מתכוננות ל-2023

בהגרלת הבתים שנערכה היום הוגרלה נבחרת ישראל נשים לבית 10 (בית J) עם נבחרות שבדיה ולטביה. מאחר והנבחרת תארח את אליפות אירופה 2023 (יחד עם סלובניה) הנבחרת תשתמש במוקדמות כמשחקי הכנה. המשחק הראשון בבית 11.11 נגד לטביה


| שי ברק

בתמונה: אלכס כהן נגד אמנדה זואווי בי. במשחק בישראל. כהן הבטיחה את מקומה באליפות אירופה, השבדית עדיין לא. (צילום: FIBA.COM)

 

הגרלת הבתים לקראת מוקדמות אליפות אירופה 2023 התקיימה היום. 38 נבחרות הוגרלות ל-10 בתים (בכל בית 4 קבוצות למעט בית 5 ו-10). 

מאחר ואת אליפות אירופה הקרובה תארח ישראל ביחד עם סלובניה, הנבחרת שלנו והסלובנית כבר הבטיחו את מקומן באליפות אירופה והוגרלו לשלב הבתים כדי לסייע להן להתכונן לאליפות הקרובה. 
השיטה קובעת שהראשונה מכל בית תעפיל לאליפות אירופה ו-4 הסגניות הטובות ביותר (בצוותא עם המארחות האליפות תכלול 16 קבוצות).

אם ישראל (או סלובניה) יסיימו באחד המקומות שמבטיחים עליה, את מקומן תתפוס הסגנית הבאה עם המאזן הטוב ביותר.

לוח הזמנים יצא מעט "משונה", כשהשנה יש חלון אחד בנובמבר (11-14) ואילו החלונות הבאים הם בנובמבר ופברואר בשנה הבאה. לכן, למעשה הנבחרת תפתח את משחקיה ביום הראשון לאליפות (11.11) כשתארח את נבחרת לטביה, ואז תצא להפסקה של למעלה משנה עד המשחק הבא בשבדיה בנובמבר 2022.

סגל הנבחרת טרם התגבש (נכון להניח שיתבסס על ההצערה מהטורניר האחרון, אלא שבטורניר הקודם לקחו חלק 19(!) שחקניות כדורסל בהופעות רשמיות ולכן המאמן החדש יצטרך לגבש את הסגל אותו ירצה להכין לאליפות ב-2023.
אם נתבסס על הטורניר הקודם, את חולצת הנבחרת ימשיכו ללבוש עדן רוטברג, אלכס כהן, דניאל קארש, גילי אייזנר, דניאל רבר וטל לב. מי שלא היתה חלק בנבחרת הקודמת וחוזרת כעת לישראל היא נוגה פלג פלץ, שבוודאי תצטרף למדים הכחולים-לבנים, ולקראת החלונות הבאים בוודאי יצטרפו יערה יצחקי שתחזור מפציעה ודור סער שתסיים השנה את תקופתה במכללות. בחלון הקרוב יהיו בוודאי גם ירדן גרזון ועדן ציפל, כשבשנה הבאה צריך יהיה להמתין ולראות האם יישארו לשחק בישראל/אירופה או יעברו למכללות והנבחרת תאלץ להסתדר בלעדיהן.

הסוגיה הבוערת והמוזרה ביותר שנכון לסוף חודש אוגוסט לנבחרת ישראל אין כרגע צוות אימון. לאחר שבחודש אפריל סיים אלי רבי את תפקידו בנבחרת כמאמן ראשי ועד כה טרם נקבע מחליף, כך שלא מתוכנן כרגע מחנה אימונים בספטמבר (כמדי שנה) ובכלל לא ברור האם יהיה מאמן ראשי לחלון הקרוב. השאלה תהיה האם הנבחרת תתכונן למשחק הפתיחה או שתופיע ללא המאמן הבא שימונה רק לקראת שנת 2022.

 

היריבות: שוב נגד שבדיה.

לטביה: את שלב המוקדמות, כאמור, תפתח הנבחרת הישראלית בבית נגד נבחרת לטביה. הלטביות נעדרו מהאליפות האחרונה כשסיימו במקום השני בבית המוקדם (אחרי קרואטיה) אך לא דורגו בין הסגניות הטובות במוקדמות. הנבחרת הלטבית עוברת הצערה לקראת האליפות הקרובה ומעניין יהיה לראות האם אלינה בבקינה ואנט שטיינברג יקחו חלק בקמפיין הקרוב. 

הפעם האחרונה שנבחרות ישראל ולטביה התמודדו במוקדמות אליפות אירופה היתה בשנת 2010 (באוגוסט לפני 11 שנים), שתי הנבחרות אז העפילו לאליפות אירופה 2011, כשישראל עשתה את זה מראש הבית. הניצחון הישראלי 71 :66 הושג בריגה, אלי רבי אז אימן את שי דורון שקלעה 22 נקודות, ליעד סואץ קרני ולירון כהן שקלעו 11 נקודות כל אחת. 
שבוע וחצי לאחר מכן, באולם "זיסמן", ניצחה לטביה בתום מותחן ו-2 הארכות(!) 83:82. בזכות הפרשי הסלים, סיימה הנבחרת שלנו בראש הבית. לירון כהן אז סיימה עם 24 נק' ו-13 אס'. ליעד סואץ קרני בלטה עם 17 נקודות וגם קטיה אברמזון הרשימה עם 11 נקודות.

לקראת המוקדמות שיתחילו בישראל ויסתיימו באליפות בישראל, אמר מאמן לטביה, גונדרס וטרה: "זה לא משנה אם נגדיראת ההגרלה מוצלחת או לא. מה שחשוב זה שכל השחקניות שלנו יגיעו בריאות ובכושר טוב, מוכנות לשחק כדורסל איכותי ולעזור לנבחרת. הנבחרת הישראלית תשתמש בטורניר כמשחקי הכנה וזה מקשה עלינו לצפות איך זה ישפיע על ההופעה שלהן בכל אחד מהמשחקים. 
אנחנו מרוצות שהחלונות המכריעים יתקיימו ב-2022-2023, יש כמה שחקניות שיסיימו עד אז את שהותן במכללות, ועוד כמה שחקניות צעירות יצברו ניסיון וייצבו את היכולת שלהן, אבל ברור שהמשחקים הראשונים מכריעים וחייבים להשיג בהם תוצאות טובות כדי לשמור על הסיכוי".

הלטביות הופיעו לראשונה באליפות אירופה ב-1999, ובין השנים 2005-2019 העפילו בכל פעם לטורניר הגמר כשהישג השיא שלהן היה בשנת 2007, מקום רביעי באירופה וכרטיס למשחקים האולימפיים

שבדיה: הנבחרת השבדית זכורה לנו היטב ממוקדמות האליפות האחרונה. במשחקנו הראשון נגדן במוקדמות אליפות אירופה 2021, הפסידה הנבחרת שלנו 70:44, ובדיוק שנה אחרי הפסדנו גם בחוץ 90:51.  השבדיות עלו לאליפות אירופה העפילו לרבע הגמר וסיימו במקום השמיני בטורניר, כששנתיים קודם סיימו את אליפות אירופה במקום השישי. אלא שגם הנבחרת השבדית עוברת תקופה של חילופי דורות וצפויה להעמיד נבחרת שונה למשחקי המוקדמות, כשעד כה הודיעו פרידה אלדברינק וקאליס לויד על פרישתן וגם חזרתה של לואיס הלברסון לטורניר הקרוב בספק. בשבדיה מנסים לסכם עם מאמן הנבחרת מרקו קרספי על הארכת החוזה אך הנושא טרם הוסדר.

בשבדיה אופטימיים למרות אי הודאות וציינו: "שתי ההעפלות האחרונות לרבע הגמר הובילו את שבדיה לדירוג שיא בהיסטוריה של הנבחרת. אמנם הנבחרת הבאה שתתמודד במוקדמות תהיה חסרת ניסיות ביחס לנבחרות האחרונות, אבל המטרות שלנו נשארות גבוהות ואופטימיים להמשך".

בכל מקרה המפגש הראשון שלנו איתן יהיה בנובמבר 2022 (שבדיה תפתח את משחקיה ב-14.11 במשחק חוץ בלטביה). 

 

הבית המעניין ביותר: בית ג' עם ספרד, הונגריה, רומניה ואיסלד

הבית ה"חמוד" ביותר: בית ז' עם יוון, בריטניה ופורטוגל (ואסטוניה). כשלמעשה מדובר בבית כמעט זהה לבית הישראלי במוקדמות אליפות אירופה 2019, אלא שמאז פורטוגל עלתה בדירוג והוגרלה באותו דרג של ישראל וכך נמנעה האפשרות לשחזור הבית.