וניהלה את רמת השרון, החל מהדברים הקטנים והדאגה היומיומית לשחקניות (כמנהלת קבוצה) ועד למעשה כל דבר שקרה במועדון, עבר תחת ידיה.
החיבור של סתיו לדור העתיד של השחקניות הישראליות, הוא משהו שהעבירה ומעבירה גם ברמת השרון שנבנית על שחקניות ישראליות צעירות. את ההחלטות אמנם מקבל, עדיין, מנכ"ל הקבוצה אלי רבי, אבל לעצות, דעות וזווית הראייה של סתיו יש משקל משמעותי מאד.

על אף שסתיו רבי היתה רשומה כשחקנית בליגה הארצית בעונה שעברה (ואף זכתה לעלות לפרקט), היא לא "מגיעה מהענף". נזכיר שרחל אוסטרוביץ' ממקימות ל.כ.ן רמת השרון היתה בכלל אדריכלית במקצועה ועורכת העיתון נגה, לפני שנשאבה לכדורסל הנשים.



סתיו רבי עם אלי רבי בטקס ההוקרה לאורנה ורחל (צילום: מנהלת ליגת העל נשים)