נבחרת הנערות פותחות את הקיץ

שנה חמישית בדרג א', נבחרת הנערות כבר שייכת לטופ של אירופה ויש לזה סיבות. הטורניר הקודם היה מוצלח וכשמחברים אליו את העפלה של נבחרת הקדטיות לדרג א' מקבלים סגל נחוש, שמסתכל לאירופה בעיניים ויודע שיכול לעשות דברים גדולים. הקיץ נפתח עם הנבחרת האטרקטיבית שמורכבת מדור העתיד המוכשר, הצוות המקצועי המנוסה ותחושה של משהו גדול באוויר.


| safsal

(תמונות: באדיבות איגוד הכדורסל)

 

חצי עשור של יציבות / פותחים קיץ

עקביות, יציבות, שקט ועבודה נכונה בהכוונת הדור הצעיר. כל אלה הפכו את נבחרת הנערות של ישראל לנבחרת הנשים עם הרצף הכי ארוך אי-פעם בדרג א'. הנבחרת שהעפילה לדרג הראשון בקיץ 2018, סוגרת חמש שנים בדרג הראשון של אירופה וזה לא מובן מאליו.  הבסיס להצלחה הוא בצוות המקצועי.  לרוב, הסיקורים של הנבחרות הצעירות מתמקדים (ובצדק) בשחקניות וכך יהיה גם בנוכחי, אבל אי אפשר שלא לפתוח עם אזכור של המאמנים וראשונה עוזרת המאמן, טלי נוי שנמצאת בתפקידה זה בנבחרת מאז אותה העפלה לדרג א'.  נוי היא הדמות המשמעותית ביותר שיש היום בין הצוותים המקצועיים בנבחרות ישראל, מי שהיתה שחקנית נבחרת ואימנה בליגות השונות, בכל הגילאים, מצאה את מקומה כדמות המקצועית המתאימה ביותר לשלב המעבר של שחקניות צעירות מגיל נערות לבוגרות ואולי זו אחת הסיבות שבעונה הבאה תקבל לידיה את הכשרת דור העתיד באקדמיה. איתה בצוות רועי איזנברג, צוות ששיתף פעולה כבר שנים בנבחרות השונות, יודעים לעבוד יחד עבור השחקניות והנבחרת. איזנברג שאימן בכל נבחרות ישראל הצעירות והיה לעוזר בנבחרת הבוגרת, יודע גם הוא את מקומו ותפקידו כדמות המשמעותית לתת לשחקניות העתיד את הכלים להצלחה.

אשתקד הנבחרת סיימה במקום ה-13 בטורניר והבטיחה הישארות במשחק המכריע, אחרי 3 הפסדים במשחקים צמודים. אבל חשוב לא פחות שמתוך 12 שחקניות הנבחרת 9 שחקניות(!) שיחקו בליגת העל בעונה שאחרי, אחת באקדמיה ו-2 נסעו לארה"ב למכללות. כולן המשיכו לשחק ברמות הגבוהות והצליחו. בעונה הקרובה מתוך אותו הסגל צפויות 7 מהן להיות משמעותיות בקבוצתן בליגת העל במה שחייב להיות דור ההמשך של הכדורסל הישראלי והמצטרפות החדשות לסגל, אם נתבסס על נסיון השנים האחרונות ישתמשו בקיץ הזה כקפיצת המדרגה לליגה הראשונה גם כן.

לכן, את נבחרת הנערות הנוכחית לא נמדוד בהישגים, נמדוד ביכולת "להציל" את כדורסל הנשים בעתיד הקרוב מאד. כי אחרי שמחציתן הובילו את נבחרת הקדטיות לדרג הראשון ומחציתן שמר את נבחרת הנערות בדרג א' – כדאי להסתכל עליהן לקראת היורובאסקט הבא במקום לחפש עוד כמה "דוברות אנגלית" שיסיימו טורניר ללא ניצחונות ובדירוג "D".

 


טלי נוי, העוגן בנבחרת. עם הבוגרות רומי אלבז ומיקה ביתן (צילום: איגוד הכדורסל)

 

את הנבחרת הנוכחית אמורות להוביל 3 השחקניות "הותיקות" בנבחרת.  שיראל נחום, מיקה ביתן והודיה קבדה.  אחרי שהילה קארש, תמר זינגר ונעמה הלוי שהובילו את הנבחרת בכל המדדים ממשיכות לעתודה, שיראל נחום ומיקה ביתן שהיו ההפתעה המרעננת אשתקד יקבלו את המושכות לידיהן.  נחום כבר בקיץ הקודם עם ממוצע 10.4 נק' למשחק (שניה בנבחרת אחרי קארש) וגם לקחה 3.7 כ"ח. בהמשך זומנה לסגל המורחב של הנבחרת הבוגרת ונבחרה לשחקנית העונה בליגה לנערות.  מיקה ביתן היתה מהשחקניות היעילות בנבחרת 10.7 במדד היעילות (שניה בנבחרת) סיימה עם 6.9 נק' בממוצע ו-1.7 אס', אבל עשתה עוד המון דברים שלא רואים בסטטיסטיקה מה שהוביל את מכבי חיפה לצרף אותה לסגל ליגת העל כבר בקיץ הקודם כשהיא עוד לא בת 17.   הודיה קבדה אמנם לא הרבה לשחק בנבחרת לפני שנה, אך כבר בתחילת העונה הקודמת השתלבה באליצור חולון ביורוקאפ, צברה ניסיון אירופאי, היתה השחקנית השישית של חולון בליגת העל (עם 20 דק' בממוצע בחצי השני של העונה ו-4 משחקים שסיימה עם מספר דו ספרתי של נקודות) ומגיעה בשלה לנבחרת הקיץ.  השחקנית הרביעית שממשיכה מהקיץ הקודם היא רומי אלבז, שבקיץ שעברה הראתה יכולות טובות בצבע מול שחקניות אירופאיות מהדרג הראשון והעונה השתלבה בליגת העל בראשל"צ והובילה את הנערות לאליפות.

שמות מעניינים לא פחות הן המצטרפות החדשות מנבחרת הקדטיות. השחקניות שעל הנייר אמורות להיות בשנת "השתלבות" ולהוביל בקיץ הבא – מסוגלות, יכולות וצריכות להוביל את הנבחרת הזו כבר בקיץ הנוכחי מעמדת הגארדיות והשילוב הצפוי מעניין במיוחד. אם הבוגרות מביאות איתן נסיון וגם סייז (יתופקדו בעמדות הפורוורדיות) הדור הצעיר הן גארדיות נמרצות, אתלטיות, מהירות וקשוחות שהראו שהן שייכות לדרג הראשון של אירופה. בראשן, איילה אורן, שאם בתחילת הקיץ הקודם עוד היתה "שם לא מוכר" לרוב חובבי הענף, הגארדית מנס ציונה השאירה חותם לא רק בישראל גם באירופה עם מדד 13.7 (ראשונה בנבחרת) ו-10.3 נק' (3 בנבחרת), 5.1 ריב' (2 בנבחרת), 2.1 אס' (3 בנבחרת) ותרומה אדירה בשני הצדדים של המגרש. איילה אורן גם הראתה הרבה בגרות בבחירת הזריקות וסיימה כקלעית הטובה בטורניר(!) מהשדה עם 60.5%.

חברתה לנס ציונה, מעין כהן, סיימה אמנם עם 9.6 נק' למשחק, אבל גם היא הראתה שהיא קלעית אדירה ועם 44% מחוץ לקשת הובילה את האליפות כולה במדד הזה וביחד הסוקרריות מנס ציונה ינסו לעשות את אותו הדבר גם בקיץ הנוכחי במדי נבחרת הנערות.

לי טייכמן, הצעירה ביותר בנבחרת, עוד לא בת 16 אבל הראתה במהלך הקיץ הקודם ובמהלך העונה הנוכחית שהיא בוגרת מכפי גילה, אחראית, מקצוענית וקרת רוח. היא הרשימה בעונה האחרונה במדי וינגייט כששיחקה בליגה הלאומית מול בוגרות, 27 דקות בממוצע ו-8.3 נק' קלעה מול שחקניות בוגרות ממנה ועשתה זאת בקלות עם 40% מחוץ לקשת. רוני נוה, מחמישיית העונה בליגה לנערות ומי שהובילה את רמת השרון לזכיה בגביע המדינה, תנסה להמשיך ולהרשים גם בדרג א' עם הנבחרת.

 

איילה אורן ומעין כהן. הסוקרריות מהקדטיות מגיעות לדרג א' בנערות. (צילום: איגוד הכדורסל)

אחרי 4 "בוגרות", ו-4 מצטרפות חדשות, בנבחרת יש גם 4 זימונים "חדשים" עם זימון בכורה נועה ושדי, שחקנית אליצור חולון שלקחה חלק בשנה האחרונה בליגת העל וביורוקאפ, ועוד נועה פלר, דניאלה גיל וליאן אשל שחוזרות למדים הלאומיים אחרי ששיחקו בנבחרת הקדטיות בטורניר 2021 ("טורניר קורונה מיוחד" שלא היה חלק מאליפויות אירופה הרגילות). דניאלה גיל, הישראלית הגבוהה בליגת העל (191 ס"מ) היא הסייז שישראל צריכה ואחרי שלא היתה חלק מהנבחרת לפני שנה וצברה את הביטחון והניסיון שהיתה זקוקה לו העונה במדי חיפה בליגת העל ובנערות מגיעה בשלה להתמודד מול הסייז האירופאי בדרך להיות שחקנית העתיד של הכדורסל הישראלי. ליאן אשל הזכירה כמה מוכשרת היא העונה במדי עמק יזרעאל גם ללא נעמה הלוי לצידה והצדיקה את מקומה בחזרה במדים הלאומיים, יחד עם נועה פלר שמגיעה אחרי עונה טובה בוינגייט.

אחרי כל זה, עדיין צריך לזכור שהנבחרת תחסר את גל רביב, כוכבת הקיץ הקודם בקדטיות שנבחרה לחמישיית הטורניר אך נאלצה להיעדר מהנבחרת הנוכחית מסיבות אישיות, עלמה רשלבך שנתנה עונה מצוינת בוינגייט וברמת השרון בלאומית בחצי השני של העונה ונפצעה ואופיר ויינטרוב עוד אחת מכוכבות נבחרת הקדטיות שהתאוששה ממחלה ממנה סבלה העונה ותנצל את הקיץ לחזור ליכולות שאפיינו אותה כדי לעזור לנבחרת בקיץ הבא – אך גם בלעדיהן, הנבחרת הנוכחית מלאה בכישרון ויכולות שיפתיעו את אירופה. בע"ה.

 

למה להפתיע? כי יש בנבחרת הזו שחקניות שהוכיחו שהן מסוגלות לנצח קבוצות דרג א' ושחקניות שהוכיחו שהן מסוגלות להעפיל לדרג א', שחקניות שמגיעות מליגת העל ושחקניות שכבר טעמו יורוקאפ וזימונים לנבחרת הבוגרת. כי יש צוות שממשיך בתפקידו שנה שלישית ומשדר רוגע ויציבות, וכי כרגיל - להנמיך ציפיות זה לחלשים.

מה צריך לקרות כדי לדבר על אליפות מוצלחת? על פניו רבע גמר הוא הישג גדול אבל בזכות הגרלה נוחה הוא אפשרי. הנבחרת תוצלב עם בית ד' בו גרמניה וצ'כיה שסיימו במקומות 4-6 באליפות הקודמת הן נבחרות פגיעות כשגרמניה ירדה דרג בקדטיות וגם צ'כיה נשארה רק בקושי. הנבחרת לא תפגוש אריות כצרפת או איטליה ולכן רבע גמר היסטורי ייתכן כאן, ועדיין גם אם לא - כל תוצאה שתשאיר אותנו בדרג א' גם לקראת קיץ 2024 תיחשב כאליפות מוצלחת מאד.

 

שיטת המשחקים

16 הנבחרות המשתתפות באליפות חולקו ל-4 בתים עם 4 קבוצות כ"א. בתום שלב הבתים כל הנבחרות מעפילות לשלב ההצלבה 1/16, כשמקום 1 בבית יפגש עם מקום 4 בבית המקביל, מקום 2 מול 3. המנצחות בשלב ההצלבה ימשיכו לרבע הגמר והלאה עד לאליפות, המפסידות ירדו למשחקי הדירוג ויקוו לא לסיים במקומות 16-13 שמובילות חזרה לדרג ב'.

ישראל הוגרלה לבית ג', שם מחכות לה ספרד, לטביה וסרביה. הבית הישראלי (ג') מצטלב עם בית (ד') בו נמצאות פינלנד, צ'כיה, גרמניה וסלובניה.

לוח המשחקים (שעון ישראל):
1.7, 16:30 - סרביה
2.7, 14:00 - לטביה
3.7, 14:00 - ספרד
4.7 - יום חופשי
5.7 - משחקי ההצלבה 
6.7 - רבע גמר / תחילת משחקי דירוג
7.7 - יום חופשי
8-9.7 - משחקי דירוג

 


הודיה קבדה ודניאלה גיל, מביאות את הניסיון מליגת העל (צילום: איגוד הכדורסל)

 

סגל הנבחרת:

2 - מעין כהן (עירוני נס ציונה) - גארדית / פורוורדית - 1.67

6 - הודיה קבדה (אליצור חולון) - פורוורדית - 1.77

7 - מיקה ביתן (מכבי חיפה/ גליל עליון) - פורוורדית - 1.79

8 - לי טייכמן (אקדמיית וינגייט) - רכזת - 1.70

10 - דניאלה גיל (מכבי חיפה) - סנטרית - 1.92

11 - ליאן אשל (הפועל עמק יזרעאל) - גארדית - 1.69

12 - שיראל נחום (אקדמיית וינגייט) - גארדית / פורוורדית - 1.75

15 - נועה ושדי (אליצור חולון) - גארדית - 1.64

16 - רוני נוה (א.ס. רמה"ש) - גארדית - 1.65

23 - רומי אלבז (הפועל ראשון לציון) - פורוורדית - 1.82

33 - נועה פלר (אקדמיית וינגייט) - פורוורדית  - 1.77

74 - איילה אורן (עירוני נס ציונה) - גארדית - 1.67

 

מאמן: רועי אייזנברג ; עוזרת מאמן: טלי נוי ; מאמן כושר: קובי פליבה ; פיזיותרפיסטית: שרון זהבי ; מנהלת נבחרת: לילך וייס-רוזנברג. 
ראש משלחת: אהוד סולמי.