נשות ואנשי השנה תשפ"ב - המועמדים

לא רק שחקניות בוגרות, גם שחקניות צעירות ברחבי הליגות מליגת העל ונערות א' ועד נערות ב', מנבחרת הנערות ועד הקדטיות. מי היא הפריצה של השנה וזו שנשמע עליה בתשפ"ג. ולא רק שחקניות, גם מאחורי הקווים היו לא מעט דמויות דומיננטיות השנה, מהאליפות ההיסטורית של שירה העליון, המאמן החדש של הנבחרת ועד הא.נשים שנאבקות לשוויון. מי הא.נשים של שנת תשפ"ב?


| safsal

(צילומים אלי רבי, גלית מוסאי ושרון דרוקר: עודד קרני, איגוד הכדורסל ומנהלת ליגת העל לנשים. צילום שירי גולד: באדיבות מועדון הכדורסל מכבי תל אביב)

 

אשת (/איש) השנה – מאחורי הקווים

שירה העליון – אליצור רמלה / נבחרת הקדטיות

עונה היסטורית של העליון- אליפות ראשונה ומדליה בקדטיות. זכיה אישית ראשונה באליפות המדינה להעליון שהובילה את רמלה מהמקום השמיני בעונה הסדירה וממקום רביעי בפתיחת הפיינל פור לניצחונות על הפועל ראשון לציון ומכבי אשדוד במשחק החמישי המכריע וללא יתרון ביתיות. בהמשך הקיץ אימנה את נבחרת הקדטיות וכמעט בניגוד לכל הציפיות הובילה את הנבחרת להישג שיא היסטורי, מקום שלישי בטורניר.

 

שרון דרוקר – נבחרת ישראל הבוגרת

עידן חדש בנבחרת ישראל - דרוקר מוביל ליורובאסקט. מאמן הנבחרת הלאומית סגר עונה ראשונה של הכנות לקראת היורובאסקט שיתקיים בישראל בשנה הבאה. דרוקר קיים, לראשונה מזה כמעט עשור, אימונים סדירים מדי שבוע, מחנות במהלך הקיץ ומספר משחקי אימון והכנה במהלכם קידם ושילב מספר רב של שחקניות ישראליות צעירות שלראשונה זומנו לנבחרת הבוגרת. דרוקר גם קידם תקשורתית ותדמיתית את נבחרת הנשים וסיפק חשיפה משמעותית לקראת הקיץ הבא.

 

זיו ארז – הפועל ראשון לציון

עם דאבל בנערות א' וגביע היסטורי בבוגרות - ארז שם את ראשל"צ על המפה. הוביל את הפועל ראשון לציון לעונה היסטורית, עם מקום ראשון בליגה הסדירה (בליגת העל), זכיה בגביע המדינה לנשים, דאבל עם קבוצת הנערות א' ואליפות נוספת בליגת התיכונים עם הגימנסיה. ארז נבחר למאמן העונה בליגה והודיע שבנערות א' היתה זו עונת הפרידה שלו כמאמן על הקווים עם זכיה נוספת בכל התארים.

 

גלית מוסאי – א.ס רמת השרון

המאבק לשינוי בהקצבות ולשוויון. תרומתה של מוסאי השנה גדולה מההישגים של המחלקה הצעירה ברמה"ש בניהולה, עם אליפות בנערות ב' וגמר גביע ו-4 זימונים לנבחרת הקדטיות כשהמחלקה מזכירה ימים גדולים. מעבר לכך מוסאי השנה נלחמה מלחמה פומבית על עתיד הכדורסל ונגד הקיצוץ בתקציבים, מאבק שהפך תקשורתי מאד ובסיומו הוחלט לשנות את שיטת התקצוב ולא לפגוע בכדורסל הנשים, נערות וילדות (או לפחות להקטין את הפגיעה).

 

אלי רבי – א.ס רמת השרון

החזיר את רמה"ש לאירופה. גם הקבוצה הבוגרת של רמת השרון עשתה השנה דברים גדולים מעבר לתוצאות בליגה, רבי החזיר את רמה"ש לקידמת הבמה מבחינת החשיפה עם אירוע ההוקרה לאורנה ורחל שיצר אירוע נוסטלגי מרהיב, החזיר את רמה"ש לראשונה מזה עשור להתמודד במפעלים האירופים ומיתג מחדש את המועדון, תוך שניסה להוביל שינוי נרחב יותר בליגת הנשים והקמת ועדות מיוחדות בכנסת לעניין זה.

 

שירי גולד – מכבי תל אביב

מכבי ת"א כמודל לשוויון בין נערות ונערים ומקימה מחדש את מכבי ת"א. הקימה מחדש את המחלקה הצעירה במכבי תל אביב, וכיום אחרי פעילות משמעותית בשנה האחרונה המועדון מונה 7 קבוצות ליגה מקט-סל ועד נערות, כולל חיבורים עם מחלקת הבנים והגברים של האגודה, עבודה וחלוקה שוויונית בין המחלקה הצעירה של הבנים והבנות מתוך שאיפה לשוויון ולא רק קידום ובניית השחקנית הישראלית.

 

 

פריצת השנה

תמר זינגר – מכבי חיפה / נבחרות ישראל

שיא אירופאי, גמר בנערות ו-2 נבחרות בקיץ. זינגר כבר 3 שנים בליגת העל נשים, אבל השנה הזו היתה שנת שיא שלה בכל הנוגע לפריצה האישית והקבוצתית כשהובילה את מכבי חיפה לראשונה לגמר גביע בנערות א', גמר גביע המדינה ונבחרה לחמישיית העונה בליגה לנערות. בנבחרת העתודה סיימה כשחקנית המובילה באסיסטים בנבחרת ובטורניר ונבחרת הנערות העצימה את יכולותיה אלה כשהשיא היה במשחק בו מסרה 15 אסיסטים ושברה את שיא כל הזמנים באליפות אירופה לנערות.

 

גל רביב – אקדמית וינגייט / נבחרת הקדטיות

חמישיית הטורניר בנבחרת הקדטיות ושחקנית בוגרות בת 15. שחקנית וינגייט שנבחרה לחמישיית העונה בליגת הנערות ולפריצת השנה בליגה הלאומית בוגרות כשבלטה שם בגיל 15 בלבד גם כמנהלת משחק וגם כשחקנית התקפה מוכשרת עם 13.6 נק' בממוצע (טופ 10 בליגה). בנבחרת הקדטיות היתה לשחקנית המובילה בנבחרת, נבחרה לחמישיית הטורניר והובילה את הקדטיות להישג השיא היסטורי, מקום שלישי באליפות. רביב סיימה ראשונה בנבחרת בנקודות ובאסיסטים.

 

הילה קארש – הפועל ראשון לציון / נבחרת הנערות

4 תארים קבוצתיים ו-2 אישיים - שנת שיא להילה קארש בת ה-18. אחרי זכיה באליפות התיכונים ובחירתה כאמ.וי.פי, המשיכה לדאבל עם נערות א' ובחירתה לחמישיית העונה בליגה לנערות. בבוגרות ראשון לציון הובילה את ראשל"צ לזכיה היסטורית בגביע המדינה עם 11 נקודות והיתה חלק מההצלחה של ראשל"צ לסיים במקום הראשון בליגת העל. בנבחרת הנערות היתה הקלעית המובילה בנבחרת עם 12.3 נק' בממוצע ועם 16 נקודות במשחק המכריע עזרה לנבחרת לישראל בדרג א'.

 

איילה אורן – עירוני נס ציונה / נבחרת הקדטיות

מחזיקת גביע בנערות ב' והפתעת הטורניר בקדטיות. עונה נפלאה לאיילה אורן שהובילה גם את קבוצתה וגם את הנבחרת להישגי שיא. גביע מדינה היסטורי לעירוני נס ציונה בנערות ב' וגמר על האליפות. לאחר מכן אורן, שעלתה מהספסל בנבחרת הקדטיות סיימה עם המדד הגבוה ביותר בנבחרת והיתה לשחקנית המשפיעה בטורניר וזכתה למחמאות באתרי פיב"א לאורך האליפות כשנבחרה בסקר באתר לשחקנית האהובה.

 

רוני נוה – א.ס רמת השרון / נבחרת הקדטיות

אלופה בנערות ב', שחקנית נבחרת קדטיות וכוכבת בהתהוות. השחקנית המובילה של רמת השרון, הובילה את קבוצתה בנערות ב' לאליפות לראשונה אחרי 20 שנים, כקלעית המובילה בקבוצה, ולחצי הגמר בנערות א'. נוה גם היתה חלק מנבחרת הקדטיות שזכתה במקום השלישי בטורניר.

 

רומי אלבז – הפועל ראשון לציון / נבחרת הנערות

הישראלית הראשונה בהגיעה למחנה היוקרתי, גבוהה דומיננטית בדרג א' לנערות. שחקנית נערות ראשל"צ זכתה עם הקבוצה בדאבל כשחקנית מובילה ושולבה גם בקבוצה הבוגרת של המועדון, בקיץ שיחקה עם נבחרת הנערות כשחקנית הדור הצעיר בנבחרת והצליחה, עם חברותיה, להישאר בדרג א'. עניין רב בישראל ובחו"ל כשזומנה הקיץ למחנה היוקרתי "כדורסל ללא גבולות" המחנה שחשף את דני אבדיה ל-NBA ואלבז היתה לישראלית הראשונה שזומנה אליו.