ארצית דרום: מצטייני העונה

אז כמה בק-טו-בקים אפשר להשיג בכתבה אחת, במחוז אחד, בפער של שנה אחת? האמת שלא מעט, אבל אולי דווקא העובדה הזו הופכת את רשימת מצטייני העונה של המחוז הדרומי למסקרנת במיוחד הפעם, עם ייצוג כמעט לכל הקבוצות בחלק העליון של הטבלה. (צילומים: דיגישארק מדיה, ישי רייך)


| אלירן כהן

* בסקר השתתפו 13 מאמני הליגה ומספר עיתונאים המסקרים את הליגה

 

מצטיין העונה: איתי קרביוב (אליצור יבנה)

תראו מופתעים.

פעמיים בלבד נעדר איתי קרביוב מרשימת מצטייני העונה של הליגה הארצית, מאז יצאנו לדרך עם הפרויקט בעונת 13/14. פעם אחת זה קרה בגלל שבעונת 14/15 הוא בכלל שיחק בליגה הלאומית, ופעם נוספת מאחר ואת האביב של 2020 בילינו עם מסכות נעולים בחדרים. את 7 העונות האחרות הוא העביר בין הצפון לדרום, בין תואר מצטיין העונה לחמישיית העונה, וכשהקבוצה שלו גם עלתה ליגה - הוא קטף על הדרך גם את תואר ה-MVP של הפלייאוף.

גם בגיל 38 איתי קרביוב הוא קונצנזוס. לא תמיד זה נגמר עם צלחת, כי בואו - לא תמיד קל לשחק בליגה הזו, אבל כל מאמן שבונה קבוצה בקיץ יודע שהוא רוצה את קרביוב אצלו, וכל קבוצה שפוגשת את קרביוב לאורך העונה יודעת עד כמה קשה יהיה לה לעצור אותו. קרביוב סיים את העונה עם ממוצע של כ-13 נקודות למשחק וכמות דו-ספרתית של ריבאונדים, כמובן (אבל לזה אין לנו סטטיסטיקה, אז תאמינו). הפעם האחרונה בה נבחר קרביוב ל-MVP של העונה הייתה ב-17/18, כשהוביל את רמת השרון לגמר הפלייאוף. אשתקד הוא נבחר לחמישיית העונה - כשסחב את יבנה לגמר הפלייאוף על כתפיו, והשנה הוא יקווה שזה יגמר מקום אחד גבוה יותר.

השקט, היציבות והניסיון של קרביוב כבר סידרו ליבנה את גביע האיגוד. עכשיו נותר לה לנצח שלושה משחקים כדי לחגוג חזרה לליגה השניה אחרי כמה עונות בצמרת הליגה השלישית - שהסתכמו בעיקר במילה אחת: כמעט. מחצית ממאמני הליגה בחרו בקרביוב לשחקן המצטיין של העונה, ויחס דומה הופיע גם בפורום הבוחרים המורחב. ארבעה נוספים נתנו לו את קולם לחמישייה.

עוד קיבלו קולות לתואר השחקן המצטיין של העונה: גרנט גרינברג ואור מורדוך (אליצור יבנה), סתיו אהרון (מכבי אליצור פ"ת), אופק מלכה (אליצור רמלה), אלון ששון (הפועל כפר קאסם).

(צילום: דיגישארק מדיה)

 

מאמן העונה: עידן דניאל (א.ס. אשקלון)

בעונתה הראשונה של א.ס. אשקלון בליגה, הצליח עידן דניאל להתמודד ראש בראש עם יאיר גבירץ על תואר מאמן העונה. אשתקד הוא נבחר לתואר ברוב קולות המאמנים, ובשבועיים האחרונים הוא הוכיח שרוב תמיד יכול להיות גדול יותר. לא פחות מ- 9 מאמנים בחרו בעידן דניאל לתואר מאמן העונה, רוב גדול שמעטות הן השנים בהן זה קרה, אבל עוד רגע גם נדע להסביר לכם למה.

קיץ שני ברציפות שאשקלון נאלצת לבנות מחדש אחרי שכל השחקנים שהובילה אותה אשתקד השתדרגו לתחנות הבאות בקריירה. אשקלון פתחה לא טוב את העונה, איבדה את גביע האיגוד בו זכתה אשתקד - די בתחילת הדרך - ונאלצה למצוא את הדרך כדי לסלול לעצמה מקום אל הפלייאוף. בסיבוב השני העניינים התחברו, ומקבוצה שמאיימת על המקום החמישי, אשקלון טסה לצמרת וסיימה את המחצית השניה של העונה עם מאזן מרשים של 11 נצחונות מול 2 הפסדים - ליבנה וכפר קאסם.

כמו בשנים עברו, גם השנה נתן דניאל לצעירים לתת את הטון והתבסס על משחק הגנה אינטנסיבי כעל אסטרטגיה מנצחת. אשקלון ספגה העונה פחות מ-70 נקודות בממוצע למשחק, ושמרה לא אחת את יריבותיה על מתחת ל-50 נקודות. לא משנה את מי אשקלון תאבד הקיץ, ואת מי היא תביא, קשה לנו לומר שנהיה מופתעים מהיכולת שתציג בעונה הבאה. תנו לנו להניח שאלמלא נמנע ממנה להתאמן בשבוע המכריע של העונה בשל ירי הטילים לדרום - כנראה שמסע הקסם הזה עוד היה נמשך.

אורי קוקיה, שהוביל את יבנה למקום הראשון ולזכיה בגביע האיגוד קיבל 3 מקולות המאמנים. ארז רייכרט, שהוביל את אליצור רמלה לסיבוב ראשון חלומי, ונמרוד כהן, שהוביל את פתח תקווה לעונה יוצאת מן הכלל ולמקום הרביעי - קיבלו קול אחד כל אחד.

(צילום: דיגישארק מדיה)

 

השחקן הצעיר של העונה: עמית סנקר (אליצור רמלה)

אחרי עונת בכורה כנער פוסטר במדי מכבי רחובות אשתקד, קיבל עמית סנקר את המפתחות מידיו של ארז רייכרט ברמלה ופשוט התפוצץ על הפרקט. סנקר סיים את העונה עם קרוב ל-14 נקודות בממוצע למשחק, הציג יכולת קליעה טובה ויציבה ומשחק התקפי מגוון שהפכו את רמלה להיות המכונה המשומנת שהייתה העונה. אין ספק שבקיץ הקרוב השם שלו יופיע במספיק פנקסים ברחבי הליגה, אבל אם רמלה חושבת לשוב לימיה הגדולים - היא קודם כל צריכה לחשוב על המשכיות - על הפרקט ובקווים. סנקר הוא בסיס נהדר להמשיך איתו הלאה.

(צילום: ישי רייך)

 

חמישיית העונה

גרנט גרינברג (אליצור יבנה)

עונה שלישית ברציפות של גרנט גרינברג בחמישיית העונה. אשתקד הוא הגיע לכאן עם אליצור יבנה, לפני שנתיים הוא עשה זאת אחרי עונת פריצה אדירה עם מכבי עירוני כרמיאל, ומפה לשם - בדיוק כמו חברו לקבוצה מלמעלה, נציגות בחמישייה הופכת עבורו ריטואל קבוע. גם בעונתו השניה ביבנה הביא איתו גרינברג את אותן האיכויות הנהדרות - קליעה שקטה, משחק מגוון, יכולת להשתלט על המשחק - וגם לקחת הצידה ולפנות את הבמה לאחרים (קרוב ל-15 נקודות בממוצע למשחק). וביבנה של העונה יש מספיק אחרים. למעלה ממחצית ממאמני הליגה נתנו את כולם לגרינברג לחמישיית העונה.

 

אלון ששון (הפועל כפר קאסם)

בין כל שחקני הגלאקטיקוס שנחתו הקיץ בכפר קאסם, אלון ששון הוא בדיוק מה שהקבוצה של חנן הירשוביץ' הייתה צריכה - הדבק. גם עבורו, כמו שני קודמיו ברשימה, מדובר בהופעה שנייה ברציפות בין מצטייני העונה, כשאשתקד הוא הגיע לכאן אחרי עונת פריצה אדירה עם א.ס. אשקלון. ששון הפגין לאורך העונה יציבות גבוהה הן בהגנה והן בהתקפה, העמיד מספרים שתמיד הזכירו את פוטנציאל הטריפל-דאבל שלו, ממנו נהננו אשתקד, ולמרות שלכאורה נמצאים לפניו לא מעט שחקנים טובים ומנוסים ברוטציה של כפר קאסם - הוא לחלוטין אחת הסיבות לכך שסיימה את העונה במקום שסיימה. והיא עדיין לא הסתיימה. למעלה ממחצית ממאמני הליגה ופאנל המצביעים נתנו את קולם לששון. בצדק רב.

 

גיא נצר (א.ס. אשקלון)

לא מעט עמל הושקע בקיץ האחרון בכדי להעביר את גיא נצר משורות היריבה העירונית - שמשחקת בליגה הלאומית, לשורותיה של א.ס. אשקלון. במבט לאחור נראה שעבור שני הצדדים - המאמץ השתלם. נצר הגיע בידיעה שעליו יהיה למלא חלל גדול שנותר עם עזיבתם של אלון ששון ובן עברי, שהתקדמו לתחנה הבאה אחרי עונה חלומית בכתום, והוכיח - בפעם המי יודע כמה, שבכדורסל יכולים להיות הרבה דברים, אבל וואקום תמיד מתמלא. אם מתוככי הספסל של אליצור אשקלון היה קשה לעמוד על יכולותיו של נצר, השנה כבר אין לאף אחד ספק - כשהוא הוביל העונה את אשקלון כמעט בכל המדדים על הפרקט (כ-13 נקודות בממוצע למשחק) וגרם לשחקנים סביבו להיות טובים יותר. מחצית ממאמני הליגה ופאנל הבוחרים נתנו את קולם לנצר לחמישיית העונה.

 

אור מורדוך (אליצור יבנה)

נציג שלישי ליבנה בחמישיית העונה וביקור ראשון של אור מורדוך ברשימת המצטיינים. מעבר לעובדה שלא מעט שחקנים אחרים מרחבי הליגה היו ראויים להכנס לרשימה, העובדה ששלושה משחקני אליצור יבנה הצליחו להתבלט כל כך ביחס לליגה מלמדת קודם כל על העוצמה של מוליכת הטבלה, שתקווה לסיים הפעם עם הכרטיס לליגה הראשונה. מורדוך, שהגיע אחרי עונה נהדרת בכפר סבא מהמחוז הצפוני, הציג יכולת מרשימה ויציבה וניצח לא מעט משחקים עבור הקבוצה של אורי קוקיה - כשהתקפית תמיד היה בזון (כ-12 נקודות למשחק), והגנתית הגיע תמיד לעשות את העבודה. 40% ממאמני הליגה נתנו את קולם למורדוך.

 

עוד היו קרובים להיכנס לחמישיית העונה: פול דילייני וכרמל בוכמן (הפועל כפר קאסם), סתיו אהרון (מכבי אליצור פתח תקווה), אופק מלכה (אליצור רמלה), אריאל זנו (א.ס. אשקלון).

אלון ששון, אור מורדוך, גרנט גרינברג וגיא נצר (צילומים: דיגישארק מדיה)

 

השחקן המשתפר: ניב אמית (א.ס. אשקלון)

אחרי שרשם אשתקד עונת בכורה כרכז שני במכבי אשדוד אך התקשה לקבל דקות כשלפניו ברוטציה עמד רכז בכיר כיובל רחמילביץ', השנה הדרים לשכנה מאשקלון ומהר מאוד נכנס לעניינים. עוד במשחקי טרום העונה הציג אמית יכולת משובחת, הציג יכולות נהדרות בהגנה, ועם השיפור ההתקפי, הקליעה, והמסירות הוירטואוזיות, גם תפס בצדק את משבצת הרכז הראשון במערך של עידן דניאל. אמית סיים את העונה קרוב ל-9 נקודות בממוצע למשחק (ששודרגו לאזור ה-12 בחלק השני של העונה) , ויהיה מעניין לראות אם אשקלון תצליח לשמור גם עליו בקיץ הקרוב.

 

שחקן ההגנה: בוריס בוגוסלבסקי (מכבי אשדוד)

אם זכרוננו אינו בוגד בנו (ומוטב שלא יבגוד בנו כי הוא הדבר האחרון שנשאר לנו), זוהי הפעם השניה בה בוריס בוגוסלבסקי נבחר לשחקן ההגנה של העונה, וטיקט הגנתי בליגה הזו הוא אינו עניין של מה בכך. אשדוד פתחה היטב את העונה, והרבה מהקרדיט לכך הגיע לבוגוסלבסקי, כשבמידה מסוימת היה אחד הברומטרים בקבוצה של איתן בן אליעזר. בוגוסלבסקי שבר את ידו ונעדר ממשחקי הפלייאוף, אבל אחרי ההצלחה ברבע הגמר - אשדוד תנסה לעשות עוד צעד אחד קדימה ולאתגר את כפר קאסם. סביר שנקבל תשובות כבר בימים הקרובים. ואם תהיתם אז גם צד התקפי לא רע יש לו - עם כ-13 נקודות העונה.

 

השחקן השישי: סתיו אהרון (מכבי אליצור פ"ת)

סתיו אהרון הוא שחקן של מאמן. לא משנה איך תסתיים העונה, בפתח תקווה הוא הוכיח שהקשר שלו עם נמרוד כהן ושיתוף הפעולה ארוך השנים שלהם שווה יותר מסך חלקיו. אהרון, עם היכולות ההתקפיות הורסטיליות והקטלניות שלו (מעל 17 נקודות בממוצע למשחק), הוא השחקן שהשפיע הכי הרבה על מה שקרה על הפרקט בפתח תקווה השנה. כשהוא היה טוב הקבוצה ניצחה וכשפחות - זה גם הלך פחות. לא מעט קולות קיבל אהרון גם כמועמד לחמישייה (אליה נבחר בעונה שעברה), אבל כשאתה שחקן שישי כל כך משפיע, אין בחירה טובה ומפרגנת יותר מלהיות השחקן השישי של העונה.

סתיו אהרון, בוריס בוגוסלבסקי וניב אמית (צילומים: מכבי אליצור פ"ת, דיגישארק מדיה)