ארצית: הפלייאוף יוצא לדרך
בדרום: יבנה ואשדוד פייבוריטיות להעפיל לגמר, רמלה ונחל שורק שנתנו עונה מעבר לציפיות - ינסו לתת פייט ואולי להפתיע. בצפון: כפר סבא ומגדל יזרעאל אמנם סיימו ראשונות, אבל בעונה בה כולן ניצחו את כולן, אף אחד לא יופתע אם ברוש או עכו ימצאו את דרכן לגמר. פלייאוף 23/24 - קצר יותר, מסקרן לא פחות - יצאנו לדרך. (צילום יבנה: אלירון לוגסי)
| אלירן כהן
התחלנו עם פסקת פתיחה, ואז החלטנו שאין לנו באמת משהו מעניין להגיד לכם בפסקת פתיחה, אז הפעם נחרוג ממנהגנו וניגש ישר לעניינים. סיכומי עונה, מצטייני עונה ועוד ועוד - במהלך הימים הקרובים. סיכום המחזור האחרון למקרה שפספסתם פה, ואם אתם רוצים לדעת מה פאנל הפודקאסט שלנו חושב לקראת הפלייאוף - אז ממש כאן מחכה לכם פרק מספר 4.
דרום
אליצור יבנה (1) - אליצור נחל שורק (4)
לכאורה, אבל רק לכאורה, הסדרה הכי קלה לניחוש. יבנה טרפה את הליגה וסיימה ב- 24-2, נחל שורק הציגה עונה מפתיעה ויוצאת מן הכלל והשתחלה לפלייאוף ממש במחזורי הסיום כנגד כל הציפיות, ועל הנייר זה אמור להסתיים ב- 2-0 מוחלט של המוליכה. בעונה הסדירה הקבוצה של שלומי כהן ניצחה פעמיים, כשבסיבוב השני הזיעה בחוץ וניצחה בהפרש של 3 נקודות בלבד (הניצחון הכמעט הכי דחוק שלה העונה). יבנה עמוקה, מאוזנת, יציבה, ומחזיקה באינספור כלים בהתקפה ושחקנים שראו הכל ועשו הכל כמו איתי קרביוב, אלעד הופמן, שמואל מלכוב וגרנט גרינברג. נחל שורק, בהובלת זיו מעוז, צעירה, נושכת, קבוצה שלא תוותר על אף פוזישן.
ולמה זו לא תהיה סדרה קלילה? בדיוק בגלל שיותר מידי אנשים חושבים שהיא תהיה כזו. בשורה התחתונה, הקבוצה של ליאור רוזן תבוא משוחררת ובלי לחץ, בעוד שיבנה, שכשלה כבר שנתיים במאבקי העלייה לליגה הלאומית, לא יכולה להרשות לעצמה להסתבך. פלייאוף רביעי של יבנה, פלייאוף ראשון של נחל שורק - אבל הופעה שנייה של "שחקן אמיתי" בטופ-4. הפעם הקודמת הייתה של מכבי שוהם ורועי מייזליק.
מכבי אשדוד (2) - אליצור רמלה (3)
אחרי שנתיים בהן נעצרו בשלב חצי הגמר (פעם אחת כצבר) במכבי אשדוד לא יסתפקו העונה בפחות מעליית ליגה. זה יכול לקרות במסלול הישיר או העקיף, אבל זו המטרה המוצהרת ולא בכדי בקבוצה העמידו סגל עמוק לשם כך. רמלה, כמו נחל שורק, רשמה הישג ענק בעצם ההגעה למעמד, אבל מעבר לכך - הייתה קבוצת צמרת לאורך העונה כולה, ומיקומה בין 4 הראשונות כמעט ולא הוטל לספק בשום שלב של העונה.
על העונה הנהדרת של אשדוד העיבו פיטוריו של המאמן אורי קוקיה, שבועיים לפני הפלייאוף, אולם הסגל העמוק שבנתה הקבוצה, ומונה לא מעט שחקנים שכבר עלו ליגה כמו תומר פיסצקי, חן אחרק, עומר אל-על וייבגני חולודוב אמור להקנות לה יתרון נגד כמעט כל קבוצה בליגה. בקבוצה של ארז רייכרט התבלטו השנה לא מעט שחקנים, שכבר מזמן הפסיקו להיקרא "צעירים" בליגה הזו כמו דביר רינגוולד, עמית בן דהן ועמית סנקר, והם ינסו - למרות ההפסד הכפול לאשדוד בעונה הסדירה - להוכיח שיש להם הרבה למכור בסדרה הזו.
מכבי אשדוד. נבנתה לעליה וזה הזמן להראות את זה (צילום: פרטי)
צפון
הפועל כפר סבא שלום (1) - הפועל עכו (4)
על פניו, מקום ראשון נגד מקום רביעי. בפועל - דווקא עכו היא זו שניצחה פעמיים את כפר סבא בעונה הסדירה, אבל כמו שאמרנו בכותרת - בעונה בה כמעט כולן מנצחות את כולן - לא בטוח שיש לאחד משני הנתונים הללו משמעות, וקשה לנו שלא לראות את הסדרה הזו מגיעה למשחק שלישי. בשלוש שנותיה בליגה - ההצלחה של כפר סבא לא עלתה בקנה אחד עם ההשקעה התקציבית שלה, כך יצא - שדווקא בעונה בה השקיעה מעט למדי - הצליחה כפ"ס לסיים את העונה הסדירה במקום הראשון ולהיות פייבוריטית לעלייה.
ובעוד שהקבוצה של אלעזר יעקבי הפגינה יציבות ועקביות לאורך העונה, זו של כפיר מרדכי (שהגיע באמצע העונה) - לצד נצחונות גדולים על כל קבוצות הצמרת - ידעה לא מעט הפסדים לקבוצות מהתחתית. זה לא מנע ממנה להעפיל לפלייאוף, אבל לבטח יכול היה לסייע לה להשיג יתרון ביתיות. הסגל של כפר סבא, שהובל השנה בין השאר ע"י נועם חסון ואיתי פדלון, מתבסס על לא מעט שחקני בית. בעכו, מאידך, מככבים שמות שכבר נתקלתם בהם לא מעט גם בקרב אלופות הליגה הקודמות כמו רועי נברו, נועם מטלון, ניר נצר וגל טסלר. זה לא משנה איך תגמר הסדרה, התוצאה פה לא תפתיע אף אחד.
הפועל מגדל יזרעאל (2) - הפועל גלבוע ברוש (3)
אולי הסדרה הכי מותחת והכי מסקרנת מבין הארבע. שתי קבוצות שהן קודם כל חלק ממועדונים גדולים ויציבים, שהציגו עונה נהדרת ושמקום בצמרת הוא כבר עניין שבשגרה מבחינתן. מצד אחד - מגדל של מאורו ספאק - שאימן בעבר בברוש - הודחה בעונה שעברה כבר בשלב רבע הגמר אבל לא הורידה רגל מהגז וכיוונה ללכת הכי רחוק שאפשר גם העונה. מצד שני - גלבוע ברוש של דן קציר שרושמת פלייאוף שלישי ברציפות, בזמן שלא הרבה נתנו לה צ'אנס - פעם שלישית ברציפות.
את מגדל מובילים אנטון שוטבין, עזמי אבו אחמד ורז מור. בברוש מככבים בין השאר רועי בר חן, רם זקס ודן פרבר. בעונה הסדירה - כל קבוצה ניצחה בביתה, אבל לפלייאוף כבר למדנו שיש חוקים משלו. ברוש, כזכור, העפילה לגמר בעונה שעברה - שם הפסידה לצפת ולמעשה "נמנעה" מדרבי בליגה הלאומית מול הפועל גלבוע גליל שנשרה מליגת העל וכבר הספיקה לחזור לשם ביום שני אחרי ניצחון על מכבי רחובות בסדרת חצי הגמר.
הפועל עכו. ה"כבשה השחורה" של כפ"ס העונה
טריוויה:
- פלייאוף 23/24 יהיה הפלייאוף השביעי במספר שמתקיים בליגה הארצית, כשבמרבית הפעמים - כמו בעונה הזו - הוא מנה את 4 הראשונות בלבד מכל מחוז. אז יצאנו ולמדנו, וגילינו שמבין 12 הקבוצות שזכו בסופו של דבר באליפות הליגה - רק 4 מהן סיימו את העונה הסדירה במקום הראשון (הפועל חיפה, הפועל חבל מודיעין, אליצור שומרון ומכבי רחובות). במחצית מהמקרים - דווקא הקבוצה שסיימה את העונה במקום השני היא זו שהעפילה ללאומית בסופו של דבר. לאיזה צד הסטטיסטיקה תתיישר הפעם?
- 2 קבוצות ועוד חצי, שלקחו חלק במשחקי הפלייאוף בפעם הראשונה שהתקיימו - יקחו חלק גם הפעם. אנחנו מדברים על אליצור רמלה - שהפסידה בגמר של 15/16 למכבי רחובות, הפועל עכו והפועל עמק יזרעאל - שהתאחדה מאז עם מגדל העמק וסיפקה לנו חצי.
- המעניינת מכולן היא הפועל עכו, שיאנית הפלייאוף, שהופיעה במעמד בכל עונותיה בליגה (הופעה שביעית!) ולמרבה האירוניה - העפילה לליגת העל דווקא בעונה בה לא התקיימו משחקי פלייאוף (19/20, עונת הקורונה שנקטעה באמצע).
- קבוצות שכבר הגיעו לגמר הפלייאוף בליגה הארצית והפסידו: אליצור יבנה, הפועל גלבוע ברוש, הפועל כפ"ס, הפועל מגדל העמק, אליצור רמלה. קבוצות שהגיעו לגמר הפלייאוף בליגה הארצית וניצחו: אליצור יבנה.