לקראת גמר לאומית נשים
3 מאבקי ראש בראש. הגמר בין אליצור ת"א לבין הפועל כפ"ס הוא הרבה יותר מהיסטוריה עבור האגודות. שלושה מאצ'-אפים מעניינים יבנו את סיפור האליפות הקרובה שתיצבע בשבוע הבא בכחול או ירוק, המשחק הראשון רביעי (5.5, 20:30), האולם צפוי להיות מלא בדיוק כשמגבלת המקום בוטלה.
| שי ברק
מועדים:
סדרת הגמר בין אליצור תל אביב להפועל כפר סבא תפתח ביום רביעי, 5.5.21 בשעה 20:30, באולמה הבייתי של אליצור תל אביב (שז"ר 37, תל אביב).
הסדרה תהיה בשיטת הטוב מ-3 משחקים כשמשחק מספר 2 יתקיים ביום ראשון, 9.5.21 בשעה 20:30 באולמה הבייתי של הפועל כפ"ס (אלי הורוביץ 23, כפ"ס).
משחק מס' 3 (אם יהיה צורך) תלוי בסדרה המקבילה בליגת העל, כרגע קבוע ליום רביעי הבא.
העונה הסידרה:
פעמיים נפגשו הקבוצות בליגה הסדירה והמאזן ביניהן 1-1. בתחילת העונה (מח' 2 כרונולוגי, מח' 6 עפ"י לוח המשחקים), ניצחה אליצור ת"א את כפ"ס 68:57. היו אלה הימים שלפני הצטרפותה של מיכל אפשטיין לכפר סבא. אחרי מחצית ראשונה צמודה ברחו ת"א ברבע השלישי לניצחון. 29 נקודות של טל יעקב לא הספיקו מול 21 נקודות של רוס, 17 נק' של תירוש ומשחק טוב גם של אמי רינת (13 נק').
הגומלין, שהתקיים בתל אביב (מח' 11 כרונולוגי ומח' 14 לפי לוח המשחקים) ניצחה כפר סבא בהארכה 68:66. הגנה טובה יותר של כפ"ס עם 13 נקודות של מיכל אפשטיין עזרו לכפ"ס להפוך לקבוצה היחידה שמנצחת באולמה של תל אביב (יעקב ומייברג קלעו 17 נק' כ"א), בתל אביב חזרו למשחק והיו קרובות לנצח בזמן החוקי אבל לא הצליחו למצוא את הטבעת במשחק הזה כשתירוש עם 14 נק' "בלבד" ונחמה עם 12 נק'.
קצת סטטיסטיקה:
אליצור תל אביב היא קבוצת ההתקפה הטובה בליגה עם 892 נקודות בעונה הסדירה.
הפועל כפר סבא היא קבוצת ההגנה הטובה בליגה כשספגה רק 727 נקודות
אליצור תל אביב מדורגת שניה כקבוצת ההגנה הטובה בליגה כשספגה 728 נקודות
הפועל כפר סבא מדורגת רביעית כקבוצת ההתקפה בליגה עם 833 נקודות.
הקלעיות המובילות בת"א: שיר תירוש 17, קרן נחמה 12.
הקלעיות המובילות בכפ"ס: טל יעקב 19.6, מיכל אפשטיין 17
שיר תירוש VS טל יעקב
טל יעקב, (כמעט 25, 172) מהכוכבות הגדולות (והראשונה שבהן) שגדלו במחלקה המפוארת של הפועל ראשון לציון. יעקב הובילה ב-2014 את הגימנסיה הריאלית לאליפות תיכונים ראשונה (עם 28 נקודות), בשנת 2015 הובילה את נערות הפועל ראשון לציון לדאבל היסטורי ראשון (28 נקודות בגמר מול העמק של עדן רוטברג).
שיר תירוש (כמעט 22, 168), מהכוכבות הגדולות (גם אם לא הראשונה...) שצמחו במחלקה המפוארת של מכבי רעננה. 24 שעות לפני הדאבל של יעקב וראשל"צ בנערות א', זכתה תירוש בדאבל משלה בנערות ב' (25 נק' שלה בגמר). ב-2016 ו-2017 החזירה את אליפות התיכונים לאוסטרובסקי (עם 23 ו-25 נקודות), בהמשך באותה עונה הובילה את מכבי רעננה גם לאליפות וגביע (2 טריפלים רצופים).
נבחרת הנערות: בשנת 2014 בנבחרת הנערות טל יעקב הובילה את הנבחרת, בדור הבוגר) לדרג א' (8 נק', 2.3 אס'), שנתיים לאחר מכן ב-2016 שיר תירוש ערכה את הופעת הבכורה בנערות באותו דרג א' (7.4 נק', 1.6 אס') שנה אחרי כבר סיימה קלעית מובילה עם 14.5 נק'.
ראש בראש: יעקב ותירוש שתיהן מזל תאומים, עם ימי הולדת כמעט חופפים (30.5 ו-2.6, ב-3 שנים הבדל). טל יעקב היתה הראשונה להוביל את ראשון לציון להישגים בנערות א' והתיכונים, שיר תירוש אחריה החזירה את הסרביס (הצלחת והגביע) לארון ברעננה. הן עשו מסלול דומה בנבחרות ישראל, הממוצעים שלהם דומים, שתיהן הגיעו בגיל 17-18 לליגת העל ולאחר שסומנו כ"דבר הבא בכדורסל הנשים" קיבלו החלטה לעזוב את הליגה.
יעקב הגיעה פעמיים לפיינל פור בלאומית נשים, אבל זו הפעם הראשונה שלה בגמר. שיר תירוש זכתה בגביע האיגוד עם קבוצה מהליגה הארצית (קבוצת הבת של מכבי רעננה) וזו הפעם הראשונה שלה בגמר.
יעקב ותירוש נפגשו 'ראש בראש' לראשונה רק העונה. המאזן ביניהן 1-1, הן היו הקלעיות המובילות בקבוצתן (יעקב 19.7 נק' כולל פלייאוף ; תירוש 17 נק' כולל פלייאוף), ועכשיו אחת מהן תזכה מול השניה בתואר האליפות הראשון שלה גם בבוגרות.
רבקה רוס VS מאיה איסרוב
רבקה רוס, (32, 160), שחקנית אס"א ירושלים, את האליפות הראשונה שלה בלאומית לקחה עם ירושלים כבר ב-2009. אחרי 8 עונות בליגת העל חזרה ללאומית ב-2016/17 וזכתה בדאבל במדי אליצור רמלה, יחד עם מאיה איסרוב. מאז, בעונות שאחרי, רוס הגיעה פעמיים לגמר (ופעם אחת בוטלה העונה כשהיא בצמרת) אך לא זכתה עוד בתואר.
מאיה איסרוב (31, 170), גדלה ברמת חן (אבל עוד בגיל נערות עברה לחולון), כשרוס זכתה באליפות הראשונה שלה בלאומית, מאיה איסרוב זכתה בדאבל בנערות א'. בעונות שאחרי שיחקה בעיקר בליגת העל, עם 2 תחנות בליגה הלאומית (רמלה ותל כביר). בעונת 2016/17 חזרה ללאומית והצטרפה לאליצור רמלה (אחרי שבחודש הראשון לעונה לבשה את המדים הירוקים). במדי אליצור רמלה וביחס עם רבקה רוס זכתה בדאבל. מאז, בעונות שאחרי, איסרוב עזבה את הלאומית לשנתיים ופעם אחת בוטלה העונה כשהיא בצמרת (מיד אחרי ניצחון על רוס), ולא זכתה עוד בתואר.
ראש בראש: שתי גארדיות, מנהלות משחק, שפרצו בגיל 18, היו שחקניות חמישייה דומיננטיות בליגת העל, אבל אף פעם לא זכו למלוא ההכרה והערכה שהיו ראויות לה. אם היו נולדות 10 שנים אחרי הן, כנראה, היו היום בסגל הנבחרת הלאומית. הן היו חלק מהנבחרות הצעירות, ומהשחקניות הגדולות בליגה הלאומית.
הן קודם כל חושבות על מסירה ולכן הממוצעים שלהן העונה הם סולידיים (8.4 נק' בממוצע לרוס, 8.2 נק' בממוצע לאיסרוב), אבל הן שוות לקבוצה שלהן הרבה יותר נקודות הן בניהול המשחק והן בהגנה.
כאמור, בכל עונה מאז האליפות האחרונה שהל לקחו יחד, הן בצמרת הגבוהה של הליגה, אבל אליפות הן לקחו רק ביחד. כעת כשהן 'ראש בראש' בגמר אחת מהן גם תזכה באליפות נוספת לראשונה מאז רמלה. לאן ילך התואר?
אורן לם VS דניאלה ראובן
אורן לם. המאמן הראשון שזו השנה הראשונה שמאמן בלאומית אבל כבר יש לו תואר בליגה הזו. לפני שנתיים (2019) עם מכבי רעננה מהליגה הארצית זכה בגביע האיגוד. אורן לם אימן בשנים האחרונות את מכבי רעננה וזכה בתארים רבים בגילאי נערות א' ו-ב' ובליגת התיכונים. חלקם כמאמן ראשי וחלקם כעוזר. לם אימן בנבחרות הצעירות כשעד לפני שנתיים אימן את האתנה ג'וניור והוביל אותן להישגי השיא של הנבחרת.
דניאלה ראובן. שנה שניה בליגה הלאומית ובאימון בוגרות, כשלפני כן שימשה כעוזרת באליצור רמלה בליגת העל. ראובן אימנה בין היתר במחלקות הצעירות בהרצליה, ת"א ופ"ת, אבל להישגי השיא ותארים לקחה כמאמנת נערות ב' במכבי רעננה. ראובן אימנה בגיל הטרום נבחרות, קבוצת הגיל הצעירה שנועדה להכין את השחקניות לנבחרות ישראל.
ראש בראש: שני מאמני עתיד בענף. זו השנה השניה שלהם כמאמני בוגרות (לם שנה ראשונה בלאומית ועוד שנה בארצית), וכבר בתחילת המסע שלהם העפילו למשחק גמר כשבסוף הסידרה לאחד מהם תהיה גם אליפות. את האליפות הקודמת שלהם, שניהם, לקחו במכבי רעננה ובנערות ב'. לראובן היה זה תואר אחד במסע הארוך ברחבי הענף, לאורן לם היה זה תואר אחד מיני רבים (חלקם כמאמן ראשי וחלקם בצוות האימון).
מי מהשניים יסיים את העונה עם אליפות?