Rising Stars : סיכום סיבוב בליגת העל
.זה אירוע האול-סטאר הגדול שמפגיש שחקני עונה ראשונה עם עונה שניה. בליגה שהוצפה בשמות חדשים ושחקניות צעירות בשנתיים האחרונות, סוף הסיבוב הראשון הוא הזדמנות מצוינת לבחור את מצטיינות הסיבוב הרוקיות והסופומורס. עוד בסיכום הסיבוב, טבלת הליגה במבט לתפוקה הישראלית "Rising Stars"
| safsal
רוקיות (עונה ראשונה)- חמישיית הסיבוב
עונה ראשונה בכל ליגה, ובוודאי בליגה מקצוענית, היא לא פשוטה. גם ראוי למדוד אותה בהסתכלות שנתית ולא אחרי סיבוב אחד של שמונה משחקים. בכל זאת, אם בליגה הטובה בעולם יודעים להרכיב את הנבחרת שתלך לאול-סטאר, גם בליגה שלנו אפשר להתחיל ולבחון את השחקניות הצעירות בעיקר לקראת הקיץ הקרוב ונבחרות ישראל.
ארבע שחקניות מנבחרת הנערות הצליחו כבר בעונה הראשונה שלהן בליגה להשתלב עם מעל 10 דקות למשחק ברוטציה הקבוצתית. החמישית כבר שנה שניה בליגה ועליה יכתב בהמשך. עוד 3 שחקניות קרובות להתמודד על מקום בחמישייה וינסו לעשות את זה בסיבוב הבא. סה"כ עונה נהדרת לבאות מהנבחרת עד גיל 18 שבהחלט עשו התקדמות בקיץ ואחריו.
(נוף קדם – א.ס. רמת השרון (גיל: 22 ו-8 חודשים כשנעמה שפיר חזרה לישראל היא שיחקה בעונתה הראשונה ברמלה 27.5 דק' בממוצע, קלעה 8.2 נק' ומסרה 3.9 אס'. קדם בינתיים עם 32 דק' בממוצע, 13.8 נק', 1.4 אס' ו-3.4 ריב'. אין פה כוונה להשוות את קדם לשפיר, אלא את השתיים לבנות גילן שחוזרות מהמכללות. קדם בגיל 22 בעונתה הראשונה בליגת העל התברגה מיד כשחקנית חמישייה ברמת השרון, פתחה בכל המשחקים מתחילת העונה, שניה בליגה בין הישראליות בדקות משחק ומובילה את קבוצתה בנקודות כשמציגה מספר דו ספרתי של נקודות. היא קצת שונה בין חברותיה לרשימה כיוון שהיתה מהאחרונות שהתאפשר להן לצאת למכללות מיד אחרי התיכון, אבל מקומה כאן חשוב כדי להראות את העתיד של הנבחרת הבוגרת, את הפוטנציאל שיש בליגת המכללות וגם כי פשוט מגיע לה.
(שיר תירוש – מכבי רעננה (גיל: 17 ו-7 חודשים אולי הפתעת העונה עד כה. תירוש, בוגרת המחלקה הצעירה של מכבי רעננה, ראתה בשנתיים האחרונות את הנהלת הקבוצה מחתימה בכל שנה 7-8 שחקניות רכש ומשאירה אותה בקצה הספסל ובליגת הנערות. העונה הוכיחה שהיא "רעננה". עלתה לבמה המרכזית במשחק המשודר הראשון של העונה וקלעה 10 נק' ומשם מצאה את מקומה ברוטציה כשהיא בתום הסיבוב ראשונה בין הישראליות בקבוצתה בנקודות ובמדד. תירוש עדיין שחקנית קבוצת הנערות מה שגרם לה להפסיד את אחד ממשחקי הליגה העונה ואת הגביע, עקב הנסיעה לחו"ל, אבל היא עוגן ברוטציה הקבוצתית עד כה ובשני הניצחונות של קבוצתה היתה גורם משמעותי. ממוצע 20 דק' (7/8 מהמשחקים), 6 נק', 1.3 אס', 1.3 ריב', 4.6 מדד.
(יערה יצחקי – מכבי רעננה (גיל: 18 ו-4 חודשים יצחקי היא קודם כל רכזת. חשוב לומר את זה בליגה שבה מצפים מישראלית להיות לקלוע זריקות פנויות ולעשות הגנה, ליערה יצחקי לקח את הזמן למצוא את מקומה בליגת העל. לצד ביאס בחודש הראשון שלה בליגה היתה צריכה להיות "המבוגר האחראי". עם הגעתה של אשלי האוטס העומס פחת עליה ועם גארדית מובילת כדור לידה עלתה ליחס אס'-איב' חיובי. הסטטיסטיקות מוכיחות שיצחקי היא עוגן הגנתי, אבל היא בעיקר הדברים שלא רואים בסטטיסטיקה, בשקט ובאחריות שמשחקת. כיון שלרוב הביטוי לתירוץ ליכולת בינונית, אפשר להסתכל על משחק הליגה שנעל את הסיבוב בו זרקה כמעט כמו שזרקה בכל הסיבוב הראשון וסיימה עם 13 נק' (3/3 מחוץ לקשת) ושיחקה 31 דקות זמן שיא לעונת רוקי. הוכיחה שיכולה אבל רוצה אחרת. ממוצע 17 דק' (8/8 מהמשחקים), 2.5 נק', 2.1 אס', 1.9 ריב', 1.6 מדד.
(נוגה פלג פלץ – בנות הרצליה (גיל: 18 ו-4 חודשים בבנות הרצליה החלו לפני שנתיים בתפיסה של החתמת השחקניות הצעירות שסומנו להיות "הדבר הבא". לצד אופיר בנט, שון לוי ורותם חביב המקומיות הוחתמו, בין היתר, מאי דיין, יעל גלילי ובקיץ האחרון גם נוגה פלג פלץ. זו פתחה את העונה עם המון ביטחון ובשני המשחקים הראשונים קיבלה 21 דקות ו-16 דק' וסיימה עם 5.5 נק' בממוצע ומדד ממוצע של 6 נק'. העומס על העמדה הביא לרוטציה שפגעה לה בדקות המשחק, למרות שהוכיחה נגד רמה"ש שגם ב-7 דקות יכולה לקלוע 7 נקודות. בסיכום הסיבוב אפשר לומר שההתחלה היתה מבטיחה יותר אבל הממוצעים מרשימים לעונה ראשונה (עד כה ממוצעיה עדיפים על אלה של בנט בעונת הבכורה שלה). ממוצע 12 וחצי דק' (8/8 מהמשחקים), 3.4 נק', 0.6 אס', 1.3 ריב', 3.7 מדד.
(ליאור הלוי– מכבי רעננה (גיל: 18 ו-8 חודשים שחקנית הפנים שהגיע למכבי רעננה במסגרת כרטיס כפול שנועד לעזור לאקדמיה בלאומית. הלוי פתחה את העונה בצורה לא יציבה ולצד הופעות טובות כמו נגד פ"ת (4 נק' ו-4 ריב' בשש דקות), התקשתה למצוא את העמדה בה יש לה יתרון במשחקים האחרים. עזיבתה של ג'קסון פינתה להלוי מקום נהדר בצבע, היא הוכיחה את עצמה כשומרת מצוינת על גבוהות זרות כשהסתדרה עם ינגיפה ותפקדה היטב גם ברמת חן עם 24 דקות למשחק בהם לקחה 7 ריב'. לצד פיין נדמה שמתפנה להלוי משבצת נוחה בשיטה הקבוצתית, אבל דווקא אז כשהיא במומנטום חיובי יצאה לטורניר עם האקדמיה ונעדרה משני משחקים חשובים של קבוצתה והיא סימן שאלה לקראת הסיבוב הבא. בינתיים לאור החלק השני של הסיבוב הראשון היא בהחלט בין החמש הבולטות ובוודאי ששחקנית הפנים הבולטת. ממוצע 11 דק' (6/8 מהמשחקים), 2 נק', 2.8 ריב', 0.5 אס', 3.3 מדד.
:(החמישייה השניה (צפויות לפרוץ בסיבוב הבא
הדר חדד (הפועל ראשון לציון)- בת 17 וחצי. פציעה טורדנית ועומס מסגרות הביאו לכך שהדר חדד נדחקה אחורה ברוטציית קבוצתה. בדקות שקיבלה הוכיחה שיכולה וצריכה להיות על המגרש כדי לעזור לקבוצתה, ועכשיו עם תום ליגת התיכונים אולי גם תקבל יותר. עד כה: 1.2 נק', 0.4 ריב', 0.4 אס' (שיחקה 5 משחקים)
עמית גור (הפועל זיכרון/מעגן מיכאל)- בת 24. עונה ראשונה לשחקנית שכבר 7 שנים משחקת בלאומית. העונה עם העולה החדשה מתקשה בינתיים למצוא את מקומה בליגה ולמרות ששותפה בכל המשחקים ובממוצע 10 דק' למשחק הצליחה לסיים משחקים עם 1.8 נק' בממוצע, בתקווה שבסיבוב הבא כבר תרגיש נוח יותר. סהר דגן (מכבי רעננה)- בת 18. שחקנית בית שהוליכה בעונה שעברה את מחלקת הנערות לטריפל. אולי היותה מחוץ לנבחרות ישראל, הרחיקה אותה מהתודעה, אבל מדובר בשחקנית לא פחות מוכשרת מהצעירות האחרות בקבוצה שנהוג להזכיר ובינתיים מעמידה ממוצעים שדומים לאלה של סער (ר' בהמשך) ובפחות דקות. אחרי סיבוב הסתגלות יכולה להיות התוספת שרעננה צריכה ברוטציה. (7 דק'- 5/8 מהמשחקים, 0.4 נק', 0.8 ריב', 0.6 אס')
דור סער (מכבי רעננה)- בת 17 וחצי. שחקנית האקדמיה בכרטיס כפול. כמו שהעונה מתקדמת עד כה נדמה שסער קודם כל שחקנית אקדמיה ורק אח"כ רעננה. היא שיחקה רק ב-4 ממשחקי העונה כשבלא מעט מהאחרים לא עמדה לרשות הקבוצה. בכל זאת ב-8 דק' בממוצע ששיחקה הצליחה לקלוע 0.5 נק' ולהוסיף 0.8 ריב', 0.8 אס'. כעת כשהאקדמיה מחוץ למשחקי הפלייאוף העליון אולי תעבור לשים דגש על ליגת העל.
צליל וטורי (הפועל ראשון לציון)- בת 18. לא הרבתה לשחק ולקבל דקות של ממש בראשון לציון, אבל כל מי שעוקב אחריה בלאומית רואה שחקנית פנים שהפכה להיות גארדית מצוינת ובמשחקים האחרונים גם בראשל"צ החלו לשים לב לכך ולתת לה דקות משחק ראשונות לקראת, אולי, סיבוב שני טוב יותר.
:50% מהמשחקים
שלי סירקיס (מכבי רעננה)- השחקנית הצעירה בליגה (17 ושבוע), קיבלה 3 דקות בגארבג' טיים נגד הרצליה וקלעה מיד 5 נקודות, כדי להוכיח שהיא לגמרי שייכת לרמות האלה. בהמשך התקשתה לשחזר את היכולת ונעדרה מחלק מהמשחקים בעקבות נסיעת קבוצת הנערות לסרביה, אבל את הפוטנציאל כבר הראתה.
זואי רייכמן (מכבי רמת חן)- בת 21. עוד הפתעה מרעננה. במשך שנים רייכמן הסתובבה בליגה הלאומית והתקשתה לקבל דקות של ממש או בכלל בליגת העל. העונה לקחה אותה שירה העליון כפרויקט ורייכמן מתחילה להראות שיפור. כבר 4 משחקים עלתה לשחק ובממוצע קיבלה 7 דק' והיא עם 1 נק' ו-1.3 ריב' בהם.
.לורן בניטה, ליעד אורבך, הילה מימון, ענבר זינגר, יובל ניצן – שחקניות שקיבלו בסיבוב הראשון מעט הזדמנויות יחסית ויחכו להמשך העונה להוכיח יותר
סופומור (עונה שניה)- חמישיית הסיבוב
Sophomore, הוא כינוי בארה"ב לסטודנט בשנה השניה שלו. הכינוי תפס גם בנ.ב.א והפך למסורת משחקים בסוף שבוע האול-סטאר כש'נבחרת סופומורס' התמודדה נגד השחקנים הרוקים שהגיעו 'לליגה הטובה בעולם. לא מעט שחקניות ערכו בעונה שעברה עונת בכורה אישית, אלה השחקניות הבולטות שבהן שגם עשו השנה את קפיצת המדרגה כיאה ל'שחקנית בשנה שניה
(עדן רוטברג – הפועל זיכרון/מעגן מיכאל (גיל: 18 ו-5 חודשים עונה שעברה: 13 דק', 3.3 נק', 0.6 ריב', 0.4 אס', 0.9 מדד עונה נוכחית: 28 דק', 10 נק', 2.8 ריב', 1.6 נק', 6 מדד
החזרה הביתה למקום בו גדלה עשתה לעדן רוטברג טוב. היא מקבלת את ההכרה כשחקנית מקומית עם 28 דקות ומקום בחמישייה בכל משחקי הליגה מתחילת העונה, קולעת מספר נקודות דו ספרתי ושיפרה ב-600% את המדד שלה. רוטברג עד כה השחקנית המשתפרת בליגה ואת כל זה עושה בגיל 18 בלבד. העובדה שאפשר להיות מאוכזבים ממשחק שלה שמסתיים עם 6 נק' ו-4 ריב' כמשחק החלש ביותר שלה העונה מעיד על השיפור שחל בה והציפיות הגבוהות ממנה.
(טל לב – א.ס. רמת השרון (גיל: 19 ו-4 חודשים עונה שעברה: 9 דק', 1.8 נק', 0.8 ריב', 0.8 אס', 1.2 מדד עונה נוכחית: 22 דק', 7.5 נק', 2 ריב', 1.2 אס', 4.3 מדד
את קפיצת המדרגה של טל לב אפשר היה לראות בנבחרת ישראל, השחקנית שסיפקה 21 נקודות במשחק האחרון של מוקדמות אליפות אירופה, הראתה שהנה הגיע השינוי. את העונה בכלל פתחה באיחור עקב פציעה ומאז שיחקה בין 19-30 דקות בכל משחק ופעמיים סיימה עם מספר נקודות דו ספרתי, כשהקליעה שלה מחוץ לקשת עומדת על 55%. לצד השיפור הגדול בכל הנתונים הסטטיסטיים, גם מאבדת יותר מבעונה שעברה ועוד קצת יציבות ושליטה ביחס איס'-איב' יהפוך אותה כבר בעונתה השניה לאחת הישראליות המובילות בליגה.
(אופיר לביא – הפועל פתח תקווה (גיל: 19 ו-11 חודשים עונה שעברה: 6 דק', 1.6 נק', 0.6 ריב', 0.7 אס', 1.6 מדד עונה נוכחית: 25 דק', 4.8 נק', 1.9 ריב', 2.6 נק', 4 מדד
מתוך 21 משחקים שולבה אופיר לביא רק ב-13 בעונה שעברה. העונה לא רק שלביא שיחקה בכל משחקי קבוצתה אלא שב-7 מהם אף פתחה בחמישייה. היא מובילה בדקות המשחק בין הישראליות בקבוצה ואת ממוצעיה מהעונה שעברה שילשה. לביא הפכה להיות העונה גארדית לגיטימית בפתח תקווה וזה אמנם לא מעט, אך מניסיון העבר גם לא צריך לסנוור וההחלטות שתקבל בעקבות העונה הזו חשובות לא פחות.
(שיר לוי – הפועל פתח תקווה (גיל: 19 ו-2 חודשים עונה שעברה: 8 דק', 1.2 נק', 1 ריב', 0.4 אס', 1.2 מדד עונה נוכחית: 16 דק', 4 נק', 2.1 ריב', 0.9 אס', 3.3 מדד
לוי היא עוד שחקנית עם עבר בראשל"צ, שלא כמו לביא, שיחקה שם רק בנערות ובעונה שעברה היתה דווקא בחולון. את העונה הנוכחית היא מחלקת בין ליגת העל ללאומית בכרטיס כפול, אבל גם בתוך כל המסגרות האלה הצליחה להכפיל בינתיים את הממוצעים שלה ביחס לעונה שעברה. מדקות המשחק ועד האסיסטים ובנקודות אף הראתה שיפור משמעותי יותר. השלב הבא הוא לנסות להשתלב בחמישייה, נתון שעוד חסר לה העונה.
(יולי גרוסמן – הפועל זיכרון/מעגן מיכאל (גיל: 19 ו-5 חודשים עונה שעברה: 6 דק', 1 נק', 0.6 ריב', 0.6 אס', 0.9 מדד עונה נוכחית: 11 דק', 2 נק', 0.8 ריב', 0.8 אס', 1.7 מדד
השינוי הכי קטן בין שחקניות החמישייה. גרוסמן שותפה בעונה שעברה ב-10 משחקים בסך הכל. העונה כבר יש לה 8 כששותפה בכל משחקי קבוצתה. היא גם משחקת בממוצע כפול ביחס לדקות שקיבלה במשחקים בהם שיחקה אשתקד, אך בסטטיסטיקה עוד לא מצליחה להביא את התפוקה המצופה. במשחק שסגר את הסיבוב, נגד רעננה, כבר קלעה 11 נק' (שיא אישי) ב-24 דקות ואולי זו התחלה חדשה לקראת הקפיצה הגדולה.
יעל גלילי (בנות הרצליה), עמית טולמן (הפועל פ"ת), ולדה אברמוב (אליצור חולון)- לא הצליחו בינתיים לעשות את השינוי שהיה מצופה מהן ולמרות שלכל אחת היו רגעים טובים יותר ופחות העונה, הן לא עשו קפיצת מדרגה שמצופה מהן.
:על התפר – שחקניות עונה שלישית
שירה ששון (מכבי בנות אשדוד)- השחקנית החשובה ביותר ברשימה, כיוון שממתינה לה עוד עונה בנבחרת העתודה בקיץ הקרוב. ששון כבר עונה שלישית ועדיין לא בת 20. בינתיים מסתמן שזו אכן העונה הטובה ביותר שלה בקריירה כששיפרה את כמות הדקות מ-3 למשחק ל-9 בעונה הנוכחית, שותפה ב-6 מתוך 8 המשחקים בסיבוב הראשון, וסיימה עם 1.8 נק' בממוצע ו-1.3 אס'.
נועה זליבנסקי (אליצור חולון)- פתיחת העונה הזכירה את זו של השנה שעברה, אך בשני המשחקים האחרונים של הסיבוב כבר מצאה את מקומה בחמישייה, זכתה להרבה מאד דקות ואיתן מתחילה גם להראות שיפור סטטיסטי. אם תצליח לשמור על המאזן גם כשאורטל אורן תבריא זו תהיה העונה הטובה בקריירה של זליבנסקי.
דניאל רבר (מכבי רמת חן/בליך)- סימן שאלה בעיקר מבחינה בריאותית. רבר התקשתה לשחק העונה בסיבוב הראשון בגלל הכשירות הבריאותית שלה. סה"כ היו לה בסיבוב הראשון רק שני משחקים מעל 15 דקות למשחק ובשניהם קלעה 4 נק' ולקחה 5 ריב' בממוצע. בראשל"צ כבר היו לרבר גם 3 חסימות ובשאיפה לסיבוב הבא שתוכל לשחק בו בכל המשחקים ותעזור בכך גם לרמת חן להגדיל את הרוטציה.
עדן פורת (הפועל ראשון לציון)- עוד עונה לא פשוטה ולא מסיבות מקצועיות. עדן פורת מתקשה לשחזר את הכושר והיכולת מהשנים הקודמות. אמנם פורת שיחקה בכל משחקי הקבוצה מתחילת העונה וכמות דו ספרתית של דקות בכל אחד מהם אבל את הדומיננטיות שהתרגלנו לראות ממנה בצבע עדיין לא הראתה ואין ספק שראשל"צ זקוקה לה.
מיכל ששון (מכבי בנות אשדוד)- בניגוד לשירה, למיכל ששון קשה העונה לקבל את הדקות משחק באשדוד, העומס בעמדות הגארדית, איפשר לה להשתלב רק במחצית ממשחקי העונה ובכמות דקות נמוכה יחסית שלא איפשרה לה באמת לעשות את השינוי.
הזוית הישראלית – מדד הישראליות בין קבוצות הליגה
הטבלה שהופיעה לראשונה אחרי 6 מחזורים, מסכמת את הסיבוב אחרי שמונה. כמה שינויים בדירוג ובהם בעיקר שיפור מסוים במעמד הישראלית ברמת השרון (בעיקר בגלל מחזורים בהם שיחקה עם שתי זרות ופחות) ובבנות הרצליה (חזרתה לכושר של אברמזון) ודעיכה ברעננה (קשור לנסיעות של הצעירות של רעננה לסרביה ושל בנות האקדמיה לברצלונה, שהקטינו את הרוטציה) כמובן שיש קשר גם כמובן למשחקים שהיו לקבוצות, אבל אחרי סיבוב אחד ככה נראה מעמד הישראלית בכל אחת מהקבוצות – בכולן עוד יש מקום לשיפור.
ממוצע הדקות לישראליות לקבוצות הליגה
.הנתונים לוקחים בחשבון שכל קבוצה מחויבת לפחות ל-80 דקות לישראליות (עפ"י 3 זרות בקבוצה), בסוגריים ביחס למדד הקודם
('מכבי אשדוד – 124 דקות (עליה של 4 דק (א.ס. רמת השרון – 120 דקות (עליה של 11 דק'- לרמה"ש רק 2 זרות במחזורים האחרונים (מכבי רמת חן/בליך – 101 דקות (עליה של 3 דק'- דניאל רבר חזרה לשחק (הפועל פתח תקווה – 104 דקות (ירידה של דקה (הפועל זיכרון/מעגן מיכאל – 103 דקות (עליה של דקה ( מכבי רעננה – 99 דקות (ירידה של 5 דקות (בנות הרצליה – 97 דקות (עליה של דקה (הפועל ראשון לציון – 96 דקות (עליה של 3 דקות (אליצור חולון – 85 דקות (ירידה של 2 דקות – אורטל אורן פצועה במחזורים האחרונים
אחוז נקודות הישראליות מסך נקודות הקבוצה
א.ס. רמת השרון – 59.40% (40.6 נק' בממוצע) – עלתה מיקום 1 מכבי אשדוד – 56% (45 נק' בממוצע) – ירדה מיקום 1 מכבי רמת חן/בליך – 41.2% (35.9 נק' בממוצע) – ללא שינוי הפועל זיכרון/מעגן מיכאל – 39% (25.3 נק' בממוצע) – ללא שינוי הפועל פתח תקווה – 35% (21.6 נק' בממוצע) – ירידה בנק' ; עלתה מיקום 1 הפועל ראשון לציון – 26.4% (17.2 נק' בממוצע) – עלתה 2 מקומות מכבי רעננה – 31% (18.6 נק' בממוצע) – ירדה 2 מקומות אליצור חולון – 30% (20.7 נק' בממוצע) – שיפור בנקודות ; ללא שינוי במיקום בנות הרצליה – 24.1% (19.0 נק' בממוצע) – שיפור בנקודות ; ללא שינוי במיקום