נבחרת נערות – השלב הראשון במספרים

ההצגה של עדן ציפל נגד נבחרת ספרד, המסירות של גילי אייזנר והשלשות של גאיה סלס. סיכום השלב הראשון במספרים ובסטטיסטיקה. אחרי שלושה ימים של "טורניר מוקדם", האליפות האמיתית מתחילה מחר במשחקי נוק-אאוט. בשעה 17:15 (שעון ישראל) יעלו הנערות לשחק נגד לטביה בקרב על רבע הגמר.


| שי ברק

(צילום: FIBA.COM)

 

אחרי שלושה ימים של טורניר נבחרת הנערות של ישראל אמנם סיימה את הבית המוקדם עם שלושה הפסדים ובמקום הרביעי בבית, אבל שיטת המשחקים קובעת למעשה שהאליפות רק עכשיו מתחילה.

אולי כקבוצה נבחרת ישראל לא מדורגת מובילה בין הנבחרות (בלשון המעטה), כשמדורגת אחרונה בממוצע נקודות למשחק נקודה פחות מהנבחרת המדורגת מעליה ובמקום ה-15 (מ-16) בריבאונד. מרחק 3 כדורים חוזרים מהנבחרת המדורגת מעליה. אבל כיחידות היו לא מעט שחקניות שהרשימו, ועשו מה שעשו, בצורה מרשימה, מהטובות בטורניר.

 

ההצגה: עדן ציפל (26 נקודות)

לציפל, שעשתה טורניר הכנה מצוין, היתה פתיחת טורניר סולידית עם 6 נקודות במשחקי הפתיחה נגד צרפת וצ'כיה , עד שהגיעה ההתאוששות  אבל ההתפוצצות הגיעה במשחק השלישי עם 26 נקודות. זו היתה הצגה מדהימה שיש רק שתי שחקניות באליפות שהתעלו עליה. הלטבית, לאורה מלדרה שקלעה 30 ו-28 נקודות נגד פולין וליטא. אחריה מגדלנה סזימקיוויץ' עם 27 נקודות נגד לטביה ובמקום הרביעי עדן ציפל עם 26 נקודות נגד ספרד 7 מ-11 לשתיים ושלוש שלשות.

בגלל משחקי הפתיחה, הממוצע של ציפל בשלב המוקדם הוא 12.7 נק' למשחק והיא מדורגת במקום ה-11 באליפות. הנציגה הישראלית הבאה ברשימה היא דניאל קארש (9.3 נק' בממוצע) המדורגת 32 בין שחקניות הטורניר.

 

מנהלת משחק: גילי אייזנר  (10 אס' ב-2 משחקים)

שוב וצריך להוציא מן הכלל את משחק הפתיחה נגד סגנית אלופת העולם, נבחרת הנערות חזרה לסגנון המשחק שמאפיין כדורסל ישראלי, מסודר ומחפש יתרונות. במשחק הראשון בטורניר סיימנו עם 6 אסיסטים, אך בשני המשחקים הבאים המספר כבר הוכפל. נגד צ'כיה חילקו השחקניות 14 אסיסטים לחברותיהן ונגד ספרד חולקו 17 אסיסטים. גילי אייזנר, המוסרת המובילה, חילקה פעמיים (נגד ספרד וצ'כיה) 5 אסיסטים למשחק. המספרים האלה מדרגים את אייזנר במקום השמיני בטורניר, עם 4.3 אסיסטים בממוצע.

 

הקלעית: גאיה סלס (6 שלשות נגד צ'כיה)

אם יש יתרון מובהק לנבחרת ישראל הנוכחית היא במספר, כמות ואיכות הקלעיות בסגל. לפני שנה עלינו דרג בזכות 9.1 שלשות בממוצע למשחק (המספר הבא אחריה 7.9). במחצית ממשחקי הטורניר ההוא קלעה הנבחרת מספר דו ספרתי של שלשות. בסיום השלב המוקדם הנבחרת אחרונה באחוזי הקליעה מחוץ לקשת עם 5.3 בממוצע משחק בלבד. אבל, ויש אבל, הכל עוד יכול להשתנות בהמשך, הכישרון בנבחרת קיים והוכיחה זאת גאיה סלס עם תצוגה של 6 שלשות נגד צ'כיה. המשחק המדהים של סלס מציב אותה בשלשות במשחק נתון (יחד עם הבוסנית מיטריץ' והרוסיה אנדרושצ'נקו).

 

יעילות מפתיעה: אבני סימיונוביץ' (ממוצע 11 נק' מדד)

סימיונוביץ' בהופעת הבכורה במדים הלאומיים, היא אולי השחקנית השישית הטובה באליפות, היא בוודאי אחת המשמעותיות בנבחרת, היא כל מה שנבחרת צריכה. סימיונוביץ' היא מחליפה, משחקת בממוצע 16 דק' למשחק אבל מדורגת כשחקנית היעילה בנבחרת.

הנתון מרשים עוד יותר כשמבט על טבלאות הסטטיסטיקה מראים שהשחקנית לא מדורגת בין השלוש הראשונות בנקודות, ריבאונדים או אסיסטים. גם חטיפות וחסימות יש מי שייצרו יותר ממנה , אבל  אבני סימיונוביץ' עושה מה שצריך ממנה. קולעת 5.7 נק' בממוצע (אבל באחוזים הטובים בנבחרת, 77.8%), לוקחת כמעט 2 כדורים חוזרים בהתקפה, ומאבדת מעט.  בין שחקניות הטורניר מדורגת סימיונוביץ' במקום ה-32.

 


(עדן ציפל, הקלעית המובילה בנבחרת. FIBA.COM)

 

מצבה של נבחרת ישראל בין נבחרות אירופה

כאן המקום לסייג את המספרים של נבחרת ישראל ביחס לאליפות. מיקומה של הנבחרת בתחתית נבחרות הטורניר לא מעיד על רמתן הנמוכה של השחקניות, אלא על הבית הקשה בו שובצה. כבר סיפרנו בפתח הכתבה שישראל מקדימה במקום אחד את הצ'כיות, רוצה לומר, היריבות של צרפת וספרד מתקשות לייצר נקודות יותר מכל יריבה אחרת בשלב המוקדם. הנבחרת מדורגת במקום החמישי בין מאבדות הכדורים בטורניר (19 בממוצע למשחק), מקדימה אותה צ'כיה המדורגת שניה עם 21.3 איבודים (גם קרואטיה וגרמניה לפניה, עדות ל"בית המוות" בבית א') – כדי להשלים את התמונה, הנבחרת שחוטפת הכי הרבה כדורים היא ספרד, שחוטפת 20 כדורים במשחק (1.3 יותר מאיטליה מבית א', המדורגת שניה).

הנבחרת צריכה לקחת בערבון מוגבל את היכולות שהציגה עד כה,  אם הנבחרת כיום אחרונה באחוזי הקליעה מחוץ לקשת (צ'כיה מדורגת עשירית, צרפת ראשונה), אפשר להסתכל על הבית מולו אנו מוצלבים. ליטא מדורגת רביעית, לטביה היריבה הבאה שלנו, מדורגת במקום השישי, ומקום אחד אחריה בוסניה והרצגובינה. 3 נבחרות מאותו הבית בעשירייה הראשונה, ההגנות המאצ'-אפ והפיזיות בבית ד' שונה לחלוטין ולכן גם המספרים אחרים והנבחרת יכולה ומסוגלת להפציץ אותן בשלבים הבאים של הטורניר.

האם צריך באמת להפציץ מבחוץ? שימו לב לנתון הבא: אחרי כל נקודות "החושך" בסטטיסטיקה, נבחרת הנערות של ישראל מדורגת שביעית באחוזי הקליעה ל-2. דווקא מול קבוצות חזקות וגבוהות כצרפת וספרד (מדורגות 1 ו-4, בהתאמה), מקדימה הנבחרת את צ'כיה המדורגת אחרונה ומקדימה גם את לטביה המדורגת תשעיתי ובוסניה המדורגת עשירית. אולי כדי להאמין באתלטיות ובחוכמה הישראלית ולהמשיך לשחק פנימה? נקודה למחשבה.

 

מובילות את נבחרת ישראל

קלעיות מובילות:
1. עדן ציפל, 12.7 נק' בממוצע
2. דניאל קארש 9.3
3. גאיה סלס 8.7
4. ליאור גרזון 7
5. אבני סימיונוביץ' 5.7

מובילות בכדורים חוזרים:
1. גילי אייזנר 6.3 כ"ח
2. עדן ציפל 5.3
3. גאיה סלס 5.0
4. אבני סימיונוביץ' 4.7
-. ליאור גרזון 4.7

מוסרות מובילות:
1. גילי אייזנר 4.3
2. גאיה סלס 2.7
3. דניאל קארש 1.3
-. ליאור גרזון 1.3
-. עדן ציפל 1.3