נערות א': הפלייאוף נפתח

אמנם במשחק מוקדם רמה"ש ורעננה כבר שיחקו את משחקן הראשון, אבל הערב (ראשון) יצא רשמית לדרך שלב רבע הגמר בליגת העל לנערות א'. פייבוריטית אחת ברורה שקשה להמר נגדה ועוד 7 קבוצות שינסו להעפיל לחצי הגמר בדרך אולי להפתיע ולזכות באליפות. סדרות הטוב מ-3 עד לקביעת האלופה.


| safsal

 

ראשל"צ ועוד 7? על פניו לא נראה שיש מי שתאיים על השחקניות מראשל"צ להשלים "טריפל" העונה, אבל להוציא את הפייבוריטית לזכייה, מחכה לנו יופי של פלייאוף בין קבוצות אטרקטיביות שכל אחת מהן יכולה לראות את עצמה כלגיטימית להגיע לגמר (ואולי להפתיע?). שמונה קבוצות שמרכיבות את הנבחרות הצעירות, הפגינו השנה יכולות גבוהות והולכות לספק לנו פלייאוף נהדר שיזכיר שיש פה עתיד ויש ענף שכדאי לשים אליו לב

בעונה החולפת ראינו שכל קבוצה יכולה לנצח וגם להפסיד לקבוצות אחרות (שוב, ראשל"צ מחוץ למשוואה) כשעניין הביתיות חשוב מאוד וגם הפציעות יכולות לחרוץ גורלות. אז מי יצליחו להגיע כמו שצריך למאני טיים של העונה? נדע בקרוב.

משחק אחד מוקדם כבר קיבלנו ביום שלישי כשרמה"ש הביסה בבית את רעננה ועלתה ליתרון 1-0. משחק הגומלין של הסדרה הזאת ייערך ביום ראשון יחד עם תחילתן של שתי סדרות נוספות וסדרה נוספת ביום שני. ביום חמישי הבא יתקיים המשחק השני בשלושת הסדרות ומשחק שלישי במידת הצורך בין רמה"ש לרעננה.

 

הפועל ראשון לציון – הפועל גלבוע מעיינות

אמנם קשה עד בלתי אפשרי להמר נגד הפועל ראשון לציון שעד כה דרסה את הליגה, זכתה כבר בשני תארים (אליפות התיכונים וגביע המדינה, ואפשר להוסיף לשחקניות הצעירות גם את גביע המדינה לנשים), והניצחון הממוצע שלה עומד על פער דו ספרתי גבוה במיוחד. על ראשל"צ לא צריך להוסיף הרבה – המועמדת הוודאית לאליפות שכנראה תדרוס גם את הפלייאוף. כן יהיה מעניין לראות איך תתמודד (אם וכאשר) מול קבוצות יותר בכירות מהצפון אותן לא פגשה העונה דוגמת עמק יזרעאל. את ראשל"צ השנה מובילות הילה קארש, נגה אטינגר ועמית טרנר עם עונה נהדרת. אבל דווקא את תהל קוור, רוני גופר ובמיוחד רומי אלבז הכישרונות מעניין יהיה לראות ברבע הגמר ואיך יביאו את עצמן למשחקי ההכרעה ובעיקר ינסו להוכיח לזיו ארז שמקומן ברוטציה של הקבוצה הבוגרת בעונה הבאה.

אבל אחרי שאמרנו את כל זה, בואו נדבר על הפועל גלבוע מעיינות שממציאה את עצמה מחדש. אחרי שנה של "התארגנות מחדש", הצוות המקצועי של רן רונטל ויואב הלר המציאו את הגלבוע מחדש ומגדלים דור חדש של שחקניות ש(שוב) מגיעות לשלבי הכרעה ולמאבקים על הצלחת. אמנם הקבוצה סיימה במקום החמישי וכניסתה לרבע הגמר התאפשר כי וינגייט לא יכולה לשחק על התואר, אך הגלבוע היא מתמודדת ראויה שנגד כל יריבה מהדרום (למעט ראשל"צ) היתה יכולה לראות עצמה כשווה חצי גמר.

גלבוע כאמור נתנה עונה יפה מאוד, עם משחקים של התעלות ונצחונות מרשימים על חיפה, רעננה וכמעט על עמק יזרעאל במשחק שהיה יכולה למנוע ממנה את הסדרה הזאת (אם לא הייתה מגיעה שלשת ניצחון מהחצי של נעמה הלוי, אולי גלבוע היו היום מקום שלישי ובסדרה אחרת). גלבוע משחקת עם שנתון צעיר יחסית שרובו ימשיך לעונה נוספת בליגה, כך שבוודאי ינצלו את הסדרה כ"טירונות" ועוד שלב של למידה בדרך לקראת העונה הבאה בה הם יוכלו לכוון אפילו יותר גבוה. מורג'ן סעדה ויעל פרחי הן השחקניות שיובילו את הקבוצה מהגלבוע אבל יש עוד לא מעט כישרונות בדור הצעיר שינסו לעשות את הפריצה ולהפתיע.

מה עשינו העונה: ראשל"צ סיימה את העונה במקום הראשון בדרום בלי הפסדים ועם ניצחון בהפרש ממוצע של 55 הפרש, וכאמור גם זכתה בגביע המדינה. גלבוע סיימה רביעית במחוז הצפוני, 9 נצחונות ו-10 הפסדים, עם התעלות יפה במאני טיים בשלב הפלייאוף העליון ונצחונות קריטיים על רעננה ונתניה, שהביאה אותה לרבע הגמר. 

סגל ראשל"צ: (2) רומי ויינר, (3) נגה אטינגר, (5) שי לבני, (6) דוריאן דהן סוויץ', (8) הילה קארש, (10) תהל קוור, (11) רוני גופר, (12) עמית טרנר, (21) רומי עובד, (23) רומי אלבז. מאמן: זיו ארז.

סגל גלבוע מעיינות: (3) עמית סרויה, (7) ליהיא שחם, (8) יובל פטרו, (9) נוגה סעדה הרן, (10) בר ידן, (11) סתו לוי, (14) מיקה שובל, (15) יעל פרחי, (21) שירה כהן, (22) רוני אוחנה, (23) מורג'ן סעדה, (24) נגה מנטל, (25) נטע חן, (30) עופרי דורון, (32) עדי פירדמן, (33) שחר טשקורי. מאמן: יואב הלר ; עוזרת מאמן: שקד גל.

לוח משחקים:

24.4 - 19:30, גמנסיה ראלית ראשל"צ
28.4 - 20:30, ניר דוד

 

מכבי חיפה – הפועל כפר סבא

ה-סדרה של רבע הגמר. "הדרבי הירוק", סדרה שעל הנייר אמורה להיות שקולה מאוד ואם נזכה (והלוואי שנזכה) תגיע גם למשחק שלישי. עם קצת "מזל" זו היתה צריכה להיות סדרה שתוביל לגמר. אלא שזה לא יקרה, התוצאות שלהן במהלך העונה (שתי הקבוצות מדורגות במקום השלישי במחוז שלהן) הובילו לכך שהמנצחת "תזכה" לשחק נגד הפועל ראשון לציון כבר בחצי הגמר ומכאן שאלא אם יהיה נס, אחת תסיים את דרכה ברבע הגמר והשניה בחצי ובאופן מוזר - הן שתי קבוצות ששוות גמר.

החולשה שהובילה אותן למפגש ברבע הגמר נובעת, כנראה, מריבוי המסגרות, העומס על השחקניות המובילות ורוטציה קצרה שהוביל ל"נפילות" במהלך העונה הסדירה. מדובר בשני מועדונים מסודרים ואיכותיים, קבוצות שיש להן בסגל לא מעט שחקניות שהן עתיד הכדורסל הישראלי, כשגם לכפ"ס וגם לחיפה יש סגל מוכשר עם שמות שאנחנו מכירים מנבחרות ישראל הצעירות וששיחקו גם בקבוצת הבוגרות של המועדונים. אז המלצה שלנו, תהנו מהסדרה הזו כל עוד מתקיימת.

מכבי חיפה הוליכה רוב העונה את הליגה במחוז הצפון, ורק כמה הפסדים מאכזבים במשחקים האחרונים הורידו אותה למקום השלישי (אחרי עמק יזרעאל והאקדמיה). המקום השלישי הוא בפועל שני (וינגייט לא לוקחת חלק ברבע הגמר) וכך למרות הכל בחיפה יזכו ליתרון ביתיות יקר נגד כפר סבא. גם אם התוצאות בליגה מאכזבות, חיפה הוכיחה את עצמה השנה במפעל גביע המדינה בו סיימה כסגנית המחזיקה, אחרי שנכנעה להפועל ראשל"צ החזקה בגמר (שם הפסידה בהפרש גבוה). חיפה אמנם זכתה גם לשחק (ולנצח) נגד הוד השרון מהדרום, אך בדרג הקבוצות שבין ראשל"צ להוד"ש חיפה עוד לא פגשה וזה יהיה סוג של מבחן בגרות של השחקניות שלה לנסות להאריך את העונה ולהגיע לפיינל פור. עם תמר זינגר, נעה ליפשיץ, ליהיא שמר ודניאלה גיל בחיפה רוצות לעבור עוד שלב אחד.

הפועל כפ"ס הייתה חלק מדבוקת הצמרת הדרומית לאורך העונה. אם בסיבוב הראשון היא רשמה כמה הפסדים ליריבותיה לצמרת, אז בשלב הבית העליון היא תיקנה זאת בגדול בדרך להבטחת המקום השלישי. כפ"ס סבלה לא מעט מפציעות העונה ותקווה לקבל את כל הסגל בכושר משחק, ולא יזיק לה גם הענות גבוה של הקהל המקומי שכשהוא רוצה יכול למלא את אולם רמז הקטן ולדחוף את הקבוצה קדימה. למרות סגל איכותי, בכפ"ס מסתמכים על 3 שחקניות מרכזיות ובראשן אופיר וינטרוב, עלמה כהן ושחר גרנות. כהן ו-וינטרוב היו פצועות לסירוגין, הן גם לוקחות חלק בקבוצה הבוגרת וכך חלוקת העומסים וההתמודדות עם הפציעות הביאה את כפ"ס למפגש קשה נגד חיפה וללא יתרון הביתיות בכל הסדרות בהן ישחקו. אך תחילה כדי לעשות מהעונה הזו משהו מיוחד - הן צריכות לנצח לפחות פעם אחת בחיפה ולהעפיל לפיינל פור.

מה עשינו העונה: חיפה סיימה במקום שלישי (שני בניקוי האקדמיה) עם 13 נצחונות ו-6 הפסדים, והופעה היסטורית בגמר גביע המדינה. כפ"ס סיימה שלישית בדרום עם 12 נצחונות ו-7 הפסדים, והודחה בסיבוב השני של גביע המדינה.

סגל מכבי חיפה: (1) אופיר הירשנהויז, (8) יערה ליכטנטריט, (10) טופז מרץ, (11) נעה ליפשיץ, (13) תמר זינגר, (14) ניקול סניצקי, (15) מיקה דנה, (18) דניאלה גיל, (21) עמרי חיו, (23) יובל טאו, (31) ליהיא שמר. מאמן: עומרי צירלין, עוזרת מאמן: שי אלון.

סגל כפ"ס: (2) עומר גרטי, (3) אלה הדר, (4) רומי בלהסן, (5) אופיר וינטרוב, (6) שחר גרנות, (7) שירה בן הרוש, (8) טופז דייגי, (9) דניאל רפפורט, (10) עלמה כהן, (12) שירה צוקר, (20) מאיה זילברשלג, (24) אנאבל דנזינגר. מאמן: איתמר לוי.

לוח משחקים:

25.4 - 18:30, אולם ביכורים תחתון חיפה
28.4 - 20:00, אולם רמז כפ"ס

 

הפועל עמק יזרעאל - אליצור חולון

על פניו סדרה בין מקומות 1 ו-4 אמורה להביא לנו קבוצה פייבוריטית ויריבה שתנסה להפתיע, אבל כאן מסתמנת סידרה שקולה כשגם עמק יזרעאל וגם חולון הציגו עונה טובה בצמרת המחוז כ"א, עם פה ושם נפילות. שתי הקבוצות שמרו היטב על הבית לאורך העונה (עמק יזרעאל לא הפסידה בבית, חולון הפסידה 4 פעמים כשפעמיים היו מול ראשל"צ), כך שזה משהו שיכול לשחק לטובת העמק אם יגיעו למשחק שלישי. 

פרט לשמירה על הבית, עמק יזרעאל שמרה גם על המקום בצמרת לאורך כל העונה כשהיא גם היחידה העונה שהצליחה לנצח את האקדמיה ועשתה זאת פעמיים בצורה מרשימה. הצפוניות הראו לנו גם לא פעם שהם יודעות להתעלות במאני טיים ולנצח משחקים צמודים. הנפילה הגדולה שלהן הגיע במשחק חצי גמר הגביע בו הפסידו ב-32 הפרש לחיפה, אבל התעשתו מהר מאוד מהמשחק הזה וחזרו לתלם. היתרון הבולט של עמק יזרעאל, שיכול באותה מידה גם להיות חסרון - הוא היכולת של נעמה הלוי מלכת הסלים של הליגה. יום טוב שלה בו ההגנה בצד השני לא יכולה לעצור אותה והיא תסחוף את קבוצתה לסקור גבוה ולניצחון, אבל יום בו שום דבר לא נכנס יכול להשפיע גם על שאר הקבוצה ולהוביל להפסד.

חולון סבלה לא מעט מפציעות לאורך העונה מה שהוביל אותה לסיבוב ראשון פחות טוב. אבל בהמשך עם חזרת השחקניות החשובות וההתחברות הקבוצתית היא ידעה להשיג את הנצחונות החשובים שהביאו אותה מהמקום החמישי בתחילת הבית העליון אל המקום הרביעי שמוביל לפלייאוף. בסגל מלא ואצלה בבית חולון קבוצה שקשה מאוד לנצח, וכבר ראינו אותה עושה שם את המוות לראשל"צ ולרמה"ש. בסגל של חולון יש קצת יותר רוטציה מבחינת השחקניות המובילות, שעכשיו גם יהיו יותר 'פנויות' לליגת הנערות אחרי שקבוצת הבוגרות סיימה את העונה. 

מה עשינו העונה: עמק יזרעאל סיימה במקום השני בצפון (ראשון בניקוי האקדמיה) עם 16 נצחונות ו-3 הפסדים, והגיעה לחצי גמר גביע המדינה. חולון סיימה במקום הרביעי בדרום עם 11 נצחונות ו-8 הפסדים, והודחה בשלב מוקדם בגביע המדינה.

סגל עמק יזרעאל: (0) אלה דוידסון, (2) יומנא מואסי, (4) בר קין, (7) יולי טל, (8) יעלי אורן, (14) מיקה ינאי, (16) תמר צ'סיר, (22) נעמה הלוי, (23) אורי אהרוני, (26) תלמה ליפניק, (30) ליאן אשל. מאמנת: ירדן עיבל.

סגל חולון: (5) רביד פסר, (6) הודיה קבדה, (9) מור שבתאי, (10) אליסה רוזנפלד, (13) רותם כחלון, (15) שני סבן, (18) נועה ושדי, (21) נוי ברקסמאייר, (23) ליאור ימלה, (24) יובל גדליהו, (32) ליבי מתתיהו. מאמן: רועי אייזנברג.

לוח משחקים:

24.4 - 20:00, קיבוץ גבת
28.4 - 20:00, אולם שמיר חולון

 

א.ס. רמה"ש - מכבי רעננה

הסדרה שלמעשה כבר פתחה לנו את הפלייאוף, כשהשתיים נפגשו למשחק מוקדם ביום שלישי בו רמה"ש ניצחה למרות רבע ראשון פחות טוב בו הייתה בפיגור דו ספרתי. הקבוצה של אמיר מימרן נראתה חזקה מאוד לאורך העונה, רשמה הפסדים בעיקר לראשל"צ (ופעמיים להוד"ש, כנראה הכבשה השחורה שלה) וניצחה בצורה משכנעת את שאר קבוצות הצמרת הדרומית. מה שמעניין בקבוצה של רמה"ש, הוא שלצד השנתון הבוגר שמוביל את הקבוצה (אלה נר, שירה בן אלי( יש גם לא מעט שחקניות מנערות ב' (רוני נוה, אריאל סלומון, גלי רוטשילד) שמובילות אותה באחת העונות המוצלחות של קבוצת הנערות של המועדון. 

מכבי רעננה העבירה עונה סולידית באמצע-צמרת המחוז הצפוני, כשהיא מנצחת את מי שצריכה לנצח ומפסידה בד"כ לקבוצת שעדיפות עליה. מדי פעם גם הגיעו התעלויות מרשימות כמו כמעט ניצחון על מכבי חיפה ועמק יזרעאל, לצד משחקים בהם הציגה יכולת לא טובה שכמעט עלו לה בהפסדים לקבוצות התחתית של המחוז. אבל כשהגיע המאני טיים - רעננה ידעה להשיג את הנצחונות על נתניה וההפסד המינמלי לגלבוע ששמר אותה במקום השלישי והפלייאוף. מבחינתה - רעננה עשתה את שלה וכל ניצחון בסדרה הזאת יהווה בונוס עבורה. 

מה עשינו העונה: רמה"ש סיימה במקום השני בדרום עם 13 נצחונות ו-6 הפסדים, והודחה בשלב מוקדם של גביע המדינה. רעננה סיימה במקום השלישי בצפון עם 9 נצחונות ו-10 הפסדים, והגיעה עד חצי גמר הגביע כשהיא מנצחת בדרך לשם את חולון ולב ירושלים (ובתיכונים הגיעו לגמר על האליפות).

סגל רמה"ש: (1) אריאל סלומון, (3) יערה ים, (6) רוני נוה, (7) עפרי מנור, (11) מייקי אבני, (13) נעמי כהן מינץ, (14) שירה בן אלי, (15) נעה וקס, (18) גלי רוטשילד, (30) אלה נר, (32) רותם ורסנו, (88) נועה בן דוד. מאמן: אמיר מימרן.

סגל רעננה: (5) גילי גולוד, (6) שירה קובץ, (7) רומי פניגר, (8) תמר ברייטמן, (15) ליאל אריאל, (17) קטיה ויליקי, (19) אלה שוסטר, (21) נגה סלה, (23) ליעד פסטרנק, (24) אסתי פרבר, (25) מיכאלה יעקובוביץ, (27) יעל הלר, (30) ליאל כהן, (55) נטע רובין. מאמן: גלעד איידנברג.

לוח משחקים:

19.4 - רמה"ש ניצחה 52:70
24.4 - 19:30, הס רעננה