ל. נשים: סוגרות סיבוב

המחזור ה-13 לא הביא עימו הפתעות. גליל סיימה את הסיבוב במקום הראשון כאלופה, תל כביר ונתניה נותרו מתחת לקו האדום ולנו יש הזדמנות להסתכל על מה שהיה ולסכם עם המצטיינות, הבולטות, הצעירות והפורצות. וגם לבחור את משחק הסיבוב. סיכום "ספסל" לחצי הראשון של העונה.


| שי ברק

טבלת הליגה וחדשות נוספות

 

רגע אחרי שהסיבוב הראשון הסתיים ורגע לפני שהסיבוב הבא נפתח, זמן לסיכומים על כל מה שהיה לנו בליגה עד כה.

3 מוליכות שונות (גלבוע, חיפה וגליל שסיימה כאלופת הסיבוב), כאוכב שאחרי שנים נאבקת בצמרת במקום בתחתית, עולה חדשה שהעפילה לחצי גמר גביע האיגוד ולא מעט שחקניות צעירות שמובילות העונה את הקבוצות שלהן להישגים של ממש. "ספסל" הסתכל, התרשם ובחר בזווית שלו לסיכום הסיבוב - מוזמנים להסכים או לחלוק ובעיקר להצטרף להמשך העונה שצפוי להיות דרמטי עוד יותר - 

 

מצטיינות הסיבוב הראשון:

דניאל חג'ג' (חיפה, 14.2 נק') – בחיפה בנו העונה סגל שחקניות עמוק, איכותי, מוכשר, 4 שחקניות רכש ממעגן הצטרפו לשחקניות המובילות שנשארו בחיפה, הכל כדי להיאבק על עליה. אבל גם בתוך אוסף ה"כוכבות", יש אחת שמעל כולן. דניאל חג'ג' זו שהעלתה כבר 5 אגודות לליגת העל, סיימה אולי את הסיבוב הטוב ביותר שלה עד היום בלאומית. מובילה את הקלעיות, מחברת ומנהיגה את הקבוצה וחג'ג', כן היא, מוסיפה שקט וביטחון על המגרש. בקבוצה כזו נדרש איזון עדין – והיא זו שמבצעת.

ענבר לברון (גלבוע, 11 נק') – אפשר להביא שחקניות רכש עם יותר תארים, יותר נסיון, יותר עונות בליגת העל וביותר כסף. אבל ענבר לברון היא סמל ונשמה בגלבוע והשנה היא גם השחקנית הטובה על הפרקט. עם תצוגות של 22 ו-18 נקודות בניצחונות על הגליל, ירושלים ובחצי גמר הגביע כשכלום לא הלך היא הובילה את הגלבוע למקום הראשון ולגמר. כמה היא גדולה אפשר להבין דווא בהפסדים שכשעוצרים אותה על חד ספרתי הקבוצה נכנעה פעמיים וסיימה בסוף את הסיבוב רק שלישית. לברון, לפחות בסיבוב הראשון, היתה המפתח להצלחה.

פיירוז חאג' (כאוכב, 11.9 נק') – כדי להצליח לא מספיקה כוכבת אחת גדולה (כבר סלע), צריך הנהגה, בגרות, אחריות וכישרון גם מסביב. פיירוז חאג' לקחה השנה את כאוכב הצנועה, שכבר עשור מסתובבת בתחתית למאבקי הצמרת (מקום 6, נקודה מפיינל פור) ולחצי גמר גביע בו עמדו כשוות מול הגלבוע. חאג', עדיין נערה, הראתה בגרות במשחקים הצמודים, קלעה 21 נקודות נגד הגליל ובעיקר סיימה את הסיבוב הראשון עם טעם של עוד ותחושה שכאוכב לא אמרה את המילה האחרונה במאבקי הצמרת.

קרן נחמה (גליל עליון, 16.7) – השחקנית היחידה בין הקבוצות שסיימו ברביעייה הראשונה שסיימה את הסיבוב בממוצע של מעל 16 נקודות. גליל עליון, לא נראתה טוב בלא מעט משחקים העונה אבל סיימה כאלופת הסיבוב. כדי לרוץ למרחקים ארוכים צריך בגרות וניסיון. נחמה אמנם לא התפוצצה הסגנית, אבל 20 הנקודות שקלעה ברמה"ש כדי לסגור פיגור 18 במחצית השנייה, היה בדיוק מה שהגליל היתה זקוקה לו העונה. שקט ולהימנע מנפילות לא מחויבות. בטח אחרי שהקיץ הסוער, השקט של נחמה היה המפתחץ

לי קפיטולניק ורג'י גליידה (יבנה, 11.3 ו -13.6 נק') – אי אפשר להפריד, ונכון שהקבוצה סיימה רק במקום השביעי. אבל מדובר בעולה חדשה שהצליחה להעפיל גם לחצי גמר הגביע כשבדרך הדיחה את ירושלים בבירתה. בכדורסל נשים אומרים הרבה שחסר לנו סייז וחסרות רכזות. אז ביבנה לא פחדו לקחת את השחקניות שנמצאות "מתחת לרדאר" הרבה שנים והן יחד מראות שגם קבוצה חסרת נסיון ומאמן חסר ניסיון אפשר להוביל לסיבוב ראשון מרשים כששתיים כאלה נמצאות על המגרש. לי קפיטולניק ורג'י גליידה היו יכולות העונה לעזור ללא מעט קבוצות בליגת העל שמסתבכות בדיוק בדברים שהן פותרות. הרווח, עד כה, היה של יבנה.

 

אזכורי כבוד על סף כניסה ל"חמישייה": שני לוי (גליל), יעל טויטו והדר גוטין (גלבוע)  ;  הדר רפאל, עדן פורת, מורן שטרית (ירושלים)  ; ניצן עמר (וינגייט)  ;  בר סלע (כאוכב)  ;  הילה הוניג (רמת השרון)

 

דניאל חג'ג', ממצטיינות הסיבוב הראשון ומהקלעיות המובילות

 

השחקניות הצעירות הבולטות (U20):

יעל טויטו (גלבוע)- 10 נק' – יעל טויטו כבר מתקרבת לגיל 20. לצערנו, התרגלנו שהענף מסתכל על גבולות הגזרה בין אשדוד לנתניה וכך כבר מספר שנים פספסנו את יעל טויטו שיכולה לשחק ס.פורוורדית או גארדית בגובה 180 ס"מ. השנה, כשהיא שחקנית חמישייה קבועה לצד גוטין, לברון ובן ישי – וטובה מהן בלא מעט משחקים, מתחילים לשים אליה לב. אולי בגלל שגלבוע מתקרבת לליגת העל והקבוצות שם ינסו להביא אותה בכל מחיר כבר לעונה הבאה. אל תתפלאו אם היא תהיה השנה חלק מנבחרת העתודה. תשאלו איפה מאמני הנבחרות היו עד עכשיו.

אבני סימיונוביץ (חיפה)- 7.4 נק' – השאלה האחרונה מהפסקה הקודמת תפתח את הפסקה הנוכחית. כבר לפני שנה סיפרנו לכם על אבני סימיונוביץ, 178 ס"מ של כישרון שאין בענף. כל מי שכבר אימן אותה בגילאים הצעירים גלגל עיניים על ההצלחה שלה בנערות חיפה. כל מי שגילגל עיניים אוכל עכשיו את הכובע כשסימיונוביץ היא מהחתומות על ההצלחה של חיפה בסיבוב הראשון. פורוורדית שוברת שוויון בליגה הלאומית, עם התמצאות בצבע ושליטה בריבאונד. קולעה בממוצע 1-1.5 נקודות יותר משחקניות כאלה יערי וניר בהיר. סימיונוביץ היא הרבה יותר מפריצה. היא אחת הטובות העונה בליגה, בעמדה שלה.

רומי לוי (וינגייט) – 16.6 נק' – אחרי שהיתה פוטנציאל גדול וכבר נכללה בסגל הרצליה בליגת העל, לקחה רומי לוי כמה שנות הפסקה, ואת הקאמבק עשתה על הבמה המרכזית במדי נבחרת ישראל, באליפות אירופה לנערות. משם הצטרפה לוי לוינגייט כדי לחזק את האקדמיה שנבנתה כדי לגדל נערות (כמו לוי שלפני 5 שנים) והפכה לאחות הגדולה והבוגרת. לוי קיבלה את הבמה ואת הביטחון והחזירה עם כמות נקודות שרק 5 שחקניות בליגה קלעו יותר. היא השחקנית היחידה מתחת לגיל 20 שקולעת מעל 15 נקודות למשחק והובילה את וינגייט לחלק העליון של הטבלה בסיבוב הראשון.

אופיר אליהו (רמה"ש) – 9.4 נק' – אליהו פתחה את העונה נפלא ונדמה שבשבועות האחרונים חוזרת לעצמה. בוגרת המחלקה הצעירה (אחרי שעברה אליה מראשל"צ) מצאה מקום בצבע של רמת השרון, עם 179 ס"מ הצליחה להתמודד גם עם גבוהות מנוסות וחזקות ממנה עם עבר בנבחרות הצעירות. את אליהו טרם גילו בסגלים הלאומיים, היא על סף גיוס לצבא (בחודש אפריל) והתקווה שאחרי סיבוב ראשון מרשים כפי שעשתה, לא יחזרו על "סיפור טויטו" או מקרים רבים אחרים, כדי שכבר עכשיו תוכיח ששייכת לרמות הגבוהות. בטח בענף שחסרות בו כ"כ הרבה שחקניות פנים.

אלכס גיטצ'נקו (יבנה) – 11.2 נק' – ההברקה של יבנה. גיטצ'נקו היא אולי אחת השחקניות הכי אנדרייטד בענף. כשלצידה גדלה ליאור גרזון, קל היה לפספס אותה. אבל גיטצ'נקו היתה כבר בעונה שעברה מהשחקניות הטובות בלאומית, ולא סתם קיבלה מקום בחמישייה של האלופה מאשדוד בתחילת העונה. בין ליגת העל ללאומית גיטצנקו השתלבה ביבנה, נאלצה להחסיר מספר משחקים בזמן הטירונות וחזרה מספיק מהר כדי להמשיך ולעזור לעולה החדשה להתקדם במעלה הטבלה. כמו רוב השחקניות פה ברשימה, מדובר ב-179 ס"מ שאין לנו בענף, וגיטצנקו עם היכולות שלה לשחק במספר עמדות, חייבת לקבל את הפוקוס והמעקב הצמוד בסיבוב הבא.

נטע רפאל (ירושלים) – 9.8 נק' – רפאל נכנסה לעונה קצת פחות טוב. קל לשכוח אחרי שנתיים בלאומית, אבל עדיין מדובר בשחקנית בת 18. לרפאל הביאו בקיץ 2 שחקניות מובילות על העמדות שהתרגלה לשחק, אז עבר חודש וחצי במהלכו עשתה התאמות ומאז פורחת כשבחודש ינואר לא ירדה מ-17 נקודות למשחק. רפאל היא כבר מזמן לא "צעירה" בליגה הלאומית, חמישייה קבועה ושחקנית מפתח. ודווקא זו אולי המחמאה הגדולה מכולן עבורה.

* פיירוז חאג' (כאוכב) – מי שנמצאת במצטיינות הסיבוב הראשון חייבים להזכיר ולו בשם גם בקטגוריה הזו.

 

יעל טויטו, ממצטיינות הסיבוב הראשון ומהצעירות הבולטות העונה בליגה

 

פריצת הסיבוב (משלימות את חמישיית הצעירות בפריצה שעשו הסיבוב הראשון):

רוני קלינגר (רמה"ש)- בחודשים הראשונים של העונה שחקנית נערות א' ורוטברג מיעטה לקבל דקות (למרות שמהפתיחה היתה חלק מהסגל). באגודה חילקו את העומסים, ובהדרגה שילבו את קלינגר בין הבוגרות, ומהרגע שנגמרה ליגת התיכונים החלה קלינגר להוכיח שהיא אולי הדבר הגדול הבא שייצא מרמת השרון. קלינגר היא קודם כל הגנה, לחץ על היריבה ובגרות שקטה גם במשחקים נגד יריבות הצמרת. לקראת סוף הסיבוב היא גם הוכיחה שהיא קלעית מצוינת עם 19 נקודות באולם בירושלים. אם הפריצה תמשיך ותהפוך ליציבה בסיבוב השני, קשה לראות איך נשארת מחוץ לסגל הנבחרת בקיץ.

היא סלאח (כאוכב) – רק בת 18.5 ואמנם 7.5 נקודות במשחק, אבל היא סלאח עושה השנה את קפיצת המדרגה שיכולה להפוך אותה לאחת השחקניות החשובות בליגה. כאוכב הצליחה להחתים 2 גבוהות דומיננטיות אבל איבדה בתחילת העונה את מובילת הכדור (פריאל חטיב). במקום להביא עוד רכש מבחוץ, האמינו בסלאח וזו מראה שמצליחה להחזיק ולנווט את הקבוצה גם במאני טיים, גם מול הלחץ ואפילו לקלוע 16 נקודות בחצי הגמר בגלבוע. עוד קצת ביטחון ויציבות ויכולה להיות אחת הרכזות היותר מוכשרות שיש.

נועה שמעוני (גלבוע) - עם כבר רכזות מוכשרות בנות 18.5 , שמעוני שלפני שנתיים הצליחה להתמודד בהגנה עם רבקה רוס שהובילה את רמלה בחזרה לליגת העל. חלפה שנה ועוד אחת אחריה ושמעוני שיפרה מאד את הקליעה, ההגנה עדיין שם, הובלת הכדור וקבלת ההחלטות השתפרו ולמרות שמעדיפים לכנותה "גארדית", שמעוני, העונה עושה את הפריצה ובזכות קיבלה מעמד של שחקנית על סף החמישייה בגלבוע (למעלה ממחצית המשחקים היתה בהרכב הפותח), כשלרוב לא פחות טובה מהגארדיות שלצידה (בפחות דקות) – אבל מקבלת פחות קרדיט כי....זה דרכו של עולם כנראה.

ניצן עמר (וינגייט) - אחרי שפתחה ההתלהבות מכמות הנקודות שקלעה לוי בשנת הקאמבק, התברר שניצן עמר, זו שנשארה מחוץ לסגל נבחרת ישראל בעונה שעברה, היא המנהיגה האמיתית של וינגייט. זה לא קרה ישר בהתחלה, אבל מאז המחזור השישי ובעיקר בניצחונות על ירושלים, רמה"ש והגלבוע עמר נוסקת ואיתה וינגייט והיא מועמדת מובילה לתואר גם בסוף העונה אם תצליח לשמור על היכולת שנמצאת בה בינואר ועד מאי.

אלה פינצי (נהריה)- יוצאת דופן ברשימה היא פינצי בת ה-22, אמנם כבר לא נערה וכבר לא מעט שנים בלאומית (העמק, נהריה). אבל העונה דווקא כשלא הלך, כשהסגל היה חסר והשחקניות התקשו לשחזר את היכולות שלהן, פינצי היתה שם ביכולת טובה והרבה מאד מוטיבציה להוכיח ואולי אחרי סיבוב ראשון כזה, תעשה סוף-סוף את הקפיצה לליגה של הגדולות.

 

רוני קלינגר, עונת פריצה של שחקנית הנערות מרמת השרון

 

הקלעיות הבולטות בסיבוב הראשון:

  1. בר סלע (כאוכב) – 19.75 נק' – סלע לא שייכת לליגה הלאומית. אפשר להגיד שזו בחירה שלה, זה בוודאי לא אמור לעודד או לעניין את אוהדי כדורסל הנשים שרואים את השחקנית שהיתה בליגת העל כבר בגיל 16 ובנבחרת ישראל הבוגרת כמה שנים אחרי, והיום היא רק בת 26, קולעת 9 פעמים (מ-13) 19 נקודות ומעלה. בעוד שנה (ואולי קודם) כשנבחרת ישראל תגלה שאין יותר גבוהות בסגל , כדי לשים לב לכושר הגופני הנפלא ול-187 ס"מ שנמצאים בלאומית. או שנמשיך לבכות על מה שאין.
  2. הדר לוי (נהריה) – 18.5 נק' – את העונה פתחה לוי בסערה עם 31 נקודות ובהמשך הציגה מדי משחק מספר דו ספרתי של נקודות (הנמוך ביותר 10 נק' נגד כפ"ס). לוי היא הגארדית המרשימה ביותר, אבל צריך להוסיף איזכור קטן ליד המקום השני בו מחזיקה עם כמעט נקודה יותר מהמקום השלישי , לוי לא שיחקה נגד גליל, חיפה וגלבוע. וכשהחמיצה את המשחקים נגד השלישייה המובילה , צריך לחכות ולראות האם תצליח להחזיק במקום הגבוה גם בסיבוב הבא.
  3. ליאור הלוי (באר טוביה/נהריה) – 17.8 נק' – הלוי פתחה את העונה נפלא, כולל אותו משחק בלתי נשכח במחזור ה-5 , עם 43 נקודות ביפו. היא גם היחידה שקלעה פעמיים העונה מעל 30 נקודות, אבל בשבועות האחרונים לקראת המעבר מבאר טוביה לנהריה, קיבלה פחות דקות ונתקעה על 10 נקודות ב-4 המשחקים האחרונים שהורידו את הממוצע שלה ואת שמה מהמקום השני לשלישי.
  4. יפית כהן (תל כביר) – 17.6 נק' – הפריצה הגדולה של כהן השנה. אמנם הנקודות לא מתבטאות במקום בטבל כשתל כביר עדיין לא ניצחה העונה. אבל בזמן שחנה הללי, יאנה שפירו ולירון שיפטר שהיו אמורות להוביל לצידה הלכו, כהן נשארה נאמנה לתל כביר, ממשיכה להראות גיוון ויציבות ביכולותיה ההתקפיות ועם 6 משחקים של 20 נקודות ומעלה כבר סומנה ע"י לא מעט קבוצות במהלך העונה, אך משבחרה להישאר בתל כביר – אם תמשיך באותו הקצב גם בסיבוב הבא, בוודאי צפוי עליה מאבק גדול הקיץ.
  5. קרן נחמה (גליל עליון) – 16.7 נק' – על נחמה כבר סיפרנו ברשימת מצטיינות הסיבוב. עוד אפשר להזכיר פה שמשחק השיא היה נגד נהריה עם 34 נקודות ולא פחות גדול היה משחקה נגד הגארדיות של וינגייט מולן קלעה 23 נקודות.

עוד בלטו: רומי לוי (16.6), הדר רפאל (15.2), עדן פורת (15.1), מורן שטרית (14.7), רוני גולדין (14.6), דניאל חג'ג' (14.2).

 

בר סלע, הקלעית המובילה בליגה - BY FAR

 

קבוצת הסיבוב – הפועל כאוכב:

בלי יח"צ, בלי רכש מאסיבי, עם עבודה שקטה של שנה, אחרי שנה, אחרי שנה... נג'מי נג'מי הצליחה לייצר בכאוכב קבוצה מנצחת המתבססת על השחקניות המקומיות. נכון, כבר היו קבוצות נערות טובות בלאומית (עמק יזרעאל, האקדמיה) אפילו טובות יותר (ראשל"צ), אבל בכולן היה המגוון וכוח משיכה מבחוץ לפרויקטים שייצרו שם. בכאוכב השחקניות גדלו מאפס, עם מעט מאד מתקנים ותמיכה היקפית שאפשר לקנות בכסף.

לכן, זה מאד לא מובן מאליו, כשהקבוצה מדורגת במקום השישי, מרחק משחק הרביעייה וכל הפסד שלהן מתקבל בחצי הפתעה (והיו מעט כאלה). הן הגיעו עד חצי גמר הגביע, שרדו את העומס של 3 מסגרות (נערות, תיכונים, לאומית) ונתנו את הבמה ל-7 בוגרות המחלקה (מחציתן עדיין נערות) כשבר סלע ועלית כהן, משלימות היכן שחסר ולא דורכות על דקות המשחק של אלה שישנן.

 

משחק הסיבוב:

שני משחקים גדולים היו בסיבוב הראשון, שניהם במחזור החמישי. עוד משחק אחד שחייבים להזכיר היה ברבע גמר הגביע.

 

הפועל גליל עליון 71 – מכבי חיפה 67

המשחק הטוב ביותר, התקיים קצת לפני המשחק בין ת"א ובאר טוביה. הפועל גליל עליון אירחה את מכבי חיפה שהיתה עד אותו מחזור מושלמת. המשחק היה צמוד לכל אורכו והתנהל סביב הפרש חד ספרתי ובשליטת חיפה שהוליכה במחצית 39:35 ובתחילת הרבע השלישי 47:39. משם הגליל יצאו לקאמבק והובילו בסוף הרבע השלישי 52:51. ברבע האחרון אף אחת מהקבוצות לא התרחקה מעבר ל-4 נקודות, היתרון החליף ידיים ואחרי 65:62 לחיפה, גליל עליון השלימו 9-2 בשתי הדקות האחרונות וניצחו את המשחק.

הרכש ממעגן קלעו יחד 51 נקודות, מנגד רבקה רוס קלעה 26 נקודות לבדה ושחקניות הפנים שני לוי ומיתר אסולין הוסיפו 29 יחד.

 

אליצור תל אביב 83 – הפועל באר טוביה 87

המשחק עם היכולת האישית הגבוהה ביותר היה במחזור החמישי , הפועל באר טוביה ניצחה את אליצור תל אביב 87:83, אחרי הארכה (שוויון 71). באר טוביה ללא עיבל ואמסלם הסתבכה בת"א , אבל 43 נקודות של ליאור הלוי, כולל שלשה עם הבאזר ששלחה את המשחק להארכה (ובהארכה קלעה 7 נקודות רצופות שהבטיחו את הניצחון), היו אלה שהבטיחו לבאר טוביה את הניצחון הגדול.

 

רבע גמר גביע האיגוד: אס"א ירושלים 59 – אליצור יבנה 62

כשירושלים בנתה את הסגל במהלך הקיץ הן לא חשבו שמי שידיחו אותן מהגביע תהיה דווקא העולה החדשה. כשירושלים החתימו את מורן שטרית ועדן פורת (21 נקודות יחד במשחק) הן לא חלמו שהרכש של רג'י גליידה (אחרי חופשת לידה) ואלכס גיטצ'נקו (בת ה-18) יקלעו 24 נקודות יחד ויהיו ההפרש שידיח את המקומיות מהגביע. 5 הפרש ברבע הראשון, 4 הפרש ברבע השני ו-3 ברבע השלישי, היה תמיד לזכות הצד האורח שידעו לשמור גם במאני טיים על היתרון ולהמשיך לחצי הגמר.

 

 

סיכום משחקי המחזור ה-13

אס"א ירושלים 76 – אליצור יבנה 53

אחרי מחצית אחת צמודה, ירושלים ברחה, כשבדקות האחרונות של המשחק יבנה נותרה ב-4 שחקניות. יבנה תשחק ביום חמישי בחצי גמר גביע האיגוד.

קלעו לאס"א ירושלים:  נטע רפאל 17, הדר רפאל 16, מורן שטרית 13, יולי גרוסמן 10, עדן פורת ואור מור יוסף 9 כ"א, אריאל ג'אקוור 2.

קלעו לאליצור יבנה: נופר לוי 12, חנה הללי 11, בת אל לזמי 9, לי קפיטולניק 7, אלכס גיטצ'נקו 6, שחר עמית וענבר אנוליק 4 כ"א

 

א.ס רמת השרון 55 – מכבי חיפה 83

רמה"ש הצליחה להיות יריבה צמודה עד 36:28, אחריו חיפה ברחה 19-7 והכריעה את המשחק. כשספיר תירוש צלפה 6 שלשות.

קלעו לא.ס רמת השרון:  הילה הוניג 15, סהר דגן  ומאיה מדרי 10 כ"א, רוני קלינגר 8, לי אורן ודניאל קריינין 3 כ"א, חופית וקסלר, נועה שמשי ומיטל לוי 2 כ"א.

קלעו למכבי חיפה: ספיר תירוש 18, אבני סימיונוביץ 15, דניאל חג'ג' 14, עמית גור 11, נור כיוף ואלה יערי 10 כ"א, שי אלון 5.

 

הפועל כאוכב 47 – הפועל גליל עליון 62

כאוכב קיוותה להפתיע את המוליכה רגע לפני חצי גמר הגביע, אבל הצליחה להחזיק ביתרון רק רבע אחד (21:15). כשברבע השני והשלישי קלעה יחד 15 נקודות, איבדה את המשחק.

קלעו להפועל כאוכב: פיירוז חאג' 21, בר סלע 11, אסיל עודה 8, עלית כהן 4, היא סלאח 2, נור נג'מי 1.

קלעו להפועל גליל עליון: שני לוי 16, רבקה רוס 14, קרן נחמה 10, אמה רוזנסטון 6, חן צלציון 5, מיתר אסולין 4, נוי לפושניאנסקי 3, גל קלמר 2.

 

הפועל 'קרן' גלבוע מעיינות 95 – מכבי תל כביר 40

גלבוע מעיינות התאוששה על חשבונה של נועלת הטבלה. עם 23-3 בתום הרבע הראשון היו ברורים הבדלי הרמות.

קלעו להפועל גלבוע מעיינות: יעל טויטו 16, טלי בן ישי 14, ענבר לברון 12, נועה שבת כהן 10, עדי וינד 9, עדי פירסטנברג 7, קרן בויס 6, ג'ני קלכמן 4, נועה שמעוני 2.

קלעו למכבי תל כביר: יפית כהן 21, ריאנה ג'קסון 6, שירי יום טוב 5, שני חכים וראם נונו 4 כ"א.

 

הפועל נהריה 70 – אקדמית וינגייט 71

נהריה המתחדשת עם הדר לוי שחזרה וליאור הלוי שהצטרפה (למרות שעדיין בהרכב חסר), עשתה הרבה צרות לוינגייט, אבל בתום המותחן האורחות המשיכו לניצחון רביעי בחמשת המשחקים האחרונים.

קלעו להפועל נהריה: הדר לוי 26, מרינה שפיצנדל ואלה פינצי 11 כ"א, ליאור הלוי 10, רוני מנצ'ל 7, נופר פקין ומרינה מלצב 3 כ"א.

קלעו לאקדמית וינגייט: רומי לוי 23, ניצן עמר 14, שני ברמן 11, שירה חג'ג' 9, מאי נשר 6, עדי אלטמן 5, אנג'לה חצ'דוריאן 2, דניאל אורן 1.

 

הפועל באר טוביה 70 – הפועל כפר סבא 74

כפ"ס קטעה רצף של 4 הפסדים בניצחון קשה בבאר טוביה שמאבדת גובה.

קלעו להפועל באר טוביה: מור בורודובסקי 21, אוריאן אמסלם 17, בר אביטל 13, שיר קרמר 11, חן וייסבורט 8.

קלעו להפועל כפר סבא: רוני גולדין 16, חן הולצר 15, ענבל יערי, דרור מייברג ושרון רשף 11 כ"א, נטלי לוי 8, ענבל גבע 2.

 

אליצור תל אביב 75 – אליצור נתניה 58

ת"א קרובה להבטיח עונה נוספת בלאומית עם ניצחון שני רצוף, כולל ניצחונות על יריבותיה לתחתית והיא כבר 2 נקודות מהקו האדום. נתניה זקוקה לנס כדי לא לחזור לליגה הארצית אחרי עונה אחת בלבד.

קלעו לאליצור תל אביב: עדן מצארווה 25, שני זר אביב 13, סבינה מרדנוב 12, שני זר אביב וענבל מיכל 9 כ"א, יאנה שפירו 5, טלין אלבה 2.

קלעו לאליצור נתניה: דפנה מלר 28, דבי בלייברג 14, שירה בן דוד 12, עדן אהובים 4, לירון אלבג 1.